folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İnsanın Evrimi Ve Genetik Etkiler Hk. Sorularım



İnsanın Evrimi Ve Genetik Etkiler Hk. Sorularım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    Not: Okumadan önce uyarayım dedim sorularım karman çorman oldu istemeyen okumasın , sonra vakit kaybı demeyin.

     

    Esenlikler arkadaşlar.

    Merak ettiğim bir mevzu var , insanlara neden yeni özellikler gelmiyor? Neden daha zeki insanlar meydana gelmiyor.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    HAZIRLIK 1

    Adaptasyon dediğimiz şey canlıların yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan şeyler.

    Mesela ben çekik-badem gözlü arası bişeyken Avrupa'daki elemanlar daha büyük gözlere sahip.

    Bu göz kapağı mevzusu güneş-kar beyazlığı vs ilgili deniyor. O konuda bir adaptasyon yaşamışız.

    Evrim yani , değişiklik. Buraya kadar iyi hoş , soğuğa dayanaklıyız , uzun yol yürüsek sıkıntı çıkmaz , bozkıra alışığız.

    Yani adaptasyon insanı tamamen bu yönde geliştirmiş.  Akdenizdekileri de sıçağa , arapları ise çöl adamı yapmış.

    Dünya'da yaklaşık 2000-3000 yıldır köklü bir değişiklik yok son 300 yıla kadar.

    Bi ara Cengiz Han ortaya çıkıp nüfusu bayağı azaltmış , ağaç-orman artışına ve küresel soğumaya neden olmuş. Ancak zannetmiyorum evrim oluştursun.

    ---------------------------------------------------------

    BÖLÜM 1

    İnsanlar eskiden ihtiyaç duymadıkları şeyleri yaşıyorlar , mesela eskiden yaşamak için güç kuvvet gerekli iken bugün insana zeka daha çok önemli bir mevzu.

    Bugünkü show boksörleri bedenlerini kullanarak para kazanıyorlar. Ancak o dövüşlerin bana göre köpek dövüştürmekten farkı yok.

    Ayrıca onlara 300.000 dolar gidiyo ise o işin başındaki insana en az 50 m $ getirisi vardır.

    Veya bir çöpçü Türkiye'de 1000 lirayı göremezken onu işleten kafası basan adamlar devletten parayı hamuduyla götürüyor.

    Bunun sebebi ise o insanlarda genetik olarak bir şey ortaya çıkmış.

    Yani adamın EQ falan saymazsak IQ 140 olarak doğuyor.

    Bu adam parayı buluyor. Erkek , güzel hatun kişilere heves ediyor gidip evleniyor.

    Ancak bu para yiyen hatun kişilerin zeka seviyesi malum , bedenlerini kullanarak iş görüyorlar.

    Çocuk oluyor. Baktık ki insan zekasına yararlı bir evrim olacakken sen git 140 IQ taşıyan genleri

    2 hanenin üstünde olduğu şüpheli olan biriyle harca. Bu insan ırkına ihanet değil mi?

    Yani 140 IQ olan birisi ile yine aynı şekilde yakın oranda olan birisi evlense bir sıkıntı yoksa yine o oranlar tutar belki daha da artacak.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    BÖLÜM 2

    Hazırlık 1'de bahsetmiştim. Şu 3000 yıldır dünyada pek değişiklik yok yeni adaptasyonlar oluşturacak.

    Peki yeni türler oluşturulamaz mı?

    Mesela adaptasyon demişiz , doğal seçilim adaptasyonun ürünüdür. Adapte olan yaşamayı sürdürür.

    Nasıl derseniz mesela bir kısım insana nükleer-radyasyon barındıran şeyler verip insanlardan yaşayanları birbirileriyle birlikte oldurarak yeni ürünler elde edilip radyasyona dayanıklı insanlar ortaya çıkarılamaz mı? Veya uzay'a gönderip tamamen uzaylı bir insan türü.

