Giriş Yap Kayıt ol Online Üyeler Aktif Konular Arama Üyeler Forum Kuralları
Tahribat.Com | C# Ta Formlar Arası Veri Aktarımı (yardım)
Tahribat.Com Forumları
C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
      C# Ta Formlar Arası Veri Aktarımı (yardım)
Bu Bölümde yeni konu açmak için tıklayınız. Konuyu cevaplamak için tıklayınız.
Konu 3 Ekim 2009 (Cumartesi) 21:27 tarihinde açıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
verruckt


Kayıt : 11 Kasim 2007
İstanbul
Erkek Üye
 
beyler c# ta bir formdan diger forma nasıl verı aktarıcam. bıkac yontem denedım ama basaramadım. mesela form1 dekı textbox1 un ıcerıgını aynen form2 deki textbox1 e gecırmek ıstıorum. bunu nasıl yapıcam. yardımcı olabılır mısınız ???

Zencinin malı züğürtün çenesini yorar :D:D 
3 Ekim 2009 (Cumartesi) 21:39 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
ontedi


Kayıt : 4 Eylül 2005
Ankara Adı Kara
Erkek Üye
 

Kod olarak yazamayacağım ama mantık olarak fikir verebilirim sana

Formu gönderdiğin yerde Form2.Show (Form2'yi göster, C# karşılığı neyse artık) yapar daha sonra ise inputlarıın değerini alırsın. 


http://www.ontedi.com Siteme beklerim herkesi. 
3 Ekim 2009 (Cumartesi) 21:44 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
verruckt


Kayıt : 11 Kasim 2007
İstanbul
Erkek Üye
 

bak mesela form1 de su kodum war

public string donem="semih";

 

dıer formum olan form2 de 

Form1 frm1 = new Form1();
textBox14.Text = frm1.donem;

 

bu sekılde yazdıgım zaman program derlenıp calısıo fakat formları goremıorum :S

bu konu hakkında nası bı fıkır sunabılırsınız ???


Zencinin malı züğürtün çenesini yorar :D:D 
3 Ekim 2009 (Cumartesi) 23:09 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
verruckt


Kayıt : 11 Kasim 2007
İstanbul
Erkek Üye
 

beyler olayı bıraz daha çözdüm.

form1 de 

 

 public static string yeni="semih";

 

we form2 de 

 

textBox14.Text = Form1.yeni;

 

aslında bu kadar basitmiş. boşuna kasmışım ama sorunum şöle ki. ben yeni isimli değişkeni static tanımdığım için değiştiremiorum. e statik tanımlamazsam da  form2 den form1 dekı yeni değişkenini göremiorum. anlayamadığım saçma bi mantık we sorun war. burda nasıl bı mantık kurabılırm ???


Zencinin malı züğürtün çenesini yorar :D:D 
3 Ekim 2009 (Cumartesi) 23:12 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
g2k


Kayıt : 3 Mayis 2007
İstanbul
Erkek Üye
 

verruckt bunu yazdı:
-----------------------------

-----------------------------

static tanımlamanın diğer formlardan erişmek için gerekli olmadığını biliyorum. yanlış biliyor olabilirim tabi.


g2k[et]tahribat[dat]com 
3 Ekim 2009 (Cumartesi) 23:14 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
verruckt


Kayıt : 11 Kasim 2007
İstanbul
Erkek Üye
 

g2k bunu yazdı:
-----------------------------

verruckt bunu yazdı:
-----------------------------

-----------------------------

static tanımlamanın diğer formlardan erişmek için gerekli olmadığını biliyorum. yanlış biliyor olabilirim tabi.


-----------------------------

dostum dogru dıosun ben de senın gıbı bılıorum. fakat statıc olarak tanımlayıp denedıgımde form1dekı yenı degıskenını gormuo. o yuzden sacma bı mantık war dedım bende . ama war galıba bı alakası...


Zencinin malı züğürtün çenesini yorar :D:D 
7 Ekim 2009 (Çarsamba) 12:37 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
tomu


Kayıt : 9 Mayis 2007
Erkek Üye
 

InitializeComponent() ile form arası geçişleri kolaylaştırabilirsin.

Hatta bendeki örnek kodu sana gönderiyorum. Çoğu kişi hala bu yöntemi kullanmıyor, nedenini anlayamıyorum :)

http://depositfiles.com/files/jgis45m5r


 
21 Kasim 2009 (Cumartesi) 08:24 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
SharpShooter


Uzaklaştırılmış Üye
Kayıt : 10 Temmuz 2008
Erkek Üye
 

static değişken tanımlamak, kod yazarken yapılacak en son şeylerden biridir.

neden derseniz ?

static veriler ram'de tutulur. Şöyle ki bir web uygulamanız var. Static olarak etiketlenmiş bir değişkenininz;

static int urunNo = 0;

1 kullanıcı geldi; bir ürüne tıkladı sizde kod tarafında,static olarak işaretlenmiş urunNo değişkenine 5 atadınız diyelim. Ardından başka bir müşteri geldi o da bi ürüne tıkladı çat, urunNo 8 oldu. şimdi 5 nolu ürüne tıklayan adam alışveriş yap diyince , sizin programınız urunNo değişkenine bakarsa, orada 5 değil 8 görücek ve 8 nolu ürünü alacak.

