folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]



Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selamlar,

    Forumda daha önce söylemiştim yazacağım diye, azcık zaman buldum yazdım bir şeyler.. Umarım faydalı olur. İsteyen pdf şeklini indirebilir.

    https://app.box.com/s/vvypwmutld0jx820kjzy

    ------------

     

     

     

    Avrupada Eğitim

     

    Giriş

     

    Bir çok kişi yurtdışında eğitimin çok zor ya da çok pahalı olduğunu düşünüyor. Kimileri için bir hayalden öteye gidemezken kimileri bu hayali gerçekleştiriyor. İşte bunlardan biri olarak edindiğim bilgi/birikimi tahribat.com üyeleriyle paylaşmak amacıyla böyle bir yazı hazırlamak istedim.  Faydalı olması dileğiyle.

     

    Genel Açıklamalar

     

    Bu yazıyı okuyorsanız kıyısından köşesinden böyle bir hayalinizin olduğu anlaşılıyor. Daha önce bir sürü şey okumuş, önyargı sahibi olmuş ya da bir şeylerden korkmuş olabilirsiniz. Tüm bunları yıkın.. Çünkü öyle korkutucu şeyler yok aksine yaşamayı bilirseniz çok daha güzel günleriniz, anılarınız ve en önemlisi diplomanız olacaktır.

     

    Peki avrupada okumanın faydası nedir? Bir kere Avrupa Birliğinde geçerliliği olan bir diploma sahibi olacaksınız,bu da size tüm avrupa kapılarının açılması demek oluyor. Çünkü ülkemizden alınan diplomalar tanınmıyor genel itibariyle. O yüzden elinizde avrupadan alınmış bir diploma varsa bir çok açıdan size avantaj sağlıyor.

     

    Süreçler

     

    Üniversite Bulma Süreci

     

    İlk olarak yapmanız gereken şey hangi üniversitede ve hangi bölümde okumak istediğinizi tespit etmek. İlk ve en önemli adım budur. Çünkü bu seçim kalan hayatınızı şekillendirecek. Yani bundan sonraki süreçler bu kararınıza bağlı olarak şekillenecek. Buna göre zorluklar yaşayacaksınız ya da avantajlarınız olacak.

    Avrupa’da genel olarak o ülkenin dili ile eğitim almak istediğinizde ücretsiz okuma şansınız var. İngilizce eğitimler ise genel olarak ücretlidir. Bu ücret değişkenlik gösterse de ortalama olarak dönem ücreti 700€ dur. Bu ücret lisans ve yüksek lisansta aynıdır. Tabi dediğim gibi değişkenlik gösterebilir. 

    Lisans eğitimleri ortalama 3 yıl (6 dönem) sürmekte, yüksek lisans eğitimleri ise 3 dönem sürmekte. Yine bu oranlar üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterebilir. 

    Bu bilgiler ışığında okumak istediğiniz üniversitenin ücretlerini internet sitelerinden öğrenebilirsiniz.

    Sırada çok işinize yarayacak, kısa ve önemli bilgiler verecek bir web adresi vermeye.

    http://www.studyineurope.eu/

    Bu sitede ülke ülke üniversitelerin genel olarak ücretleri, kabul şartları, mezuniyet şartları gibi bilgileri verilmiştir. Bu site ile gitmek istediğiniz ülkenin eğitimi hakkında temel bir bilginiz olacaktır.

    Üniversite seçimi yaparken avrupadaki en iyi 100 üniversite arasından bir seçim yaparsanız büyük bir avantaj sağlarsınız. Ben de bu 100 üniversiteden 1’inde eğitim alıyorum şuanda. Buradan bakabilirsiniz listeye 

    http://www.4icu.org/topEurope/ 

     

    Üniversite Başvuru Süreci

     

    İstediğimiz üniversiteyi ve bölümü bulduysak o zaman başvurmaya hazırız demektir. Güz dönemi (yani eylül gibi başlayan dönem) için başvurular genelde nisan-haziran arasında gerçekleşiyor. Bahar dönemi başvuruları ise eylül-kasım arasında başlıyor. Net tarihleri ilgili üniversitenin websitesinden öğrenebilirsiniz.

     

    İşleyiş belirli aşamalardan geçiyor. Bunu maddelersek şu şekilde oluyor.