    Uzay demişken mesela adamlar uzaya gittiği zaman kasları eriyor. Oraya uyum sağlıyorlar. Bu sefer dünyaya gelince sıkıntı yaşıyorlar.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Sorularım:

    1-İnsanlar neden Bölüm 1'deki gibi evlilikler yapıp daha zeki insanların oluşmasının önüne geçiyorlar. Veya devletler neden yapay olarak seri bir şekilde bu tür zeki insanları üretmiyor. Mesela yumurta hücresi ile sperm tüp bebek vs yöntemlerle birleştirilse ortada taşıyıcı anne çok zaten , seri olarak binlerce üretilse. Onların gelişimi , ilgi alanları(matematik-mühendislik-fizik|kimya|biyoloji|genetik) tarzı şeyleri küçükten verseler yapamazlar mı? Dünyaya bu tür insanlar bu kadar sık gelmiyor geldiğinde de seri olarak üret. En azından bu tür zeki insanları birbirileri ile evlendir ki öldükleri zaman yerine kimi koyacağız diye şaşalamayasın

     

    2- Dünya'da neden insan üstünde adamakıllı deney yapmıyorlar? yani o kadar idam edilecek adam var , onun yerine neden deneylerde kullanılmıyor. Mesela konusu açılmıştı , daha önceden de okumuştum Sovyetlerdeki deneyler gibi. Adamın kafasını kes , geri kan pompala vucudu durdur durdur çalıştır neler yaşadığını anlattır. Hadi en olmadı tıp öğrencilerine eli alışsın diye kestir. 

     

    3-Eğer evrime inanıyor iseniz ileriki insanları nasıl hayal ediyorsunuz? Bizden farklı nasıl özellikleri olacak?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trnight
    trnight's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ocak/2013
    Erkek

    Hocam  benim nacizane fikrim yanlişim varsa affola. Şuanda evrim durmadi insanlar üzerinde doğal seçilim yok a yakin olduğu icin çok çok yavaşladi .Atiyorum fareler kartallardan kaçmak için duyu yeteneklerini geliştirdi . ama insanlar üzerinde boyle bir yurtiçi veya doğal etki yok. Yüzde doksan ihtimalle en çirkinide en salağida evlenip duruyor genler diğer nesile aktariliyor. Herhangibi bir seçim veya eleme yok oyuzden insan oglunun evrimi bu kadar yavaş şuanda .

    trnight tarafından 30/Tem/14 10:00 tarihinde düzenlenmiştir

    Bilgi güçtür...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    Son iki yüz yılda, yani sanayileşen toplumda bir takım değişimler oldu ve genetik faktörler de her zamanki gibi işin içinde, evrim durmuyor, evrimin temelinde seçicilik ve seçilme var, yani sen down sendromlu biriyle evlenmediğin için (beğenmiyorsun çünkü) onun nesli devam etmiyor, şimdi biri onlar zaten üreyemiyor diyecek olsa da çok nadiren de olsa üreyebiliyorlar, şimdi biri çıkacak diyecek ki, olan çocuk yaşamıyor, aynı durum onda da geçerli, yani evrim işte bu, 1milyar kere denenir, 1 tanesi standartın üstünde güçlü bir birey çıkartır, nesil ordan alır başını yürür.

    Mesela islamcıları falan  kenara bırakıyorum onlar ilk insanın konuştuğunu dikiş dikmesini falan bildiğini söylüyor, zaten buna inanan da yazdıkalrımın gerisini okumasın...

    İlk insan olarak kabul edebileceğimiz türdeki canlılar, veya erken insan olarak kabul edebileceğimiz canlılar, mağaralara resimler yapan, ho hu ho diyerek konuşan, ateşi yer yer yeni bulmuş canlılar, ne oluyor sonra diyeceksiniz, birisi ses tellerini daha rahat kullanacak şekilde bi mutasyon geçiriyor, tamam bizim gibi konuşmuyor ama daha iyi kullanıyor sesini, komut veriyor, diğerlerine önderlik ediyor, daha rahat avlanıyorlar, iletişimi geliştirip organize oluyorlar, ee güçlü olan yaşıyor karnı doyan iyi avlanan iyi organize olan yaşıyor, sonra 1000 yıl sonra iyi kötü konuşan bu toplumda birisi daha mutasyon geçiriyor ve çok daha net konuşuyor, daha iyi organizasyon hayatta kalmayı beraberinde getiriyor, böyle böyle bugunlere geliyoruz.

