1Milyonkahraman.Org

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2011
    Erkek

    tüm kutup ayılarının amk.


    Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    sokoban bunu yazdı
    Fatih bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı
    Fatih bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı
    Fatih bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı
    Fatih bunu yazdı

    Uzun uzun alıntılamalar yapıp yukardaki arkadaşın dediği gibi sayfanın ebesini sevmeden hayvanlara muhtacız diyenlere cevap vereyim.

    Burada mantık hatanız olayı "İnsan ve Tüm Hayvanlar" olarak görmeniz.

    Halbuki şu şekilde düşünülmeli: "İnsan ve Kutup Ayısı", "İnsan ve Panda" 

    Çoğu canlı türünün tek başına hiçbir önemi yok. Hiçbir omurgalı veya memeli türünün yok olması, hatta bunların topyekun ölümü insanı zarar veremez.

    Ama basit kilit görevdeki canlılar vardır, bunlar önemlidir. Mesela arılar ve birçok bakteri çok önemlidir.

     

     

    O mantıkla bakarsan sadece insanın dünyadan yok olması dünya için hiç bir şeyi değiştirmeyeceği gibi üstüne fayda bile sağlar :) İnsan ne kilit canlıdır ne de dünya için faydalı bir yaratıktır.Bu durumda herhangi bir insanın katledilmesini normal karşılamalı ve "iyi oldu zaten dünyaya bir faydası yok insan türünün" diyerek umursamadan devam etmeliyiz senin mantığına göre.Canlıların yaşam hakkına saygı duymak zorundayız onlar böyle bir haklarının olduğundan haberdar olmasa bile.

     

    Tabi ki bir şey ifade etmez, aksini söyleyen olmadı. Katledilme ayrı bir şeydir, bir canlı türünün doğaya uyum sağlayamayıp yok olması ayrı bir şeydir. Ayrıca bir canlı türünün yok olması demek o canlı türü için hiçbir şey ifade etmez, sadece insan için bir şey ifade eder, bu kurtarma çalışması da insanın içindir zaten.

    Hocam bir hayvanın ölmesi başka bir hayvan tarafından üzüntüyle karşılanır (hem de ölen kendi türünden bir hayvan olmasa bile ). Hayvanlarda bizim gibi düşünür , konuşur fakat onların bunu yapma metodları farklı.Yani otistik bir insan aslında gerizekalı değil sadece farklı şekilde beyni farklı metotlarla işleyen insan demektir.Diğer tür hayvanların farkı da böyledir onlar da düşünür ama bizim düşündüğümüz gibi değil farklı şekillerde , onlar da konuşur ama bizim konuştuğumuz gibi değil.Hayvanlara bilinçsiz yaftası yapıştırıp ölümlerine göz yumamayız.Zaten hayvanların düştüğü zor durumların baş sebebi biziz onları bu hale sokup sonra da buna göz yumarsak onlardan bizi ayıran zekayı efektif kullanamayarak yeryüzündeki en aşağılık tür oluruz ( ki çoktan olduk bile bence ).Yani demek istediğim onların yok olması bize zarar getirecek diye değil onlara borçluı olduğumuz için onları kurtarmalıyız.

     

    Bazı hayvanların bu hale düşmesinin sebebi insan değil, İnsan gibi bir realite veya başka bir ifadeyle İnsan gibi bir doğa faktörü karşısında yeterince güçlü olmamalarıdır. Uzun vadede zayıf olan yerini güçlü olana bırakır, ilerlemenin, evrimin temel yasası budur.

    Bence kaçırdığın nokta hayvanların doğal faktörler değil "insan eli" ile yaratılan faktörler karşısında yeterince güçlü olamamalarıdır.Ozon tabakasının delinmesi ve buzulların erimesi doğal süreçte asla olmayacak bir şeydi ama insan faktörü sayesinde oldu.Fokların sistematik olarak kıyımdan geçirilmesi doğal yollardan olmayacaktı ama insanlar sayesinde oldu.Evet insan elinin değmediği istisnai durumlarda vardır ama insan günümüzde o kadar her yere nüfuz etmiştir ki insan eliyle dokunulmadan oluşan bir faktörden bahsetmek neredeyse imkansız gibi.Diyelim yapılan kıyımlar ileriki zamanlarda fokların neslini tüketti , bu durumda foklar doğal düzene ayak uyduramadıkları için mi yok olmuş olacak yoksa yapay olarak üretilen bir faktöre mi takılmış olacaklar ? Evrim güçlü olanın hayatta kalmasının sürecini doğal basamaklarla belirler.Şimdi uzaydan çok ileri bir ırkın gelip bize süpersonik silahlarla saldırıp sonra da "doğal sürece uyum sağlayamadıkları için yok oldular" demesiyle senin bahsettiğin durumun bir farkı yok.

