" Current Account Password "
-
Selam arkadaşlar bizim okuldaki bilgisayar odasında bilgisayarlara aynı anda yönetmek için imesh mi ne bi program kurdular ve öğrenciler kitli olan bilgisayara naptılarsa bilgisayar açılırken bios a dahi girmeden, kasa 2 kere dıt diyor ve siyah ekranda Current Account Password yazıyor. ve hiç bi şekilde acılmıyor.
bios düğmesini çıkardım vs. olmadı kesinlikle. çözüm nedir ?
-
bilinen bir cozumu yok.
biosa sifre koymuslar
bios pilini cikart gunlerce bekle
veya ana kart uzerinde bios sifresini sifirlamak icin kisa devre dugmesi varsa ona bakman gerek
birde imesh degildir o program :)
-
yok abi hoca imesh yüklediklerini söylediler hani akinsoft falan gibi cafelerde uzaktan kapatma sanırım o... bilgisayarlar açılmıodu şifresiz :) o da akıllının teki gelip f8 ile safe mode ile girmeye calisti o ara bisiler oldu sanırım.. biz bios düğmesini çıkardık bekledik falan yine aynı şekilde öyle oluo. biosa girmiyo ki şifre koysunlar. ? hem biosa şifre koysalar biz biosa girerken ister o şifreyi :) biz power düğmesine basar basmaz 2 dıt sonra o şifre :).
-
arkadaşlar bi yardım gözünüzü seviyim bu aralar hiç bi soruma cevap alamıyorum tbt de ? !
-
o bios düğmesi değilde pili olmasın :D
underın dediği gibi pili çıkarmakla olmaz o iş, yatar :)
-
edit: müzk şeysiymiş
-
imesh die bi müzik programı var ama hoca öle bişi dedi " imeş " okunusu böle :) ama neyse artık bilmem bios düğmesini çıkardım evet bios düğmesi nerde arkadaslar ?
-
Bak şimdi canım kardeşim...
imesh dediğin program biosa şifre koyan bişey değil dosya indirmek için kullanılan bir paylaşım programı...
Seninki bios şifresi..
bios şifresinin 3 şekli vardır
- şifre sorma
- admin password - sadece biosa girilmek istendiğinde sor
- user password - bilgisayar acıldığı anda şifre sor
Şimdi biosa şifre koymuşlar, sonrada onu pc acıldığında sorulacak şekilde ayarlamışlar siz pcyi acamıyorsunuz
biosu sıfırlayarak şifreden kurtulabilirsiniz...
biosu 2 şekilde sıfırlayabilirsiniz...
1. pili cıkarmak : öncelikle pili cıkardığınızda aletin biosu sıfırlaması için güc kablosununda cıkartılması gerekir, aksi taktirde güc alır...
daha sonra pili cıkartın, acma kapama düğmesine bi kac kez basın, muthemelen sıfırlamıştır...
Fakat, kondansatörlerdeki depolanmış gücten dolayı bu her zaman mümkün olmamaktadır, pili cıkarttıktan sonra bi süre bekleyiniz...
2. jumperla sıfırlama :
biosun yada pilin yakınlarında genellikle anakartın alt yada sağ tarafına doğru bir jumper vardır, altında cmos, ccmos, jbat, jbat1 gibi isimler yazar,
3 pinlidir, 2 pininde jumper vardır, bi taraftan cıakrtıp öteki tarafa takacaksınız üstündeki kücük plastiği, sonra on off düğmesine basın 1-2 kez sonra tekrar eski yerine alın, basın calıştırın sıfırlar...
2. yöntem garanti yöntemdir...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Bak şimdi canım kardeşim...
imesh dediğin program biosa şifre koyan bişey değil dosya indirmek için kullanılan bir paylaşım programı...
-----------------------------ihi :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Bak şimdi canım kardeşim...
Seninki bios şifresi..
bios şifresinin 3 şekli vardır
- şifre sorma
- admin password - sadece biosa girilmek istendiğinde sor
- user password - bilgisayar acıldığı anda şifre sor
Şimdi biosa şifre koymuşlar, sonrada onu pc acıldığında sorulacak şekilde ayarlamışlar siz pcyi acamıyorsunuz
biosu sıfırlayarak şifreden kurtulabilirsiniz...
biosu 2 şekilde sıfırlayabilirsiniz...
1. pili cıkarmak : öncelikle pili cıkardığınızda aletin biosu sıfırlaması için güc kablosununda cıkartılması gerekir, aksi taktirde güc alır...
daha sonra pili cıkartın, acma kapama düğmesine bi kac kez basın, muthemelen sıfırlamıştır...
Fakat, kondansatörlerdeki depolanmış gücten dolayı bu her zaman mümkün olmamaktadır, pili cıkarttıktan sonra bi süre bekleyiniz...
2. jumperla sıfırlama :
biosun yada pilin yakınlarında genellikle anakartın alt yada sağ tarafına doğru bir jumper vardır, altında cmos, ccmos, jbat, jbat1 gibi isimler yazar,
3 pinlidir, 2 pininde jumper vardır, bi taraftan cıakrtıp öteki tarafa takacaksınız üstündeki kücük plastiği, sonra on off düğmesine basın 1-2 kez sonra tekrar eski yerine alın, basın calıştırın sıfırlar...
2. yöntem garanti yöntemdir...
-----------------------------
evet rene abi ben bios un böyle bir fonksiyona sahip olacagını düşünmemiştim peki ben düğmeyi çıkarıp belli bi süre beklicem öyle mi ? ya da3 pinlidir, 2 pininde jumper vardır, bi taraftan cıakrtıp öteki tarafa takacaksınız üstündeki kücük plastiği, sonra on off düğmesine basın 1-2 kez sonra tekrar eski yerine alın, basın calıştırın sıfırlar...
bu garanti dediniz anlamadım pek ben ? biraz daha detaylı olabilirse resimli anlatırmısınız çok lazım bu bana...
-

Bak arkadaşım renenin bahsettiği jumper buna benzer değil bunun ta kendisi olacak :) sarı olan parça plastik siyah da olabilir.
ok...