    Peki nereye gidiyoruz, hatta ve hatta kafası çalışan bir insanoğlu nereye yatırım yapmalı, di mi bugunun temel sorularından biri bu =D

    Bence, son 200 yılda insanoğlu bir IQ patlaması yaşadı, yani bu düz IQ değil, insani ilişkiler anlamında da patlama yaşadı, dünya globalleşti, ömür uzadı, kas kütlesi azaldı, güzellik arttı melezlenmenin getirdiği farklılıklar ve globalleşmenin getirdiği virüs patlaması yaşandı, bu virüslere karşı artık tüm dünyanın direnci var...

    Yarın telomeraz enziminin insanda kansere neden olmayan veya olsa da kanseri çok rahat bir şekilde tedavi edebildiğimiz bir teknolojiye ulaştığımız zaman ki bence en geç 2050, insanlar 2-3 insan ömrü yaşayabilecekler, kafatası yerine karbon fiber veya titanyum bileşikli yapılarla kazalara karşı önlem alınması vs ile kaza durumlarında da ölme ihtimali azaltılacak, robotlaşma artacak, işssizlik artacak, kaynaklara ulaşım zorlaşacak, nufüs yoğunluğu düşük ülkelere göç talebi olacak, ancak bu talep karşılanmayacak, savaşlar vs elbette bir dünya gerçeği, bize düşen, sulanabilir toprak alanlarının alımı, ki bu 100 yıl sonra da sulanabilir alanlar olmalıdır, yani kızılırmak kuruyabilir. Daha önce akan ve bugun akmayan onca nehir var, netice olarak kafası çalışan hayatta kalacak sevecek sevilecek hayatın birçok farklı duygusunu tadacak, tadını alacak hayatın iliğini sömürecek, kimisi de ırakta 3-5 kişinin kafasını kesip futbol oynayacak sonra da üstüne füze yiyip ölecek, bunun türevi de türkiyede hacı hoca takımı veya onun da türevi, hayattan bi bok anlamaz, karıyla kızla işi olmaz itliğini yapmaz, başarının hazzını almaz, bok yoluna ölür.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2014
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı

    Not: Okumadan önce uyarayım dedim sorularım karman çorman oldu istemeyen okumasın , sonra vakit kaybı demeyin.

     

    Esenlikler arkadaşlar.

    Merak ettiğim bir mevzu var , insanlara neden yeni özellikler gelmiyor? Neden daha zeki insanlar meydana gelmiyor.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    HAZIRLIK 1

    Adaptasyon dediğimiz şey canlıların yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan şeyler.

    Mesela ben çekik-badem gözlü arası bişeyken Avrupa'daki elemanlar daha büyük gözlere sahip.

    Bu göz kapağı mevzusu güneş-kar beyazlığı vs ilgili deniyor. O konuda bir adaptasyon yaşamışız.

    Evrim yani , değişiklik. Buraya kadar iyi hoş , soğuğa dayanaklıyız , uzun yol yürüsek sıkıntı çıkmaz , bozkıra alışığız.

    Yani adaptasyon insanı tamamen bu yönde geliştirmiş.  Akdenizdekileri de sıçağa , arapları ise çöl adamı yapmış.

    Dünya'da yaklaşık 2000-3000 yıldır köklü bir değişiklik yok son 300 yıla kadar.

    Bi ara Cengiz Han ortaya çıkıp nüfusu bayağı azaltmış , ağaç-orman artışına ve küresel soğumaya neden olmuş. Ancak zannetmiyorum evrim oluştursun.

    ---------------------------------------------------------

    BÖLÜM 1

    İnsanlar eskiden ihtiyaç duymadıkları şeyleri yaşıyorlar , mesela eskiden yaşamak için güç kuvvet gerekli iken bugün insana zeka daha çok önemli bir mevzu.

    Bugünkü show boksörleri bedenlerini kullanarak para kazanıyorlar. Ancak o dövüşlerin bana göre köpek dövüştürmekten farkı yok.