     

    • Lise ve varsa lisans diploması, varsa transcript, sertifikalar ve CV nizi sorumlu kişiye yolluyorsunuz. (Posta ya da mail aracılığı ile onlar belirtir)
    • Bir komisyon toplanarak sizing o bölüme uygun olup olmadığınızı değerlendiriyor ve size bir sonuç yolluyor. (Akademik Komisyon)
    • Eğer komisyondan geçmişseniz, belgelerinizin orjinallari ile birlikte posta yoluyla üniversiteye yolluyorsunuz.
    • Tekrar bir komisyona girip nihai karar veriliyor. Bu komisyon ise kayıt Kabul bölümü oluyor. Onlar da genel manada bir engel olup olmadığına bakıyorlar.
    • Eğer her şey yolundaysa size Kabul mektuplarını yolluyorlar ve vizeye başvurmanızı istiyorlar. Bu sırada da üniversite harcınızı yatırmanızı istiyorlar.
    • Vizenizi aldıktan sonra da artık eğitim için gitmeye hazırsınız demektir.

     

    Burada dikkat edilmesi gerekenler, istenilen belgeleri eksiksiz hazırlamanızdır ve varsa sertifika, kurs gibi şeyleri eklemeniz avantajınıza olacaktır. Çünkü boş bir öğrenciyi Kabul etmektense, bir şeyler yapabilecek kapasitede olan kişileri daha ön plana alıp Kabul ediyorlar. Sonuçta her şey sınırlı.

     

    Ayrıca lisans düzeyinde genelde eğitim o ülkenin anadilinde olduğu için o dili bildiğinizi ispat etmeniz gerekmektedir. Keza ingilizce eğitim veren üniversiteler için de genel olarak ingilizce bilginizi TOEFL ya da IELTS gibi sınavlarla ispat etmeniz gerekmektedir. Ancak bazı üniversiteler dil ispatı istememektedir, bunu öğrencinin sorumluluğuna bırakmışlardır. Bazı okullarda ise sizi bir dil sınavına tabii tutup oradaki sonuca gore size bir sure dil okuluna göndermektedir. Bu saydığım şeyler üniversiteden üniversiteye hatta bölümden bölüme değişkenlik göstermektedir. Ayrıntılı bilgileri gitmek istediğiniz bölümün internet sitesinde bulabilirsiniz.

     

    Vize Süreci

     

    Bana hep zorluk çıkaran bir süreçtir burası, bazı ülkelerden vize almak acayip meşakkatlidir. O kadar çok uğraştırır ki size bir de üstüne üstlük 2-3 ay bekletebilir. Uzun dönem vizeleri genel olarak o ülkenin yabancılar polisi ya da göçmenler bürosu onaylar. O yüzden başvurduğunuzda tüm belgeleriniz oraya yollanır ve orada belgeleriniz incelenir. Bu inceleme işlemi biraz uzun sürmektedir. Ancak bazı ülkeler vardır ki bir kaç gün içinde bile uzun dönem vize vermektedir. Polonya, Avusturya bildiğim ülkelerdendir. Ama Çek cumhuriyeti, Yunanistan, İsviçre gibi ülkelerin ise vize süreçleri kötüdür ve uzundur. (yunanlılardan uzun sureli vize almadım ama kısa dönem vizede çok çektirdiler)

     

    Siz de eğitim için gittiğinizden dolayı uzun dönem vizeye başvurmanız gerekiyor. Gitmeden once genellikle bir randevu almanız gerek. İkametinizin olduğu ile gore Ankara, İstanbul ya da İzmir’deki elçilik/konsolosluklara gitmeniz gerekiyor. Randevular için bazen sitelerinden, bazen telefonla bazen aracı kurum ile çalışıyorlarsa onlarla iletişime geçerek rezervasyon yapmanız gerekmektedir. Görüşme gününe kadar tüm belgelerinizin eksiksiz olması gerekmektedir. Çünkü genellikle en küçük bir şeyde bu insanlar sorun çıkarmakta. O yüzden her şeyin tam olduğuna emin olun. Çevirilerde ise noter onayı isteyip istemediklerine bakın. 

