folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ufolar Hakkında Tersine Mühendislik Tartışması



Ufolar Hakkında Tersine Mühendislik Tartışması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2003
    Erkek

    Selamlar,

    Biraz önce NASA'nın Canlı Streamingde UFOların Dünyadan kalktıkları ilgili bir video gördüm ve buna bağlı olarak biraz UFOlarla ilgili bazı konuları sizlerle tartışmak istedim.

    Teknolojinin; Bu UFO denilen ne olduğu bilinmeyen ve uçan nesne diye tabir edilen nesnelerin dünyamıza düştüklerinden sonra bir hayli ivmesini arttırdı ve gelinen teknoloji boyutu, ilk çıkış noktasına bakılırsa kısa zamanda dudak ısırtacak boyuta geldi.

    Bu 51. bölge denilen Nevada çölünde yer alan askeri alan, yani yıllarca düşen UFO ların ve uzaylıların da tutulduğu savunulan yerde yapılan tersine mühendislik sonucu mu acaba cep telefonlarımızın bile ekranına dokunarak etkileşimli işler başarabiliyoruz? Ya da size şuan aklımdakileri aktarabildiğim bu ortam uzaylıların kendi aralarında bir nevi iletişim kurabilmek için datalarını paylaştıkları / yolladıkları bir sistem de amerikalı amcalar bunları reverse engineering ile bu boyuta getirdiler?

    Daha 10 yıl öncesine kadar renkli ekran cep telefonu nedir bilmezken 8 renkli cep telefonları çıktığında "yok artık" derken, daha ne gibi teknolojiler bizden gizleniyor?

    Kaldı ki Amerikan filmlerinde izlediğimiz ve film icabı dediğimiz teknolojilerin patentlerinin bile 50 yıl öncesinden alınması aklınıza ne gibi süper güçlere sahip olunduğu ve biz Türklere bunların ne kadarının silikon vadisi ile sunulabildiği, onların bizlere sunduğu kadar teknolojiyi kullanabilmemizin acısını hiç düşündünüz mü?

    Yine kaldı ki, insansız hava aracını ürettik diye gelen açıklama sonrası o insansız hava aracında kullanılan kaç tane chipin Texas Instruments tarafından üretilmiş olduğunu bilmek ve yine de "kendi ürettiğimiz" lafını duymak ne kadar acı :)

    Nicolas Tesla'nın Philadelphia deneyinde Moleküler Transportasyonu kısmi olarak başarabilmesinin ardından sizce bu teknoloji hiç mi geliştirilmedi?

    Şimdi size sorum şu sizce bizden saklanan ve kullanılan ne gibi teknolojiler mevcut?

    PLaXToR tarafından 30/Haz/15 00:09 tarihinde düzenlenmiştir

    If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Kisisel gorusum hepsi hikaye fantazi urunu tesla da uzaylilarda 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    bu sadece teknolojinin eve girecek kadar gelişmiş ve kullanılabilir olması ile alakalı bir durum .

    yani o teknolojin evine girmesi için yaşadığın bölgede altyapı olması lazım. olaya ev kullanıcıs olarak bakarsan mantık hatasına düşersin.

    hem elektronik haberleşme dediğin kolaylaşan ve gelişen elektrikli araçlardan başka birşey değil.

    telgrafta sana bilgi ulaştırıyordu . renkli ekrana sahip bir cihazın sana bilgi ulaştırması sadece işin fantazisi.

    önemli olan insan hayatını başka boyuta taşıyacak teknolojiye kafa yormak. bununla ilgili sadece sağlıkta çok şaşırtıcı ilerlemeler oldu.

    ama bunada sevinmemek lazım. insan bedeni ger geçen gün teknoloji ile daha fazla zarar görüyor ve bu zararı gidermek için tıp alanında yeni çözümler bulmak gerekiyor.

    az yada çok farketmez. her şekilde teknolojinin zararlarını bedenimize alıyoruz. kulaklığımız ile,monitörümüz ile , iş kolaylığı ve buna sebep olan sağlık sorunlarımız ile , istediğğimiz duygulara kolay kavuşarak duygu yoğunluğmuzu basitleştirme ile. bunlar hep zarar.