    Ayrıca onlara 300.000 dolar gidiyo ise o işin başındaki insana en az 50 m $ getirisi vardır.

    Veya bir çöpçü Türkiye'de 1000 lirayı göremezken onu işleten kafası basan adamlar devletten parayı hamuduyla götürüyor.

    Bunun sebebi ise o insanlarda genetik olarak bir şey ortaya çıkmış.

    Yani adamın EQ falan saymazsak IQ 140 olarak doğuyor.

    Bu adam parayı buluyor. Erkek , güzel hatun kişilere heves ediyor gidip evleniyor.

    Ancak bu para yiyen hatun kişilerin zeka seviyesi malum , bedenlerini kullanarak iş görüyorlar.

    Çocuk oluyor. Baktık ki insan zekasına yararlı bir evrim olacakken sen git 140 IQ taşıyan genleri

    2 hanenin üstünde olduğu şüpheli olan biriyle harca. Bu insan ırkına ihanet değil mi?

    Yani 140 IQ olan birisi ile yine aynı şekilde yakın oranda olan birisi evlense bir sıkıntı yoksa yine o oranlar tutar belki daha da artacak.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    BÖLÜM 2

    Hazırlık 1'de bahsetmiştim. Şu 3000 yıldır dünyada pek değişiklik yok yeni adaptasyonlar oluşturacak.

    Peki yeni türler oluşturulamaz mı?

    Mesela adaptasyon demişiz , doğal seçilim adaptasyonun ürünüdür. Adapte olan yaşamayı sürdürür.

    Nasıl derseniz mesela bir kısım insana nükleer-radyasyon barındıran şeyler verip insanlardan yaşayanları birbirileriyle birlikte oldurarak yeni ürünler elde edilip radyasyona dayanıklı insanlar ortaya çıkarılamaz mı? Veya uzay'a gönderip tamamen uzaylı bir insan türü.

    Uzay demişken mesela adamlar uzaya gittiği zaman kasları eriyor. Oraya uyum sağlıyorlar. Bu sefer dünyaya gelince sıkıntı yaşıyorlar.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Sorularım:

    1-İnsanlar neden Bölüm 1'deki gibi evlilikler yapıp daha zeki insanların oluşmasının önüne geçiyorlar. Veya devletler neden yapay olarak seri bir şekilde bu tür zeki insanları üretmiyor. Mesela yumurta hücresi ile sperm tüp bebek vs yöntemlerle birleştirilse ortada taşıyıcı anne çok zaten , seri olarak binlerce üretilse. Onların gelişimi , ilgi alanları(matematik-mühendislik-fizik|kimya|biyoloji|genetik) tarzı şeyleri küçükten verseler yapamazlar mı? Dünyaya bu tür insanlar bu kadar sık gelmiyor geldiğinde de seri olarak üret. En azından bu tür zeki insanları birbirileri ile evlendir ki öldükleri zaman yerine kimi koyacağız diye şaşalamayasın

     

    2- Dünya'da neden insan üstünde adamakıllı deney yapmıyorlar? yani o kadar idam edilecek adam var , onun yerine neden deneylerde kullanılmıyor. Mesela konusu açılmıştı , daha önceden de okumuştum Sovyetlerdeki deneyler gibi. Adamın kafasını kes , geri kan pompala vucudu durdur durdur çalıştır neler yaşadığını anlattır. Hadi en olmadı tıp öğrencilerine eli alışsın diye kestir. 

     

    3-Eğer evrime inanıyor iseniz ileriki insanları nasıl hayal ediyorsunuz? Bizden farklı nasıl özellikleri olacak?

