folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dindarlar Atatürk'ü Neden Sevmez ?



Dindarlar Atatürk'ü Neden Sevmez ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2009
    Erkek

    dinci bir rejimi yıktı diye sevmezler

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek
    cevap:dinciler kendilerinden başka kimseyi sevmez.

    http://twitter.com/#!/yasiinergul
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Laiklik,Kıyafet inklabı,şapka vs realist düşünceler,batılılaşma,anti şeriatizm,çağdaşlık

    yani hem siyasi (laiklik)hem sosyal yaşam (çağdaşlık,kıyafetler vs.) bahsedilen konulara örnek olabilir.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    "Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz." (Atatürk)

    Şura(51) Allah bir insanla ancak vahiy yoluyla, yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderip, izniyle ona dilediğini vahyeder. Şüphesiz O yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Muhammed)

    ..bu yüzden radikal islamcı sevmeye cesaret edemez Atatürk'ü.

    x

    hz holyone [C.+.+] says;

    when the truth is found to be lies, and all the joy within you dies.. :D

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Önce ne yapmak istediğini ve iddialarını isnat ettiğin kesimin kimler olduğunu düzgün belirle ondan sonra konu aç.Atatürk'ü her sevmeyen dindar,her seven de dinsiz mi oluyor? Sevdiğini iddia edip propaganda aleti edenler de,sevmediğini iddia edip arkasından sövenler de bu memleketin en gereksiz insanlarıdır.Provakatif bir konu.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Çünkü insanımız ayarsız ve yıllardır süregelen karşılıklı atışmalar gerilimi tırmandırıyor. Radikal İslamcı kesimin hilafet hayalleri, inkilap nefreti bir yana karşılıklı kamplaşma en önemli sebep. Aptal insanların ise Atatürkçülüğü veya İslam'ı birilerinin tekelinde görmesi bunlara yol açıyor. Şimdi her iki kesimin geneline bakarsak;

    İslamcı kesimin geneli hacı hoca, cemaat, tekke peşinde koşar. Bunların kendi arasında yıllarca bir sürü efsane türemiştir. Her duyduklarına inandıkları için ve sorgulamadıkları için cehalet hat safhadadır. Atatürk'ü bir kere kötü belledilerse öyle gider. Kemalistlerin yaptıklarından Atatürk'ü sorumlu tutarlar. Sorgulamazlarda. Yeniliklere de kapalıdırlar. Kendi içlerinde kavrulup giderler.

    Atatürkçü (geçinen) kesimin genelinin ise din karşıtı, Türk örf adet ve gelenekleri konusunda dejenere olmuş kişiler olduğu gerçektir. Atatürk devrimlerinin getirdiği özgürlükleri fırsat bilerek ve suistimal ederek İslamcılar gibi kamplaşmaya başlamışlar ve topluma bilim, kültür, gelişim yolunda değil de halka dinsizlik ve dejenere olmuş toplum ahlakı aşılayarak Atatürkçülük anlayışını çizgisinden saptırmışlardır. Ateizmi yaymak isteyen kişiler buralarda mesken tuttular ve zamanla camiye gitmek, namaz kılmak yobaz damgası yenilecek bir konu oldu.

    Fakat gerçekten de öyle. İslamcıların büyük çoğunluğu yobaz, Atatürkçülerin hatrı sayılacak çoğunluğu ise ateist. Karşılıklı çekişmeler, kişisel hak ve hürriyetlerin suistimal edilmesi buralara getirdi.

    Bugün fakir kızlarını İslamcılar kaparsa başını kapattırıp türbanlı, at gözlüğü takmış bireyler haline getiriyor., Çağdaş Yaşam Derneği kaparsa dinden sapmış ve Türk örf ve adetleri konusunda dejenere olmuş bireyler ortaya çıkıyor. Birçok kızın harp okulu öğrencilerinin evlerine gönderildiği ortaya çıktı ve birçoğunun da askerlerle evli olması bunun kanıtı. İslamcı tarafa baktığımızda ise nasıl bir türban tesettür anlayışını dayattıklarını biliyoruz. Allah ile kul arasına girerek iş yapıyorlar ve saf insanların aklını çelerek cemaatlerde toplayıp istedikleri gibi kullanıyorlar. Geriye gidiş söz konusu ve toplumdan eli ayağı çektirilmiş, 40 yaşındaki adamlarla 15 yaşında evlendirilmiş bu kızlar da harcanıyor.

    Yani orta çizgiyi tutturmuş insan fazla yok. Halk için de olsa da böyle kişilerin topluma yön vermesine izin verilmiyor. Uç kesimler İslamcılığın ve Kemalizmin başını çekiyor. Bütün yobazlar Atatürkçüleri dinsiz, başı açık kızları orospu görürken, Atatürkçü geçinen uç kesimler de dinlere inanan ve gereğini yerine getiren, Türk örf ve adetlerine sahip çıkan herkesi yobaz, gerikafalı ilan ediyorlar.