Windows tarafında pek bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum, eğer ana server üzerinden bir kontrol yoksa

static değişken falan görünce aklıma geldi , küçük bi bilgi olsun dedim :)


- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
SharpShooter, 22 Agustos 2013 (Persembe) 13:49 tarihinde Türkiye AB'ye girene kadar uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılma Sebebi: Kendi istedi 
21 Kasim 2009 (Cumartesi) 08:36 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
ntxsoft


Kayıt : 5 Kasim 2005
İzmir
Erkek Üye
 

ben genelde static kullanıyorum, ama arkadaşlarınn dediği gibi dikkatli kullanmalısıınız. karışıklık olabilir.

 

public Form1(string x, inty)

 

diye  tanımlarsanız, bu şekilde de parametre yollayabilirsiniz.

Form1 myform = new Form ("test",1);

ve son olarak formu göstermek için

myform.Show();

yapmalısınız.


enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı 
21 Kasim 2009 (Cumartesi) 09:35 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
cemnet


Kayıt : 18 Eylül 2007
Erkek Üye
 

verruckt bunu yazdı:
-----------------------------

g2k bunu yazdı:
-----------------------------

verruckt bunu yazdı:
-----------------------------

-----------------------------

static tanımlamanın diğer formlardan erişmek için gerekli olmadığını biliyorum. yanlış biliyor olabilirim tabi.


-----------------------------

dostum dogru dıosun ben de senın gıbı bılıorum. fakat statıc olarak tanımlayıp denedıgımde form1dekı yenı degıskenını gormuo. o yuzden sacma bı mantık war dedım bende . ama war galıba bı alakası...


-----------------------------

form2 de yeni bir değişken daha oluştur static olmayan. Daha sonra form1den gelen degeri form2de oluşturduğun değişkene aktar ve sonrada istediğin gibi değiştiriyo olman gerekir.


 
24 Kasim 2009 (Sali) 00:46 tarihinde yazıldı. Kısayol | Alıntı yap | Özel Mesaj
guru


Kayıt : 30 Mart 2007
earth
Erkek Üye
 

SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------

static değişken tanımlamak, kod yazarken yapılacak en son şeylerden biridir.

neden derseniz ?

static veriler ram'de tutulur. Şöyle ki bir web uygulamanız var. Static olarak etiketlenmiş bir değişkenininz;

static int urunNo = 0;

1 kullanıcı geldi; bir ürüne tıkladı sizde kod tarafında,static olarak işaretlenmiş urunNo değişkenine 5 atadınız diyelim. Ardından başka bir müşteri geldi o da bi ürüne tıkladı çat, urunNo 8 oldu. şimdi 5 nolu ürüne tıklayan adam alışveriş yap diyince , sizin programınız urunNo değişkenine bakarsa, orada 5 değil 8 görücek ve 8 nolu ürünü alacak.

Windows tarafında pek bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum, eğer ana server üzerinden bir kontrol yoksa

static değişken falan görünce aklıma geldi , küçük bi bilgi olsun dedim :)


-----------------------------

static yerel degiskenler, global degiskenler ve karakter katarlari exe kodun data bolum'unde tutulurlar. yerel degiskenler ise fonksiyona girilince olusturulur ve fonksiyondan cikildiginda yok edililirler. yerel degiskenlerin olusturuldugu bolge ise exe kodun stack kismidir. exe kod genelde uc kisma ayrilir. code, data, stack...

microsoftun vc++ derleyicisi bi kac bolum daha olusturur. code, bss, stack, data...

bu kisa bilgiden sonra bi kod blogu[fonksiyon] icerisinde static bir degisken yarattigimizda, aslinda global bir degisken yaratiriz ama global isim alanini kirletmeyiz. mantiksal olarak iliskisi o fonksiyondandir. siniflarin uye elemanlari olarak static degiskenler yarattigimizda da ayni sey gecerlidir. bu yuzden sinif ismiyle ( nesne olusturmadan ), sinifin uye elemanina ulasabilmek icin o elemanin static olarak tanimlanmasi gerekiyor. Bellekte hazir bi durumda olucak ki, biz ona ulasabilelim.

neden bunlari anlattim biliyomusun. cunku static degiskenler kullanilabilinir bisey :)


.. 

[1] [2]   [»] [»»]


Bu Bölümde yeni konu açmak için dıklayın Konuyu cevaplamak için tık...
Allah'a Havale Et Google Bookmark'a Ekle Yahoo'ya Ekle Stumbleupon''a Ekle Facebook'a Ekle Twitter'a Ekle   Google'da Ara : C# ta formlar arası veri aktarımı (yardım) Favorilerime Ekle Yukarı Çık
Konuda 16 Mesaj Var.
Konu 6505 Sefer Gösterilmiş.