    1-kadınların IQ zayıf olması pek doğru değil. Zeka türü farklı. Kendimce erkeklerde bilimsel, akıl tabirine daha yakın bir kafa varken. Kadınlardada, ayrıntısal, feşel çalışan sinsi bir kafa yapısı var kendim böyle tanımlıyorum :). Dediğin gibi keşke bilim adamları yetiştirilse ve her taraftan einsteinlar fışkırsa ama hiç kimsenin bir bok yaptığı yok. herkez başkası yapsın diye bakıyor. herkez yolunda. kadınlar doymuyor erkekler onları doyurmak için ömürlerini yiyor. nasaymış bilim adamlarıymış hep oyalamayla geçiriyor herşeyi. venüsün ters dönmesi bile hala bir gök taşı çarpması ile yön değiştirmiş denilerek geçiştiriyorlar. topaç mı lan bu.

    2- dediğim gibi kimse birşeyi takmıyor, anca bomba üretip birbirini öldürme planlarıyla uğraşıyorlar. yada penisi dik tutma ilaçlarıyla.

    3- ileride herkez bu zamanın insanlarını aptal olarak görecek, ileride kendilerininde aptallar olacaklarını unutarak.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2010
    Erkek

    yüksek zeka her zaman yüksek adaptasyona olanak sağlayacak diye bir kural yok. zenginlikle zeka arasında var olduğunu iddia ettiğin bağ da zekadan çok önceliklerle alakalı. zengin olmak senin için yaşam amacı olabilir. sırf senle aynı hedeflere sahip değil diye sokakta yaşayan, hayatını çöp ayıklayarak sürdüren birisini senden daha az zeki görmen mantıklı değil. belli ki o insan hayata senden farklı bir pencereden bakıyor.

    kaldı ki bilimsel gelişimin temelini zekadan çok azim oluşturuyor. birey ne kadar zeki olursa olsun içinde çalışma isteği yoksa değindiğin alanlarda gelişme elde edemez. bu çalışma azminin oluşabilmesi için de bazı psikolojik önkoşullar var. işte senin gereksiz ya da aptal gördüğün insanlar bu psikolojik önkoşulların oluşturulmasında rol alıyor. Ayrıca zeka sadece genler tarafından şekillendirilmiyor. çevre koşulları da genetik faktörler kadar önemli. 

    kısaca evrim zaten en pratik şekilde işliyor, süreci yapaylaştırma fikri hem zahmetli hem de pratik değil.

     

    Çünkü insan hakları.

     

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2009
    Erkek

    Soruların çok saçma ve yanlış.sırf sormak için konu açmadığını düşünürsek biraz daha araştırmanı öneririm.bi kere soruyu ortaya atarken doğru olduğunu düşündüğün kendi teorilerine göre düşünmüşsün.ki bunlar yanlış olunca dolayısıyla sorular da yanlış ve saçma oluyor.adaptasyon dediğin şey öyle işlemez.dünya üzerinde radyasyon veripde adapte edebileceğin insan yok.avrupalıyı çekik gözlünün yerine öekipide avrupaya koyarsan bunlar ölmez.sadece bir takım zorluklar çeker.3.000 yıl çok uzun olmamakla birlikte ona rağmen insanın zihinsel becerisinde az da olsa artış var ama ben şu an sınıra ulaştığımzı düşünüyorum.çünkü artık bilgisayar ve başka bir takım araçlar olmadan bilimsel alanda daha fazla gelişmemiz çok zor.bilim alanındaki yeni sıçrama benim düşünceme göre insanın kendinden daha üstün bir zeka yaratması ile oluşabilir..özetle soru yanlış.biraz daha araştır evrimi adaptastonu.kendine radyasyon falan veripte üstün insan olmaya çalışma sakata gelirsin hocam

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Ben evrimle ilgili bir soru göremiyorum?


    while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

    Ben evrimle ilgili bir soru göremiyorum?

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    Şimdiki insanlar neden maymun olmuyor? Ara Tur neden yok?  Ilk insan Hz. Adem hıh evrimci atayizler

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı

    Şimdiki insanlar neden maymun olmuyor? Ara Tur neden yok?  Ilk insan Hz. Adem hıh evrimci atayizler

    :D 

    Daniel-Koo tarafından 30/Tem/14 14:26 tarihinde düzenlenmiştir

    ne diyon?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek
    whopper bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

    Ben evrimle ilgili bir soru göremiyorum?

     

     


    طדṮ
Toplam Hit: 1963 Toplam Mesaj: 21