    toprak altından ne çıkartıyorsak ilk işimiz bunu bedenimize sokmak oluyor :)

    mesela şuanda ormanda vahşi hayvan avlayan bir adamla bizleri yan yana koysalar dağlar kadar fark var.

    doğa ile iç içe oldukları için kas yapıları , piskolojileri , sağlıkları korkunç derecede yüksekti. onların yanında bizler birer et yığını gibi birşeyiz.

    teknoloji yaşam mücadelesine bir katkı sağlamadıktan sonra çokta umutlanacak birşey değil. sonunda öyle böyle öleceğiz. ne anlamı varki.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    bilim bu şekilde ilerliyor hocam, her an yeni şeyler öğreniliyor, test ediliyor doğrulanıyor ve bir süre sonra uygulanıyor..  Hemen uygulanmamasının bir sürü sebebi var, atıyorum apple isterse şeffaf ekranlı telefon çıkarabilir ama gerek var mı şuan buna ? Adamlar o zamana kadar küçük küçük değişiklikler yaparak satıyorlar zaten.. Yani adım adım gidiliyor.. Bu da zaten pazarlama stratejisi.. 

    Mesela yıllar önce bir video izlemiştim, drone tarzı uçan bir uçak vardı, sözde gördüğümüz ufalardaki gibi .. Video doğru mu yalan mı bilmiyorum ama böyle bir şey mümkün, en basitiyle o videodan sonra bu drone lar türemeye başladı..

    Bazen eski videoları paylaşıyorum, adamlar özellikle MIT (amerikadaki) bir sürü şey geliştirmiş ve biz adamların yaptıklarının 60-70 yıl gerisindeyiz. 

    Bahsettiğin çipe gelince, hocam şunu kavramak gerek, herkes her şeyi üretemez. Kimi iş gücüne ihtiyaç duyar, kimi hammedeye, kimi çiplere, kimi motora.. Bu şekilde birleştirir geliştirirsin sorun değil. Önemli olan kontrolün senin elinde olması. Mesela bir savaş uçağını bu malzemeleri kullanarak yapabilirsin ama yazılımın sana bağlı olması lazım ama günümüzde amerikadan alınan savaş uçaklarında dost-düşman uçak ayrımı var be bunu da amerika (nato) belirliyor.. Burada çipin kimin yaptığından çok kontrolün kimin elinde olduğu önemli.

    Ufo olayı bana göre insanları biraz korkuya sevketmek için yapılıyor. Yıllardır söyleniyor ama bugüne kadar net %100 denilen bir kanıt yok.. O kadar ufo düşüyor sözde ama hep nedense ıssız yerlere :) ki bu ufo denilen cisimlerin yüksek teknolojileri varsa bunların iletişim kurma yolu daha başarılı olması lazım değil mi:) daha biz marsa zor insansız araç yollayabiliyoruz, onlar taa nerelerden gelebilecek teknoloji üretmişler.. Ama işe bak ki bilmem ne çölüne düşebiliyor sözde ya da hala iletişim kuramamışlar, işaret bırakmamışlar doğru dürüst.. 

    Ondan sonra salusa yı uyduran serseriler, şarlatanlar türer.. yok mesaj alıyorum yok dostmuşlar yok şu zaman geleceklermiş.. 

    Günümüz bilim çağı, kimin bilmi üstünse kazanan odur. Milyonlarca askerin olsun, küçücük bir silahla (virus en basitinden) bir orduyu yok edersin, bunlara karşı önlemlerin neler, neler geliştiriyorsun arkaplanda? Türkiye savunma sanayisinde eskisine göre iyi yol katettiğini düşünüyorum, özellikl aselsan, tai/tusaş, roketsan iyi çalışıyor ve bir çok şey de zaten medyaya yansıltılmıyor. ki doğru olan da bu.. Ama bunlar ne kadar yeterli bu tartışılır. 