     

    Bir de, eğitim gördüğünüzde oradaki masrafları nasıl karşılayacağınızı ispatlamanızı isteyeceklerdir. O yüzden bir teminat bulmanız gerekiyor. Bankada bir miktar para göstermeniz gerekebilir, ya da burs alıyorsanız bunu belgelendirmeniz gerek, ya da gittiğiniz ülkede akrabanız varsa, onun size bakacağına dair onaylı belge yollaması gerekiyor (ayrıca size bakabilecek maddi güçte olduğunu da ispatlaması lazım).  Eğer bu parayı gösteremezseniz, vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Orada çalışmayı düşünüyorsanız olsa bile birilerinden bir miktar borç alarak bankaya parayı yatırıp, dekontlarını aldıktan sonra, vizeye başvurun. Sonra da o parayı geri çekebip verebilirsiniz. Ama bazı ülkeler, başvuru sürecinden en az 3 ay once o paranın hesapta olmasını istemektedirler ve belirli sürelerde işlemler (harcamalar) görmek istemektedirler. Tabi bu değişken bir şey, ilgili ülkenin elçilik sitesinde bunla ilgili detayları bulabilirsiniz.

     

    Para kadar önemli olan başka bir şey de kalacak yerin bulunması. Elinizi çabuk tutarak kendinize hemen bir yer bulun. Genelde üniversitelerin yurtları mevcut, onlara bir an once başvurun, bazen yer kalmayabilir. Depozito isteyebiliyorlar, geldikten sonra ödesem olur mu gibi bir soru sorarak swift işlemlerinden kurtulabilirsiniz. Kalacak yeri ayarladığınızda bunu da elçiliğe/konsolosluğa vermeniz gerekiyor vize başvurusu sırasında.

     

    Eğitime Başlama Süreci

     

    Vizenizi alıp gittikten sonra artık eğitim için hazırsınız. Hemen okulun etkinlerine bakın, yeni gelen yabancı öğrenciler için oryantasyon haftası düzenliyorlar. Sizi şehirde gezdiriyorlar, tanıtıyorlar v.s. Bunu kaçırmamanızı öneririm, zira ben hiç birine katılamadım J Bu sayede daha çabuk arkadaş çevresi edinirsiniz. Hemen kaydınızı yaptırın, üniversite kimlik kartınızı alın (bazen postayla yolluyorlar size) Ders programınızı öğrenin, ders seçim işlerinizi tamamlayın. Bunlar önemli konulardır.

    Ayrıca kayıt bilgilerinizi o ülkenin Türk elçiliğinin eğitim müşavirliğine göndermeniz gerekmektedir. Ve her dönem sonu transkriptinizi de yollamanız gerekiyor. Bir de adres değişiklik formunu doldurmanız gerekmektedir.

    Bu yukarıda söylediğim şeyler sizin varsa askerlik tecil işleminizi yapar ve GSS (Genel Sağlık Sigortası) den kurtarır.

     

    Sosyal Süreçler

     

    Yerleştikten sonra hemen arkadaş edinmeye bakın, tanımasanızda insanlara gülümseyerek merhaba diyin, herkesten bir şeyler öğrenmeye çalışın, türklerden mümkün mertebe uzak durmaya bakın. Belki ilk zamanlar biraz yakın olabilirsiniz ama sonraki süreçlerde çok zararı olur size. Dilinizi doğru dürüst geliştiremezsiniz, sürekli kendinizi birilerine yardım ederken bulursunuz v.s. O yüzden yabancı arkadaşlar edinmeye bakın. O ülkenin dilini öğreten devlete bağımlı adaptasyon/entegrasyon kurslarını araştırın ve onlara kaydolun. Çünkü o ülkenin dilini bilmemek size bir çok şeyin dışında bırakır. İngilizce her ne kadar evrensel bir dil de olsa yabancılık çekmemek adına dili öğrenin !  Okulların facebook sayfalarına abone olarak aktiviteleri takip edin, gezilere katılın, gidip dolaşın eğlenenin, yeni şeyler öğrenin, evde tıkılı kalmayın, kültürlere kapalı olmayın, sürekli açık olsun radarlarınız :)

     

    İş Bulma Süreci

     

