folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uzaylılarla İlk Temas Kuruldu



Uzaylılarla İlk Temas Kuruldu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mistik
    Mistik's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Cheney, ABD Genelkurmay Başkanı Peter Pace ile birlikte Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında 'uzaylılarla ilk temasın kurulduğunu' bildirdi.

    Cheney, uzaylılar tarafından yollandığı belirlenen radyo sinyalinin ilk olarak 24 Kasım 2005 tarihinde tespit edildiğini ve yapılan incelemeler sonrasında söz konusu verilerin gerçekliğinin bilimsel olarak da kanıtlandığını söyledi. Radyo sinyalinin NASA, Pentagon ve Berkeley Üniversitesi’nin on iki yıldır sürdürdüğü ortak proje kapsamında tespit edildiğini vurgulayan ABD Başkan Yardımcısı, açıklamanın geciktirilmesini mesaj üzerinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalara dayandırdı. “İnsanoğlunun asırlık hayallerinin gerçeğe dönüştüğü tarihi bir günü yaşıyoruz” diyen Cheney, kaydedilen elektronik mesajdan kısa bir bölümü de basın mensuplarına dinletti.

    Sinyaller Doranon Yıldız Sisteminden
    Cheney’den sonra söz alan ABD Genelkurmay Başkanı Pace, mesajın içeriği ve bunu yollayan akıllı canlı türü hakkında bilgiler verdi. General Pace, radyo sinyalinin Samanyolu Galaksisi’ndeki Doranon Yıldız Sisteminin 4. gezeninden yollanmış olduğunu ve bu gezegenin dünyaya uzaklığının 168 bin ışık yılı olduğunu belirtti. Mesajın dünyaya 320 bin yılda ulaştığı tahminini dile getiren Pace, astronomlar tarafından daha önce tespit edilememiş olan bu gezegenin, üzerinde yaşayan uygarlık tarafından 'Wariyanix' şeklinde adlandırıldığını ifade etti.

    Mesaj 320 bin yıl önce yollanmış
    Asal sayı sistematiğine dayalı radyo sinyalinin, 1 dakika 26 saniye uzunlukta olduğunu ve kolay anlaşılabilir bir şifre yapısı ile kodlandığını anlatan Pace, “Wariyanix gezegeninde yaşayan akıllı canlı formu, varlığını tüm evrene duyurmak üzere bu mesajı 320 bin yıl önce yayınlamış. Sinyalin hedefi insanoğlu değil; bizden haberleri yok. Yollanan mesaj tüm evrene gönderilen genel bir bilgilendirme sinyali. Bu mesajı yollayan uygarlığın hala mevcut olup olmadığını da bilemiyoruz. Aradan geçen binlerce yıl içinde büyük değişimlerden geçmiş olabilirler. Tabii ki dileğimiz uzayda kendi dışımızda keşfettiğimiz bu ilk canlı türünün varlığını sürdürüyor olmasıdır” dedi. Mesajda şimdilik görsel bir unsur bulunamadığını bildiren Pace, yüzlerce bilim adamının sinyal üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

    Metni Başkan Bush açıklayacak
    ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Başkan George W. Bush’un bu akşam yerel saatle 20:00’da bir radyo ve televizyon konuşması yaparak kaydedilen mesajın tam metnini dünya kamuoyuna açıklayacağını belirtti. Bir gazetecinin sorusu üzerine, uzaylılar tarafından yollanan mesajın Amerikalı bilim adamlarınca tespit edilmesinden onur duyduklarını anlatan Cheney, çalışma grubunda çok sayıda uzman bulunduğuna ve keşfin tek bir bilim adamına maledilemeyeceğine dikkat çekti. Başka bir soru üzerine, uzaylılara nasıl ve ne zaman yanıt verileceğinin henüz belli olmadığını söyleyen Cheney, böyle bir yanıtın kapsamını tüm dünya halklarının ortaklaşa kararlaştırması gerektiğini vurguladı.