    Dünya çapında rol oynamak istiyorsan teknoloji gerekiyor.. Arapların çok parası var da ne oluyor? Çin in nüfusu vardı da ne oldu? Ancak işin içine teknolojisi girdi çin çok değişti, ya japonya? Onlar büyük bir kaç savaştan çıktı ama adamlar teknoloji ile ayaklandı ve liderlerden oldu.. Mesela sony i elealalım, bir japon firması ama emin ol bir sürü amerikan malı da kullanılıyorlardı. Atıyorum kandansatörü üretmeyebilir japonya ya da transformatörleri.. Ama bu televizyonu kendileri yapabiliyo ve kendileri kontrol edebiliyorsa (onların istekleri dışında bilgi girip çıkmıyorsa) bu yeterlidir. Hangisi işine gelirse onu kullanırsın. Hepsini sen üretmeye kalkarsan hem çok kaliteli ürün üretemezsin hem geri kalırsın hem maliyet artar. Meslea çin de üretilen bir çip i, kendi ülkende üretmeye kalkarsan maliyet 2 katından çok daha fazla olur belki 10 kat.. Bunun gibi her şeyi üretebilir misin? O zaman piyasa ile nasıl yarışırsın..

    Neyse yazacak çok şey var ama umarım olayı özetleyebilmişimdir..

     

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    Herkesin yıllardır söylediği şeyleri makale gibi yazmaya gerek yok

    sanmıyorum ki çok acayip ileri düzey teknoloji bizden gizli bir şekilde saklanıp kullanılsın. benim tahminim sadece istihbarat konusunda varsa gizli teknoloji kullanılıyordur

    gerisi şehir efsanesi, kahvede atıp tutulan konu

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2003
    Erkek

    @unbalanced, farklı konulara değinmişsin. Farklı bir bakış açın var katılımın için teşekkür ediyorum ama sormak isterim, zannediyor musun ki chip i aldın yazılımını yaptın diye kontrolü sende oldu? Bu kadar wifi teknolojisinin içinde uydudan nefes alıp verişin bile izlenebilirken; tıpta mükemmel gelişmeler oldu dediğin tıp aletleri ile ilgili örnek vermek gerekirse, yaşam destek ünitesine yada ameliyat ile ilgili en basidinden solunum makinesine bağlı olan 1. derece devlet adamını ameliyat masasındayken açık bırakılan bir backdoor la yaşamına son verilemez mi? Yıllarca askeri projelerde bizzat yer aldım as.ls.n, r.k.ts.n dediğin firmalarda bir b.k olduğu yok. Kopyala yapıştır markayı çak geç. İşte bazı güzel kardeşlerim de adamlar ne güzel işler yapıyor be diyor...

    Neyse konuya dönelim, @kaamos kahvede atılıp tutulan konu demiş hemen aklıma geldi bu kadar üst teknoloji kullanabilen UFO lar diyelim ki var, sen 15 yıl önce cep telefonu nedir bilmezken, UFO dediğimiz nesnelerin teknolojisinin 15 yılda ne kadar gelişebileceğini düşündün mü belki de bu yüzden düşmüyorlar ya da transparan bir yansıtıcı ile aramızdalar... Gözün görmediğini reddetmek kolay :D

    PLaXToR tarafından 30/Haz/15 07:10 tarihinde düzenlenmiştir

    If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2010
    Erkek

    Adamlar köy köy kasaba kasaba gezip hayel satın alıyorlar rüyaları bile araştırıyorlar fikir almak için ve ayrıca abd nin beyin dalgalarına önem verdiğini hepimiz biliyoruz bizim beynimize gelen projeler i bence tv ve pc ler leptop dediğimiz envarterler ile çalıyorlar hepimize aa ben düşündüm ilk değilmişim adamlar yapmış diyoruz belkide yabancı varlıklardan bilgi ve teknoliji gibi şeyler kazanılım elde ettiler bir anda çığır açılacak teknoliji yi sunsalar beyin kaldırmaz amirikayı da kimse ılgalamaz bence gelişmiş ülkeler arasın da bu bir sır ve pasta edilmiş bir şey akılmıza geliyor zamanla nasıl yaparım diye düşünüyorsun ama pat diye karşına çıkıyor içinden geçiriyorsun sır halde tutuyorsun bir anda o iş oluyor bir de garip gelecek ama bu gizli varlıkları uhrevi olanları kullanıyorlar onlardan da destek alıyor olabilirler ki zaten bir dünya videoları nete bulunuyor isralin bu denli güçlü olması abdenin israil ile aşırı itifak halinde olması bu şeylere iteliyor insanı  rusya amirika çin bence bu teknolijiden haberdar ve pasta halinde bölüşmüşler ve sadece aspara gaz haberler ile bir birilerine salıdıyorlar nedense uzaya bir uydu atılsa ortak hareket ediyorlar demek ki uzayda yada ayda bizim bilmediğimiz bir şeyler dönüyor 

