folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İşten Çıkarılmak İstenen İşçi Durumuna Düştüm



İşten Çıkarılmak İstenen İşçi Durumuna Düştüm

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Eylül/2010
    Erkek

    Arkadaşlar Selamlar,


    2 yıldır bir telesatış firmasında çalışıyorum. Kısaca özetlemek gerekirse asgari ücret+prim sistemiyle çalışıyoruz. İşe ilk başladığımdaki aylık satış hedefleriyle şimdiki satış hedefleri arasında dağlar var. Üstelik ilk başladığımda sattığım kadar prim alıyordum. Şimdi belli hedefi tutturamazsam sattıklarımın bile ücretini alamıyorum. Bunun dışında saha yönlendirmesi ile satış yapar iken artık sistem üzerinden tüm işlemleri kendimiz yapıyoruz bu da ek iş yükü getirmekte.


    Özetle şöyleki; (Örnek rakamlarla belirtiyorum gerçek rakamlar değildir)

    1. İşe başladığımda Günde 30 müşteri araması ile 6 adet satış yapmak gerekiyordu normal hedefi tutturabilmek için. Sonuç olarak sattığım kadarının primini alıyordum.

    2. Sonra dendi ki sizin sattığınız ürünler artık bölündü a,b,c,d,e ürünü satış sayılacak f,g ürünü artık satış değildir ve primi yoktur.

    3. Artık günde 30 müşteri araması değil 30 farklı müşteri araması sayılacak. Yani aynı günde 3 kez bir müşteriyle görüşülürse 1 sayılacak.

    4. Bundan sonra yine günlük 6 adet a,b,c,d,e ürünlerinden satılacak fakat aylık olarak a önemli değil 25b,30c,15d,10e ürünü satılacak. Eğer bu rakamlardan biri eksik olursa o ay prim hakedişi olmayacak.

    5. a ürünüde artık bu performansa dahil olur 20a,25b,30c,15d,10e olarak devam eder.

    6. Günde 30 farklı müşteri araması yaparken artık aylık 30 olarak hesaplanmaya başlandı. Artık ayda 3 kez görüşürsen aynı müşteriyle 1 sayılacak dendi.

    7. Eğer müşterinin ödemesinde 1 tl bir gecikme dahi olursa satış yapılamaz kararı çıktı. Zaten dişimizle tırnağımızla bulmaya çalıştığımız satışlar yine baltalanmış oldu.

    8. Yeni ve son uygulamamız ise haftalık hedefi tutturamayınca yazılı uyarı alıyoruz :)

    Durum böyle hocalar. Malesef 2 yıl boyunca tırmaladım ama artık hedefler tutmuyor. Ki yarın a ürününden 100 tane sat derlerse nasıl olacak bilmiyorum. Muhtemelen önümüzdeki ay çıkarmaya çalışacaklar.

    Kafamdaki soru bu verilen yazılı uyarılar tazminat almamı etkiler mi?

    İkincisi örneğin tazminat vermemek için ben Eskişehir de çalışıyorum, seni artık firmamızın Malatya da ki organizasyonda çalıştırmak istiyoruz deme gibi bir hakları varmı?


    Bu konuda avukat ve tecrübeli arkadaşlarımdan fikirlerini bekliyorum.


    Saygılar...


    Kendi şansımı yaratırım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek

    Ulan insanları nasıl sömürüyorlar lan.

    rapidhacker550 tarafından 13/May/15 20:49 tarihinde düzenlenmiştir

    T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    diğerleri ne alemde ? yani tamm sen ulaşamıorsunda diğerleri ulaşabilior mu ? bu önemli.eet se git sor nası yapıolar die.yok ulaşamıolarsa şirket kimseye prim vermemek için yapıordur.onun dışında bu iş önemli değil git başka iş ara bu ne böle sömürüorlar resmen.bu işten atılmasan bile başka iş ara hocam


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hacı satış elemanıysan önce kendini doğru satmakla başla işe =)

    Sanane milletin koyduğu hedeften... Anladığım kadarıyla sana hedefi direk patron koyuyor o iş öyle yapılmaz. Kendin dersin ki hedefim şu olmalı, tutturamazsan senin başarısızlığındır. Ama başkası sana zorla hedef koyuyosa söylediğin gibi, onun kendi başarısızlığıdır bunu mutlaka belirt.

    1) tabiki bunlar senin tazminat almanı etkilemez. sanane amq satışın kaç olduğundan. Sen hergün saatinde girip saatinde çıkıyorsan istersen hiçbişey yapma yinede o tazminatı ve maaşı alırsın.