    Ailenizin maddi desteği olmadan okumak zorundaysanız iş bulmalısınız. İş bulmak da aslında zor bir olaydır. Eğer gittiğiniz ülke öğrencilerin çalışmalarını kısıtlıyorsa siz de ona gore çözümler üreteceksiniz. Mesela belirli sure çalışma izni vermiyorlarsa (ilk 6 ay ya da 1 yıl) o halde direk türk restoranları dolaşarak iş durumunu sorun ve ne iş olursa olsun yadırgamadan yapın, daha iyi alternatif bulursanız değiştirirsiniz. Eğer çalışma izniniz var ise ve bir de mesleğiniz var ise mesleğinizle iligli internet sitelerinden iş bakabilirsiniz. Genellikle öğrenciler haftada 15-20 saat çalışma hakkına sahiptirler ve daha az vergi verirler.

     

    Ayrıca üniversitelerde de çalışma imkanınız var. Mesela kütüphanelerde çalışabilirsiniz, üniversitelerin websitelerinde ya da panolarda iş ilanları yayınlanmakta, bunları takip edebilirsiniz. Maaş konuşurken aklınız Türkiye’deki sisteme gitmesin. Genelde maaşlar brüt maaş üzerinden konuşuluyor. O yüzden muhakkak net maaşınızı sorun ona gore anlaşın.

     

    Burs Süreci

     

    Yurtdışında okumak maddi konuda biraz zorlanmak demektir. Bunun için bursa ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için bir kaç önerim olacaktır. 

    Türkiye’de TEV ve başbakanlık yurtdışı bursları vermekte. Bunun haricinde KYK nın yurtdışı bursları da var.  Yine özel burslar da var ama onlardan burs almak biraz zor gibi.

    Yurtdışında ise, üniversitelerin burs hizmeti var. Bazen yemek bursu olabilir bazen belirli bir maddi yardım. Gittiğiniz ülkedeki türk derneklerinin sitelerine bakarsanız düşük ihtimal de olsa burs verebilriler. Bundan daha önemlisi diyanet vakıflarına kesinlikle başvurun. Hemen hemen her avrupa ülkesinde diyanetin vakıfları mevcuttur. Bunlar vakıf olduğu için kendi bünyesinde yardım topluyorlar ve çeşitli şekilde kullanıyorlar. Birisi de öğrencilere burs vermektir. O yüzden o ülkenin diyanet vakfının sitesine girip şartlarına bakın, belgelerinizi toplayıp vakfa yollayın. Büyük ihtimal burs alabilirsiniz

     

    Yaşam 

     

    Gittiğiniz ülkeye gore yaşam pahalı ya da ucuzdur ülkemize gore. En uygun yaşayış biçimi, büyük super marketlerden alışveriş yapıp (tesco, lidle, aldi) kendi yemeğinizi kendiniz yapmaktır. Hele bir de bir kaç arkadaş ortak yaparsanız daha ucuza gelir. Dışarda yemek genelde pahalıdır.

    Ulaşım için aylık/yıllık kartları alarak ucuza toplu taşımayı kullanabilirsiniz.

    Eğlence için ise, çeşitli aktivitelere katılabilir, clublara gidebilirsiniz. Yanlız kalabalık ortamlarda hırsızlara dikkat etmenizde fayda var :)

     

    Eğitim Süreci

    Avrupadaki eğitimler genel olarak öğrencilerin üstüne yıkılmıştır. Hocalar size sadece teorik kısmı gösterirler, pratiğini sizin yapmanızı beklerler. Yani aslında bir çok şeyi öğrenci yapar. Sizin araştırıp bulmanız gerekmektedir. Bu da ciddi anlamda yorucu ama bir o kadarda sizin araştırma ve öğrenme yetinizi geliştirmektedir. Sınavlarda re-sit olayı vardır. Mesela bir dersden kaldınız diyelim, belirli bir sure sonra o sınava tekrar girme şansınız oluyor. Bu sınava girme imkanı en az 2 olmakla birlikte hocasına gore sınırsız sayıda girme şansınız da olabilir.

     

    Mezuniyet Süreci ve Sonrası

     

    Tüm dersleri tamaladıktan sonra ve varsa tezinizi yazdıktan sonra artık diplomanızı alıyorsunuz demektir. Bu diploma, giriş bölümünde söylediğim gibi size bir çok avantaj sağlayacaktır.

