folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Iphone 6 İle Bir Hafta ( Meğer Android Bir Hataymış )



Iphone 6 İle Bir Hafta ( Meğer Android Bir Hataymış )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Bir kaç kez başka konularda dile getirmiştim , bayilerde kontratlı alma zorunluluğu olduğundan ötürü apple zorlu dan sipariş vererek 20 günde alabildim cihazımı. 150 tl havale indirimi ile 64 gb iphone 6 silver aldım.

    En başta trend için degil s3 ümün ekranı kırıldığı için acilen cihaz değiştirmem gerekirken note 4 ve ip 6 arasında seçim yaptım sadece modaya uymadım yani.

     

    İlk bakış.

    Gerek tasarım , gerek malzeme kalitesi , gerek ele oturuşu ve kılıfların şık duruşu elime ilk aldıgım andan şimdiye kadar hep iyiki almışım izlenimini devam ettiriyor. Hiç pişman degilim. Veri aktarımında cihazımdaki numaraları yedekleme uygulaması ile eposta üzerinden sorunsuz gönderdim , tek problem google rehberi gmail adresleri ile birleştirdiği için 2.000 kişiyi bulan rehberimdi. Herşeyi iphone gönderip müziklerimi senkronize ettikten sonra kullanım için hazırdım.

    Araştırırken.

    Bir android kullanıcısı olarak iphone alırken özgürlüğümden feragat edeceğimi tabiki biliyordum , bluetooth ile dosya gönderemememek , tam olarak bir dosya sisteminin olmaması , internetten bir albümü indirip unzip yapamamak bunlarım bir kısmı , ayrıca müzik için itunes zorunluluğu vs.  Şuanda şunu düşünüyorum tüm bu sorunlara çözüm mevcut , ve bu sınırlamaların tek bir sebebi var , stabilite ve performans. Cihaz androiddeki gibi her yola gelmiyor ama sizi de yarı yolda bırakmıyor, kamerayı açarken oyuna girip çıkarken siz androidde 3 gb ram'e yetmez derken cihazdaki 1 gb ram herşeye fazlası ile yetiyor ve artıyor. Antivirüs derdi yok , ram temizleme uygulaması derdi yok , rehberde 2.000 kişi bile olsa samsung daki gibi 20 sn de açılan rehber derdi yok.

    Edit : Batarya ömrün eklemeyi unutmuşum. S3 den daha uzun dayanıyor ki benim bataryam gayet iyiydi , normal bir kullanımda 3g ve wifi açık neredeyse günü çıkaracak , ancak oyun uygulama kasarsanız tabiki akşam üstü bitiyor.

    Uzmanlaşırken.

    Belki bunu yazmak için daha çok erken fakat işim yüzünden sürekli cihazlar ile içli dışlıyız , oyüzden hızlı ilerliyorum denebilir. 1. Bir iphone dan başka bir iphone a rehber ve resim atmak gerçekten çok çok kolay , binlerce resmi blueooth + wifi teknolojilerinin beraber kullanıldığı airdrop ile 2 android cihazı arasında göremeyeceğiniz hızlar ile dosyalarınızı eşitleyebilirsiniz. (caps için 2 resim gönderdim )

    http://img4.picload.org/image/cailirc/img_0104.jpg

    Bilgisayara bağlamadan müzik atma konusuna gelirsek eğer biraz paraya kıyablirseniz iphone daki itunes store üzerinden hiç bilgisayara bağlamadan istediğiniz tüm albümleri indirebiliyorsunuz veya bilgisayardan satın aldığınız albümleri yine indirebiliyorsunuz , itunes için wifi senkronizasyonu mevcut siz bir kere aktif ettikten sonra kabloya bağlamadan çok rahat bir şekilde yine pc ye indirdiğiniz müziklerinizi ( ücretsiz korsan vb. ) senkronize etmeniz mümkün.

    HiFolder veya PhoneDrive uygulamasını kurarsanız istediğiniz tüm dosyaları seçip telefonun içine atabiliyorsunuz bu uygulamalar sanal bir dosya sistemi oluşturarak bu dosyaları yönetmenizi sağlıyor , bir nevi sanal D gibi düşünün film vb. dükumanları buraya atabiliyorsunuz.

    Iphone a özel uygulamaları bırakın , android için çıkmış fakat sonradan iphone a portlanmış uygulamalar bile ios da çok daha performanslı çalışıyor. Bir uygulamayı açınca kaliteyi hissediyorsunuz.

    Androidin sahibi google tarafından yapılmış gmail uygulaması ios da daha güzel daha düzgün çalışıyor göze daha çok hitap ediyorsa bir oturup düşünmek gerekiyor. Sürekli mail takibi yaparken bir tarafta ( android ) excell etiketini şu kasmıyor onla açayım world u şunla açayım diye uğraşacağınıza diğer tarafta ( ios ) size bu ayrımı düşünmenize bile olarak sağlamadan sorunsuz açan eklentiler cihazın içinde zaten mevcut.

     http://img4.picload.org/image/cailida/img_0110.jpg

    Sonuç

    Androiddeki bazı fantazilerimi kaybettiysem de sorunsuz çok hızlı çalışan ve bastığınız herşeyi en kısa sürede anında yapmak için programlanmış bir telefona sahip oldum. Birde şunu eklemelyim , ios kullanıyorsanız bir kaç hayati programa 3-4 lira para vermeniz şart. Bir sigara parası değil , ama kullanım tecrübenizin kalitesini çok fazla arttıran bir etmen ücretli uygulama kullanmak.

