folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Fiat Linea Nasıl Araçtır?



Fiat Linea Nasıl Araçtır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Lastikler yeni olduğuna göre nitrojen bastırın, rot balans ayarlayan yerlerde oluyor. Lastik sesini sıfıra indirir. Bir de adak yapın psikolojik rahatlama sağlar :) daha ne diyelim hocam kazasız belasız sürüşler.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    hayırlı olsun babacan :D

    sağlam güldüm :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yagiztektas
    yagiztektas's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2008
    Erkek

    Bak hocam benim babam taksici 30 yıldır.Ben de bu yüzden arabalarla iç içe büyüdüm.Linea dıştan bakınca güzel görünen fakat bir arkadaşın da söylediği gibi motoru ve kasası orantısız gelecek bir arabadır.Bunun yerine Palio ya da Albea düşünebilirsin Sıfır,1.3 Multijet ve Fiat düşünüyorsan.Fiat multijet motor konusunda çok iyi bir marka artık.Albea biraz esnaf arabası görüntü itibariyle çok hoş gelmeyebilir.Bende hem ticari hem de hususi albea var.Hususi albea,2010 1.3 multijet ve gerçekten çok iş görüyor ve dış görünüş olarak da gayet hoş dürüyor füme rengi.1.viteste hiç bir dizel araba atak değildir fakat 2.viteste araba kopar gider.Yine de 1.3 motorda bunu pek fazla bekleyemezsin.bence bu şehir trafiğinde de beklememelisin.1.3 vergisi üst motorlara göre daha azdır,yakıt harcamasında gerçekten çok ekonomiktir ve Fiat arabalarının parçaları çok ucuzdur.Uzun lafın kısası 1.3 multijet olsun,ekonomik olsun,vergisi az olsun,parçası kolay bulunsun diyorsan Palio,Albea düşünebilirsin.Hyundai Accent Era'ya bulaşmamanı şiddetle tavsiye ederim.Era'nın dizelleri 30.000 lira civarında.Daha düşükleri benzinlidir araba dış görünüşüyle albenisi olan bir araba fakat en basitinden 70.000 km'de ön takıma gidiyor.bizim albea 250.000 km'de gitmişti.Sen düşün.Bunları sadece kendi görüşüm olarak söylemiyorum gittiğim tüm servisler ve tamircilerde bunları söylediler ve bizzat yaşadım. Umarım yardımcı olabilmişimdir,saygılar :)



    Editbüdüt : Arabayı aldığını yeni farkettim hocam pardon :D moral bozmak gibi olmasın da,1.3 linea pek de iç açıcı değil yine de hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle :) 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2010
    Erkek

    Hocam kağıt gibi arabalar fiat'dan bı cacık olmaz onu alcana 2 el güzel temiz bişey al daha iyi bence :)


    hsyn.ackgz > skype
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek

    ehh hocam artik semsiye acilmaz hayirli ugurlu olsn(=


    imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    jawsap67 bunu yazdı:
    -----------------------------

    küçük bir hatırlatma, dizel araçlar yılda 25.000km den daha az yol yapan kişiler için ekonomik değildir (benzinliye göre)


    -----------------------------

    bana arabayı vermeden önce, araba alma konusu geçtiğinde  -dizel alalım diyolardı-  hep babama dedim ki "baba bak yılda25bin km den az yaparsan dizelin bi manası yokmuş, ben nerde yapcam 25bini bi yılda taş çatlasa 10-15bin olur".. neyse dizel bi araba alınmadı kendi arabasını verdi bana; sonuç: yılda 75bin km yapıyorum :)  "hayatta gezmem o kadar 25bim km mi ohaa" felan demeyin valla çatır çatır yapılıyo en iyisi lpg :p :p


    .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek

    bu arada hocam tavsiyem honda al bak keyfine ya. Gençsen motoru bağırtmayı seviyorsan VTI al öttür zevk alcxam diyosan vtec al git yoluna japon kalitesiyle süslü bir araba.. f,at sıfır alacağına cıvık 06 al fiatın eline verirsin.. ama dizel değil sorun o..


    İmzalar Kaldırılsın!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2010
    Erkek

    opel meriva var hocam. 1200 motor. 150 liraya istanbuldan ankaraya gıdıp gelıyorsun.

    edit: daha yenı gordum hocam aracı satın aldıgını. hayırlı olsun..


    Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam hayırlı olsun. Allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.

    Ben 2000 model Marea SX (benzinli) kullanıcısıyım. Geçenlerde Linea nın motor, aksam vb. verilerini inceledim. Eğer benim gibi aracın hızlanmasını hissetmeyi seviyorsan benim aracımla yarışabilecek sadece 1 Linea modeli var, o da dizel değil :) Gerek tork, gerek hızlanma, gerekse en yüksek hız olarak benim aracımı geçebilecek tek Linea modeli 1.4 T-Jet (TurboJet) modeli. Onun da emotion modelinin özellikleri çok hoşuma gitti. Fiyat olarak da (mart ayı kampanyasında) 35.000 civarındaydı. Diğer linea modelleri daha çok şehir içinde normal hızda kullanım amacı ile yapılmış modeller olarak tahmin edebilirim.

    FIAT ın bu sonradan çıkardığı modellerde, eski araçlara nazaran bir güç eksikliği var gibi geldi bana :P


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek
    Tüh kaçırdım.Neyse konuyu okuyan araba almak isteyen başkaları vardır belki yardımı dokunur. 8 ay 'dır 2008 focus kullanıyorum dizel 1.6 TDI 240 kadran var 220 rahat cıkıyor.Standart sehir içi 100km/s 5.5lt aykıt tüketimi diyor ama kullanımına göre düşürebilirsin. Şirket için kullanıyorum ve 100km/s 4.9lt - 5.0lt 'e kadar yakıt oranı düşebiliyor.20tl kırsal mazot ile 130-170km yapıyor.8 ayda 85km yaptım tek sorun (Kullandığım yakıttan kaynaklanan)mazot fitresi takanması oldu.Yoltutusu, manevra kabiliyeti, kaportası vs. den bahsetmeye gerek bileyok bence :D 2. el fiyat 26-32Bin lira arası. Kazasız belasız kullan, hayırlı olsun !
Toplam Hit: 17626 Toplam Mesaj: 33