     

    YasamaK tarafından 30/Haz/15 07:53 tarihinde düzenlenmiştir

    SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mart/2014
    Erkek

    Herkes 'in düşüncesine saygım var fakat benim düşüncem İnsan form 'u dışında binlerce yaşam formu var... Bu düşüncemin arkasında duran en geçerli sebep Kuran 'da  18 bin alem 'in varlığından söz ediliyor olması + Evrenin muazzam büyüklüğü. Hatta bazılarına deli saçması gelebilir ama bu illuminati denilen olayın arkasındada insan formu dışındaki canlılar var... Teknoloji kısmına gelecek olursak bir kere mantık olarak düşündüğünüzde yüzeydeki insanların kullandığı teknoloji bu ise, yer altı teknolojisi kat be kat daha ilerlemiştir. Bazı insanlar her şeye materyal açıdan baktığı için bu tarz konular insanlara şehir efsanesi v.b durumlar gibi gelebilir... Halbuki metafizik varlıkların kendi boyutlarında ve bizden çok çok daha ileri teknolojiye ve zekaya sahip olduğu kanısındayım tabi bizden daha geri uygarlıklar 'da vardır elbet fakat kapasitemiz henüz kendi galaximizde 'ki gezegenlere gidip keşfetmeye bile neredeyse yetmiyor.

     

    DeepInside tarafından 30/Haz/15 09:01 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
    golgi bunu yazdı

    Kisisel gorusum hepsi hikaye fantazi urunu tesla da uzaylilarda 

     


    le le le sakine
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2010
    Erkek
    DeepInside bunu yazdı

    Herkes 'in düşüncesine saygım var fakat benim düşüncem İnsan form 'u dışında binlerce yaşam formu var... Bu düşüncemin arkasında duran en geçerli sebep Kuran 'da  18 bin alem 'in varlığından söz ediliyor olması + Evrenin muazzam büyüklüğü. Hatta bazılarına deli saçması gelebilir ama bu illuminati denilen olayın arkasındada insan formu dışındaki canlılar var... Teknoloji kısmına gelecek olursak bir kere mantık olarak düşündüğünüzde yüzeydeki insanların kullandığı teknoloji bu ise, yer altı teknolojisi kat be kat daha ilerlemiştir. Bazı insanlar her şeye materyal açıdan baktığı için bu tarz konular insanlara şehir efsanesi v.b durumlar gibi gelebilir... Halbuki metafizik varlıkların kendi boyutlarında ve bizden çok çok daha ileri teknolojiye ve zekaya sahip olduğu kanısındayım tabi bizden daha geri uygarlıklar 'da vardır elbet fakat kapasitemiz henüz kendi galaximizde 'ki gezegenlere gidip keşfetmeye bile neredeyse yetmiyor.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=PZz5zMoVyQc  1. 10:02 . 56 

     

    YasamaK tarafından 30/Haz/15 09:26 tarihinde düzenlenmiştir

    SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Sırf merakımdan soruyorum, insan beyni gibi bir yapıda düşünebilen bir beynin sıfırdan meydana gelme olasılığı nedir ?

    Benim fikrim yaşam formu olabileceği yönünde ama bunun insan ya da dünyadaki diğer canlılara benzeme (fiziksel ve davranışsal) ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu düşünüyorum.

    Yani uzaylı denen bir varlık varsa, bunların kolunun, bacağının, kafasının, düşünebilme yeteneklerinin, beyninin, kalbinin, organlarının, hislerinin olma ihtimali çok düşük. 

    Biz sanıyoruz ki, bir üst seviye bizden daha zeki. Halbuki dünyada bile bizlerden çok daha güçlü milyonlarca canlı var.

     


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.