folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Elektronik, Telefon Tamircisi Vs Arkadaşlar İçin İş Fikri



Elektronik, Telefon Tamircisi Vs Arkadaşlar İçin İş Fikri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    merhaba

    türkiyede bu alanda eksik olduğunu düşünüyorum ve bunu yapan kişi güzel paralar kazanır gibime geliyor diye konu açayım dedim.

    youtube da iki tane kanal var, biri macbook tamiri yapıyor, biri iphone ipad. adamlar tüm tamirlerini canlı yayında yapıyor ve yayınlıyor, böylece insanlar güven sorunu yaşamıyor, ayrıca youtube dan da gelir elde ediyorlar. tr de güvenilir tamirci olmadığı için etrafımdaki insanlar bir şeyler bozulduğunda genelde siktir edip yenisini almaya yöneliyor ve haklılarda.

    bence biri çıkıp bir tamirci açıp yaptığı tamirleri de canlı yayında youtube da yayınlarsa hem güven kazanıp daha çok iş alır, hem youtube dan gelir elde eder, hem faiş kiralar vermeden merkezi olmayan bi yerde dükkan tutarak bu işi yapabilir. vs vs.

    zaten krizdeyiz, millet güvenilir tamirci bulursa yeni alete para vermek yerine elindekini yaptırmak ister. basit notebook tamirini bile bu şekilde yapsanız bir çok insan mahallesindeki bilgisayarcıya sikilmekten korktuğu için size kargolar.

    bahsettiğim kanallar şunlar : 

    https://www.youtube.com/user/rossmanngroup

    https://www.youtube.com/channel/UCPjp41qeXe1o_lp1US9TpWA

    mesela tr den bi örnek vereyim, geçen bi konuda şu adamları gördüm: https://youtu.be/pcWHYpC7SS8

    ben olurda araba alacak olursam kafamda  "güvenilir expertiz firması"  olarak bu adamlar belirecek.


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmansan
    osmansan's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    tüketicimiz maalesef bilinçli değil, özellikle teknik servis seçme konusunda çok bilinçsiz. 

    araştırma yetisi yok, arızalanan telefonunu gördüğü ilk turkcell bayisine götüyor,  turkcell bayisi başka bir yere götürüyor. kimse işi bilmiyor. 

    adam telefon ve aksesuar satıcısı, küçük bir masa atmış ekran değiştiriyor, her modele bakıyor, bundan ne kadar verim alabilirsiniz. yapılabilir basit bir arızayı dahada büyütüyor sonra senin cihaz tamir olmuyor diyerek müşteriye geri veriyor. müşteri bu aşamada araştırma yapıyor ama nafile.

    sadece bir modele bakacak şekilde atölye kuruyoruz, 10 kişiden fazla çalışanımız var  ve son teknoloji ekipmanlarına sahibiz. video çekiyoruz, tanıtım yapıyoruz. sağda solda kurcalanmış mahvedilmiş cihazları yapıyoruz. Sağa sola 20 telefoncuya telefonunu kurcalatmış vatandaş geliyor, bize ulaşıyor, eğer işlem sonunda bir civata unutursak yapılmayan kötü yorum kalmıyor. adam çektiğimiz tüm videolara sahtekarlar dolandırıcılar diye yorum atıyor. Sahte hesaplar açtırarak yorumlar attırıyor. 

    İyi bir şey yapan maalesef takdir edilmiyor, cam değiştiyoruz, onlarca görsel paylaşıyoruz, sahte, fake, bunu siz yapmış olamazsınız gibi yorumlar yapıyorlar.  

    :)

     

     


    ..
Toplam Hit: 620 Toplam Mesaj: 2
iş fikri