    O ülkenin diplomasına sahip olduğunuz için, 6 ay 1 yıl içerisinde size o ülkede iş bulmanız için zaman tanınınmaktadır. Bu sürede sizi o ülkenin marketine kayıt etme imkanına sahipler. Marketten kasıt iş-kur gibi bir şey. Yine kendi imkanlarınızla iş bakabilirsiniz, firmalara CV nizi yollayabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta, ülkede yaşadığınız sürece boşa zaman geçirmediğinizi ispatlamanızdır. Dil öğrendiğinizi gösterirseniz, öğrenciliğiniz süresince kebapçıda da olsa çalışmış olmanız bir avantajdır. Kulağa komik gelse de bir referansınızın olması çok önemlidir. O yüzden eğitim sürecini mutlaka dolu dolu geçirin.

    Aldığınız diploma size bir çok avrupa ülkesinde çalışma hakkı tanır. Diğer ülkelere de iş başvurusu yapabilirsiniz, bu da büyük bir avantajdır.

    Eğer Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorsanız, yök ün denkliğine başvurmanız gerekmekte diplomanızın Türkiye’de geçerli olabilmesi için. Eğitim süreci kısmında söylediğim gibi Eğitim Müşavirliğine ilgili belgeleri yollarsanız bu süreç çabuk hallolmakta.

     

    Sonuç

    Aklıma gelenleri yazdım, elbette atladığım bir çok şey olmuştur ama şuan için çok fazla detaya giremiyorum zamandan dolayı. Sorularınızı sorabilirsiniz, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Umarım faydalı olmuştur. Kelime hataları olmuştur muhtemelen çünkü kullandığım Mac’in office programı sadece ingilizce kontrol yapıyor ve bazı kelimeleri kendisi otomatik değiştiriyor. 

    Konuyla ilgili sonuca gelirsem; korkmadan araştırın, öyle yüksek paralar ödemenize gerek yok. Özellikle yüksek lisans çok pahalı değil. Tabi bu ülkesine gore değişiklik göstermekte. Artık araştıracaksınız ve ona gore kendinizi ayarlayacaksınız.

     

    Şimdiden herkese başarılar. :))

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    bu kısmıda gerekli güncellemeler için alayım..


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2008
    Erkek

    bir ab ülkesinde yüksek lisans yapılsa. yüksek lisans diplomasıyla herhangi bir ab ülkesinde çalışıp yaşanabiliyor mu?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Hocam eline sağlık, yazının bir çok kişi için faydalı olacağına eminim.

    @sivil hocam avrupa ülkelerinden alacağın bir diplomayla tüm dünyada işini yapabilirsin.

    Daha önce duymadım ama belki bazı ülkeler ufak bir testten vs. geçirebilirler, ama daha önce böyle bir şeyi hiç duymadım sadece tahmin yani.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    elbette gidip çalışabilirsin ama o ülkede çalışabilmek ya da oturabilmek için çalışma izni almak zorundasın. yani konuda bu diploma ile avrupa ülkelerinde çalışabilirsinden kastım, AB vatandaşları gibi vize gerekmeksizin çalışmak değil, bir türk üniversitesinden mezun olan birine oranla daha kolay şekilde çalışma hakkının olması. Çünkü AB ülkesinde nitelikli uzman olarak çalışabilmen için diplomanın tanınması gerekiyor bu da hem maliyet hem de 3-6 ay gibi süren bir zaman gereksimi doğuruyor. Ama elinde böyle bir diploma varsa bunlarla uğraşmadan dire başvurabilrsin


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2008
    Erkek

    emegine saglık hocam. benim yine de gözüm almıyor :)

    http://www.studyineurope.eu/ su sitede bazı okulların egitim ücreti icin "free" yazılmıs, nedendir ki ? yüksek lisans icin arama yaptım.


    %40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    korkacak bir şey yok hocam :) aslında daha çok gaz verici yazılar yazmak isterdim ama rahat değilim şimdi :) 

    free diyorsa büyük ihtimal dili o ülkenin dilindendir. ya da norveç gibi ülkeler ise kalifiye eleman ihtiyaçlarından dolayı böyle bir şey yapıyor olabilir.ya da açık öğretim tarzında olabilir uzaktan eğitim

     

    bak mesela

     

    http://english.hig.no/study_programmes/admission/how_to_apply

    buraya başvurmak ücretsiz. sadece yabancı öğrenciler orada yaşayacaklarını temin edecek parayı göstermesi gerekiyor.