    2) Seni malatyadaki organizasyonda çalıştıracaz deme hakları var. Fakat bunu yazılı bildirmek zorundalar. sen de yazıyı alınca belli süre içinde tazminatlı çıkma hakkını kullanabilirsin. (Fakat yazıyı muhtemelen göndermezler, o proseduru de ogren forumda bilen kesin vardır)

    3) Seni atmazlarsa zaten 2 seneden sonra böle ibneliklerle uğraşacaksan zaten kendin tazminatsız çık o işten, hayat kısa öle oç lerle uğraşılırmı amq.


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Böyle etik olmayan şekilde eleman çalıştıranlara acayip uyuz oluyorum.

    Hep aynı bok, satışçıya derler %5 verecez. satisci 100 tane satınca derlerki yonetim kurulumuz karar verdi bundan sonra 500 tane satıcan %1 vericez.

    Beyler biryerde çalışıyorsanız şu iş kanununu zahmet edip okuyun öle çok uzun bişey değil.


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Eylül/2010
    Erkek

    Ekerci hocam %90 hedefi tutturamıyor :)

    Holyone hocam zaten dediğini Ağustos ayından sonra yapacaktım. Bu işle olmayacağı aşikar ama Ağustosta evleniyorum. İş böyle olunca tazminat ve işsizlik maaşı almak zorundayım. O kadar kötü zamana geldi ki. Aylarca tırmaladım ama artık olmuyor.

    Bu arada yazmayı unutmuşum. Müşteriyle görüşme süresi eklendi önce serbestti, sonra dendi artık 100 dk görüşceksin sora 120 oldu falan yine gerçek rakamları vermiyorum gerçeği daha fazla :)

    Fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

    Ama dediğim gibi kafamdaki esas soru işareti başka bir ilde devam et derlerse bir katakulli yapabilirlermi tazminat vermemek için.


    Kendi şansımı yaratırım...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Baska yere gonderirse esasli degisiklige girer gitmez tazminat alir cikarsin. Tazminat vermiyoz kendin cik derlerse avukata git olayi anlat. İhtar ceker. İsi birakirsin mahkemeye verir alirsin tazminati.

    İsci cikarmak kolay degil. Her dediklerine kanma...


    İmzalamazsam ne olcak?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    hocam farklı ile gönderme mevzusu olunca yasal hakkın vardı sanırım seni çıkartsalar bile her türlü o tazminatı ödemek zorundalar artı şikayet ettin mi fazla mesai den tut  resmi tatil izinlerine kadar alırsın .

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Verimsizlik sebebiyle işveren işçiyi kanunlarımıza göre işten çıkartabilir ama tazminatını vermek koşuluyla tazminatın verilmeme koşulları ya kendin istifa eder yadi iş kanunun 25. maddesindeki hükümler gereğinde tazminatın verilmez 

    ama seni işten çıkartmak için dediğin gibi malatya şubemizde çalış diyebilirler nitekim sen iş sözleşmemde seyahat engelim yok başka şehirde de çalışabilirim diye bir madde var genelde işverenlerin çoğu koyuyuor bu maddei muhtemelen onada imza attığın için ya gidip çalışacaksın yada mecburen istifa edeceksin  malesef durum bu.

     



    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Yaaw arkadasim allah yardimcin olsun cok cok uzuluyorum bu tarz islerde baski  ve emir altinda calisip somurulen insanlara:((

    Benim bildigim baska bir sehire gonderme hakki var ama bunu sozlu degil yazili sunmasi cok resmiyette bu kagidi sana imzalatirlar bile gidecegin yerde olusacabilecek durumlari kabul ettigine dair + sende bunu ret yazisi ile kabul etmeyebilirsin, ki! İsten cikarilma,kovma veya istifa edecegin zaman tazminat konusunda bu kagitlar sana yardimci olacaktir..

    Adaletin sevdigim bir yani var! İsci mahkeme ve tazminat davasi hep iscinin hakli yanlarini savunulmasindan yana her ayrintiyi iscinin lehine olmasini ister.


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2008
    Erkek

    e-devletten bak, böyle firmalar genelde 2-3 ayda bir senin haberin olmadan işten çıkarıp tekrar alıyomuş gibi gösteriyorlar, primlerini az yatırıyorlar falan.


    der die das
Toplam Hit: 2990 Toplam Mesaj: 28