    Her iki kesimin de aldığı nefes zarar. Yıl 2010 ABD bildiğin kuş görünümlü casus uçururken, biz uzaktan kumandalı uçağı yeni yapıyoruz. Bilim sıfır, kültür vizyon sıfır ve yılların verdiği eziklik ve komplekslerle varolan değerlerimizi de kaçırıp yok ediyoruz. Aklımız batının UGGsine, Iphone'u na, yatak kültürüne çalışıyor. Şu uç kesimler olmasa kimse birbirine karışmasa şimdi çok farklı yerlerde olabilirdik. Ama ne mutlu ki inanç konusu bir yana da örf ve adetlerine sahip çıkanlara, Atatürk'ü anlayanlara. Neyse diyeceklerim bu kadar. Gördüklerimin bildiklerimin çok ufak bir kısmını yazdım.

    Bu memleket ayarsız malesef. Vaktiyle Fatih üniye gittim dinden soğuyordum. Şimdi İzmir'deyim Atatürk'ü tanımasam ondan da soğurdum. Nerde kaşar, gereksiz insan varsa Atatürkçü geçiniyor nerde hırsız, yalancı, gerikafalı varsa İslamcı geçiniyor. Ama biliyorumki ne Atatürk ne de İslam onların tekelinde. Neyse yazı uzadı. Burda bitiriyorum. Uç kesimlerin içinde yaşayan bir insan olduğum için bayağı şey gördüm ve anlatacaklarım bitmez. Bu yazımda birçok kişiye batacaktır. Ama kimseye cevap yetiştirecek, uğraşacak vaktim yok. Bana sataşmak yerine kendi görüşlerini yazıp giderlerse memnun olurum. Bu yazının üstüne daha diyecek birşeyim yok. Uç noktalar, radikaller bildiklerini yapsınlar. Sonuçta burası özgür bir ülke. Beni ilgilendirmez. Bunlar şahsi görüşlerim.


    λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek

    feel_me bunu yazdı:
    -----------------------------


    -----------------------------

     

    Atatürk ve din adamları diye bi kitap görmüştüm o geldi aklıma bu fotoğrafı görünce.


    Avukat/Hukukçu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek

    bigpower bunu yazdı:
    -----------------------------

    Dincide değilim çok dindarda değilim ama Atatürk ü yine sevmiyorum . Ama nefrette etmiyorum çünkü tanımıyorum hiç bişey hissetmiyorum sadece zamanında yaptıkları için saygım var


    -----------------------------

    bu kadar saçma bir düşünce olabilir mi ya?

    ne güzel valla, ''tanımıyorum'' de, çekil kenara. bu yaptığın kolaya kaçmaktır genç.

    ilkokuldan beri sana öğretiliyor mu? evet. yeterli geldiğini düşünebilirsin. yanlı anlatıldığınıda düşünebilirsin. Bak elinin altında internet var, olmadı kitaplar kütüphaneler var. GİT VE ARAŞTIR. 

    Araştır dediğim adam senin bilmen gereken bir adam, yeri geldimi hayran olduunuz film yıldızlarını popstarlarını köküne kadar arastırıyorsunuz, o zaman oturup bunuda arastıracaksın, ve ondan sonra karar vereceksin.

    Çıkıpta burda sevmiyorum cünkü tanımıyorum diyip ''uuuuwww sevmiomuş ne kadar farklı bir insan'' dememizi beklemeyeceksin.

    Ha madem tanımıyorsun o zaman gelip burada yorum yapmayacaksın. Tek kelime yazmayacaksın. Aksi halde bu iş şova kaçar.


    Amphetamine Logic.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2010
    Erkek

    ExpirE bunu yazdı:
    -----------------------------

    Mukan bunu yazdı:
    -----------------------------

    asswipe bunu yazdı:
    -----------------------------

    http://www.tahribat.com/Uyulmasi-Gereken-Kurallar/Genel-Kurallar-1/Kural-101

    e şimdi Atatürk'ü sevmeyen biri nasıl olsunda bir açıklama yapsın?


    -----------------------------

     

    Hz. Atatürk (S.A.V*)'ü sevmeyen ölsün diyelim konu tatlıya bağlansın.

    *: Allah'ın selamı O'nun üzerine olsun.


    -----------------------------

    Hocam Atatürk'ün söylev ve demeçlerinde de belirtttiği gibi kendisini yüceltmeyi tanrı yada peygamber olarak görmesini dine ve milletine saygısızlık olarak görmekte....


    -----------------------------

     

    Onun için diyorum zaten babayiğit. İroni yapıyorum. Mehdisine, şıhına, şeyhine, sübyancı hocasına gönderme. Aradaki farkı görecek zekalar arıyoruz. Biri de bana yaratık demiş. Yaratıldık elhamdülillah.


    Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek

    Valla şimdi benim düşüncelerime göre bu söyliyeceğim yanlış anlaşılsın istemiyorum kesinlikle

    1-)Bağzı yerlerde bağzı kişilere yaranmak için Atatürk'ü sevmiyebilirler. mesela Atatürk'ü sevmediğini belli edemeyen birkişi cemaat yurtlarında barınabileceğini sanmıyorum. Aynı şekilde hükümetin elinin altında olduğu yerler içinde geçerli

    2-)Atatürk'ün ilke ve inkilaplarını içine sindiremeyen onları öcü gibi görenler. Şeriat çığırtkanlığı yapanlar. Şeriat olmadan Müslümanlığı yaşıyamıyacağını düşünenler.

    3-)Ailenin dolduruşu diyorum ama bu bence hem saçma geliyor hemde yoksayılamayan bir durum.

Toplam Hit: 18465 Toplam Mesaj: 102