     

    Tuition fees

    There are not tuition fees to be paid at Norwegian State University Colleges, but students from abroad must be able to provide documentation showing they have enough money to cover living expenses.

     

    unbalanced tarafından 26/Nis/14 15:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ocak/2012
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    korkacak bir şey yok hocam :) aslında daha çok gaz verici yazılar yazmak isterdim ama rahat değilim şimdi :) 

    free diyorsa büyük ihtimal dili o ülkenin dilindendir. ya da norveç gibi ülkeler ise kalifiye eleman ihtiyaçlarından dolayı böyle bir şey yapıyor olabilir.ya da açık öğretim tarzında olabilir uzaktan eğitim

    Norveç konusunda haklısınız.. Norveç ve İsveç kendi dillerinde verecekleri eğitimi yabancılara ücretsiz veriyor kalifiye eleman yetiştirmek için. Yerel dilde A2 seviyesine geldiğinizde örneğin: "Müdür yarın bizi teftişe gelecek." gibi bir cümleyi konuşabiliyorsanız veya anlayabiliyorsanız çalışma izniniz de verilir. Tabii eğer ingilizce biliyorsanız ve bunu TOEFL tarzı sınavla ispat ederseniz de yine pek çok yerde çalışma imkanınız mevcut. Zaten elektrik - su bedava, İnternet erişimi anayasal bir hak ve ücretsiz.. Okuyup yaşanılası güzel memleket..


    Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    TR-SCOPJE bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    korkacak bir şey yok hocam :) aslında daha çok gaz verici yazılar yazmak isterdim ama rahat değilim şimdi :) 

    free diyorsa büyük ihtimal dili o ülkenin dilindendir. ya da norveç gibi ülkeler ise kalifiye eleman ihtiyaçlarından dolayı böyle bir şey yapıyor olabilir.ya da açık öğretim tarzında olabilir uzaktan eğitim

    Norveç konusunda haklısınız.. Norveç ve İsveç kendi dillerinde verecekleri eğitimi yabancılara ücretsiz veriyor kalifiye eleman yetiştirmek için. Yerel dilde A2 seviyesine geldiğinizde örneğin: "Müdür yarın bizi teftişe gelecek." gibi bir cümleyi konuşabiliyorsanız veya anlayabiliyorsanız çalışma izniniz de verilir. Tabii eğer ingilizce biliyorsanız ve bunu TOEFL tarzı sınavla ispat ederseniz de yine pek çok yerde çalışma imkanınız mevcut. Zaten elektrik - su bedava, İnternet erişimi anayasal bir hak ve ücretsiz.. Okuyup yaşanılası güzel memleket..

    alıntı yaptığın mesajda bir link var hocam, orada eğitimin ingilizce olacağı yazıyor. tabi bunu ispatlaması gerekebilir. sitede göremedim ne istediklerini ama mail atılıp öğrenilebilir. bu işler biraz böyle, araştırılırsa bir çok şey açığa çıkar ve o kadar zor olmadığı görülür. o kadar çok araştırıp öğrendim ki, artık avrupa benim için bir köy gibi.

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    arkadasim yazdigin yazi icin tesekkurler fakat arama kisminda mesela almanyadaki her universite yok. isletme uzerine master diyorum topu topu 22 tane sonuc veriyo. Bence aramada bu organizasyonla anlasmali okullar gozukuyo sadece. eger almanya'ya bakan arkadaslar varsa bilgisi olsun...


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    şimdi baktım hocam da evet haklısın her üniversite yok o sitede. anlaşma var mı yok mu bilmiyorum. tabi arkadaşların iyice araştırması gerekiyor. ben sadece örnek verdim. mesela almanya da okumak istiyorlarsa university list in germany gibi bir aramayla tüm üniversitelere ulaşabilirler. bir de seçilecek üniversitenin devlet mi özel mi olduğuna dikkat etsinler yoksa ücretler çok farklı oluyor


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 7919 Toplam Mesaj: 71