    Androidde olsa apk atardım vb. deme şansınız yok ( JB dışında ) Oyüzden neye para vereceğinizi iyi seçin , beğenmezseniz de anında iade edebiliyorsunuz zaten.

     

    Umarım yazdıklarım bazı arkadaşların tercih yapmasında faydalı olur , 2 yıl samsung çöpünü kullandıktan sonra cennette gibiyim. Hiç pahalı felan demeyin , bir note 4 şuan 2.400 tl , s5 2000 tl . iphone 6 64 gb nin bana gelişi 2.500 tl.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    ha bide , dünya para veripte samsung tarafından güncelleme almaya layık olmayan dünyanın en çok satmış android telefonunu kullanmamın marka değişimime payı büyüktür. Adamlar 4 yıl güncellesin sen 12 ay.

    Ha bide hangi android cihazı alırsam alayım farklı bir tecrübe sunmayacaktı bana.

    Cihazla ilgili sorusu soba borusu olan varsa pm yada buradan yazabilir.

    PanxeR tarafından 10/Kas/14 03:46 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Birkaç ay sonra jailbreak yaparsın. İşte o zaman bambaşka bir kullanım deneyimine kavuşuyor ios.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    ben de bugun akşama doğru gidip i6 alcaktım. media markte bi eleman z3 compact diye bi telefon gösterdi. çok da hoşuma gitti. kamerası falan i6dan cok cok daha iyi. fiyatı da 700 tl daha ucuzdu. şlmdi o telefonu görünce kararsız kaldım. 

    bu zamana kadar hiç ios kullanmadığımdan z3 daha yakın geldi bana ama iosu da merak ediyorum. güzel de özetlemişsin. şu an karar aşamasındayım. yaklaşık 12 saat içinde birisini alcam. bakalım hangisi olcak :)

     

    Seastar tarafından 10/Kas/14 04:04 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    Seastar bunu yazdı

    ben de bugun akşama doğru gidip i6 alcaktım. media markte bi eleman z3 compact diye bi telefon gösterdi. çok da hoşuma gitti. kamerası falan i6dan cok cok daha iyi. fiyatı da 700 tl daha ucuzdu. şlmdi o telefonu görünce kararsız kaldım. 

    bu zamana kadar hiç ios kullanmadığımdan z3 daha yakın geldi bana ama iosu da merak ediyorum. güzel de özetlemişsin. şu an karar aşamasındayım. yaklaşık 12 saat içinde birisini alcam. bakalım hangisi olcak :)

     

    o eleman sana iphone cıkarıp göstermez , göstermeside yasak zaten , bir iphone sattıgın zaman sana ( satıcıya ) hiç bir getirisi yok ancak pm atarsan sana hangi telefonun ne kadar para kazandırdıgını ( satıcıya  + magazaya ) söyleyebilirim.

    z3 ve z3 compack gerçekten güzel cihazlar , fakat z3 bile kasıyorsa bu saatten sonra benim için çöptür ki türkiye de daha unboxing videosu çekilmemişken ben z3 ü deniyordum.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Yeni zumsukumuz hayırlı olsun :)

    Edit: benim m7 bile kasmıyo bundan sonra kasan android amiral gemisi çıkmaz diye düşünüyorum

    mataramasuko tarafından 10/Kas/14 05:53 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Telefon veri transeferi ve rehber kopyalamadan baska bisey yapmiyo sanirim.

    Ayrıca Z3'e de kasıyo demissinde snapdragon 801 ve 3gb ramli alet 'kasmak' dedigin seyi nasıl yapiyo (uygulama oyun nedir yani ) ve çöp olarak degerlendirebidin merak ettim.


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    Hayırlı olsun bende 64 gb gold modeli mevcut.. Müzik konusunda iTools Programını kullanabilirsin kullanımı basittir.. Bazı apple Store'de ücretli olan uygulamaları 25pp programında bulabilirsin.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Temmuz/2007
    Erkek

    Hacı abi iPhone 5s aldım, kargoda şuan. Haftaiçi elime geçer. İlk yapmam gerekenleri anlatırmısın? Ama Bilal'e anlatır gibi anlat. Android'den İOS'a yeni geçiyoz.


    kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2006
    Erkek

    Hoşgeldin hocam. 3 sene önce iphone 3gs ile başladım nokiadan başka kullanmam derken 1 1,5 senedir 5 ile devam ediyorum 1 - 2 aya kadar da 6 yada 6 plusla devam edeceğim. pişman olmadın olmazsında hocam   


    Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Hacı en nihayetinde telefon yani. Öyle yüceltmişsin ki nerdeyse telefonun etrafında tavaf yapıcan 7 tur. Bende iphone 6 kullanıyorum 2 haftadır, tamam telefon güzel hızlı stabilize işlerini kolaylıkla hallediyosun. Ama bu diğer telefonların iş görmediği ve faydasız olduğu anlamına gelmiyor. Hepsinide geçtim en nihayetinde hepi topu telefon amk.


    Cigu bigule :(
Toplam Hit: 13386 Toplam Mesaj: 135