    Dick Cheney’in açıklaması dünya gündeminde bomba etkisi uyandırdı. Fox TV, CNN, BBC ve CNBS gibi TV kanalları basın toplantısını canlı olarak yayınlarken, yerel televizyonlar da yayınlarını keserek gelişmeyi flaş haber bültenleriyle izleyicilerine duyurdular.
    Kaynak: http://www.e-kolay.net/haber/Haber.asp?PID=64&HID=1&HaberID=371102
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anaconda
    anaconda's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2005
    Erkek
    Merak Ettim Şimdi 320 bin yılda gonderiliyorsa bu mesaj teklonojilerini düşünemiyorum belkide Yok olmuslarda Olabilir Aslında O Gelen Sesi Bİ Yerden Bulsak GÜzel Olur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sempatiik
    sempatiik's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2005
    Erkek
    yaww bugün 1 nisan yaa belki şaka yapyordur bunlar inanılmaz yaa şok oldum gerçekten...tbr...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek
    oha a.q 3200 yıl önce bunu gönderecek teknoloji varsa simdi napıodur bunlar

    Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    bence bu Mistik in 1 NiSAN sakasi :) Amerikalilar yapamaz boyle sakayi . oyle bi sinyal alsalarda hemen orayi somurmek icin harekete gecer oraya demokrasi ve ozgurluk getirmek icin yola cikarlardi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    General Pace, radyo sinyalinin Samanyolu Galaksisi’ndeki Doranon Yıldız Sisteminin 4. gezeninden yollanmış olduğunu ve bu gezegenin dünyaya uzaklığının 168 bin ışık yılı olduğunu belirtti. Mesajın dünyaya 320 bin yılda ulaştığı tahminini dile getiren Pace,

    %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

    GEZEGENİN DÜNYAYA UZAKLIĞI 168 BİN IŞIK YILI OLURDA NEDEN 320 BİN YILDA GELİR?
    FAKE BU FAKE!!!
    RADYO SİNYALLERİDE IŞIK HIZIYLA YAYILIR,AMERİKADAN VEYA E-KOLAYDAN 1 NİSAN ARMAĞANI!!!
    EĞER 320 BİN YIL SÜRDÜYSE BU 168 BİN IŞIKYILI MESAFESİNDEKİ YOLCULUK BU SİNYALİN ÇOK FAZLA YANSIMIŞ OLMASI LAZIM Kİ BU KADAR YANSIMA İHTİMALİ NEREDEYSE HİÇ YOK VE BU KADAR YANSIYAN BİR SİNYAL ÇOK YIPRANIR...
    BANA İNANDIRICI GELMEDİ

    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    KARDEŞİM Hikaye bunlar America ibneleri zamanında 106. bölgemi ne öle bi şey vardı aklımda değil atam uzy agemisi düştü dediler ve uzaylıları amelıyathaneye alıp ameliyat ettiler izlerken gülmekten yarılmştım.a q uzaylı felan yok varsa da .BAna niye görükmüyorlar hepsininin a.q

    eskilerden kim kaldı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek
    yaw hadi 1nisan sakası dielim.E-kolaydamı 1nisan şakası yapacak??

    http://www.e-kolay.net/haber/Haber.asp?PID=64&HID=1&HaberID=371102

    Amphetamine Logic.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mistik
    Mistik's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Bakalım Yarın belli olacak şakamı gerçekmi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deli_gaffur
    deli_gaffur's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    radyo dalgalarının yayıma hızı:
    hız = dalga boyu * frekans
    256 herz ( hz) için hesaplarsak;
    diyapozonun meydana getirdiği sesin dalga boyu 1.3 m olur

    hız = 1.3 m * 256 hz
    = 332.8 m/sn
    yani radyo dalgasının ışık hızında yayılmasına imkan yok

    Ülkücüler için "sokak ortasında adam dövüyor" diyorlar. Yalan hoca, inanma sen! Bizim adam olanı dövdüğümüz nerde görülmüş?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    nie 256 hertz aldın??

    alırsan tabe ışık hızında çıkar :D

    punto cero
Toplam Hit: 10556 Toplam Mesaj: 30