    İnsanın her eylemi doğanın bir parçasıdır. Vahşi hayvanların pençe, diş, hız, dayanıklılık vs. silahları varsa insanın silahı da aklıdır. Aklıyla yaptığı her şey doğanın parçası ve realitesidir. Bir aslan sürüsü silahlarını kullanmak suretiyle son kalan Pandaları yeyip bitirince doğal oluyor ama insan bunu kendi doğal silahını kullanarak yapınca doğa dışı oluyor, böyle mantıksızlık olmaz.

    Bana az önce insanın kilit canlı olmadığını söyleyerek insan merkezcilikle ilgili eleştiri getirenler şimdi insanı doğanın dışı ve doğanın üstünde yaparak insan merkezciliği aşıyor. Tutarsızlık, başka bir şey değil...

     

    Hocam hayvanlar hayatta kalma savaşı vermektedir.Yani aslan pandaların arasına daldığında "bu pandaların bi kısmını yemeli geri kalanınıda kürk yapıp millete kakalamalıyım" diyerek düşünmemektedir sadece "karnını doyurma" iç güdüsü ile bunları yapmaktadır.Ancak insan tüketme ve bitirme politikasıyla hareket etmektedir.İnsanlar hayvanlara sistematik kıyım uygulamaktadırlar.Bir aslan annesini yediği maymunun yavrusunu alıp güvenli bir yere bırakır çünkü karnı doymuştur ve o yavru maymuna zarar vermek için bir sebebi kalmamıştır.Ancak insan sadece bir hayvan olduğunu unutup tanrıyı oynamaya çalışmaktadır her şeye her yere hükmetmeye çalışmaktadır.Ama yapılması gereken hükmetmek değil "anlamaktır".Doğanın işleyişini anlayarak bilinçlenmektir.Yani insanın en büyük silahı ve düşmanı zekasıdır.Çünkü insanın zekasından kaynaklı bir kibiri vardır ve kendini dünyanın merkezinde görmektedir.Halbuki doğa zaten ona hükmedilmesine gerek kalmadan işlemektedir insanların tek yapması gereken sürece müdahil olmakyerine sadece dahil olmaktır.Biz dahil olmayı unuttuğumuz için her şeye müdahil olmaya çalışıyoruz.Ama hayvanlar doğaya entegrasyonu başarmıştır bu yüzden biz ileriki dönemlerde nükleer ve şimdi hayal edemeyeceğimiz teknolojileri kullandıktan sonra tarih sahnesinden silineceğiz ve "çok zeki" insanlar yok olup giderken "çok aptal" hayvanlar yaşamlarına devam edecekler.

     

    Hayvanlar karnını doyurma içgüdüsüyle değil hayatta kalma içgüdüsüyle hareket etmektedir. Karnını doyurmak hayatta kalmanın şartlarından biridir, hayatta kalmanın kendisi değildir.

    İnsan da hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bütün iktisadi ve ticari faaliyetler hayatta kalmak içindir. Hayatta kalmak doğaya dahil olarak değil, doğayla mücadele ederek mümkündür, biz dahil bütün hayvanların amacı hayatta kalmak ve bunun için mücadele etmektir. İnsanın mücadele yöntemi farklıdır, başka hayvanların mücadele yöntemi farklıdır. Daha önce dediğim gibi insan bir realitedir ve bu realite karşısında hayatta kalamayan hayvanlar yok olabilir. Hayvanları (örneğin fokları) acımasızca öldürmek elbette kötüdür fakat onlardan faydalanırken acılarını minumum hale getirmek için mücadele etmek yerine direk bu yanlıştır diyerek insanın mücadele yöntemlerinden biri olan iktisadi faaliyetleri engellemeye çalışmak doğru değildir.  Aynı mantıkla sığır, inek, tavuk yetişmesin biz de et yemeyelim de diyebilirsin. Yani onlardan faydalanmak normal bir şey ise foklardan faydalanmak anormal olamaz.

     

    Kutup ayısı ise ayrı bir konudur.


    enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek

    bir türün yok olmasının ne zararı olacak bana fln diyorsunuz, bunu en iyi köylüler ürün yetiştirenler bilir. misal rizeliyim bizim köyden örnek vereyim, bi aralar çakalları mındar ettiler köyde baya bi avladılar sayıları cok azaldı vs, hal böyle olunca domuz sayısında patlama oldu kimse tarlasına bahcesine bişi ekemez oldu, çakallar domuz yavrularını yerler, tabi çakal kalmadıgından ortada, onlarda rahat rahat cogaldı. aynı şekilde fare-yılan ilişkisini de örneklendirebiliriz. doğanın bir dengesi var sen bir türü ortadan kaldırırsan, tamam belki kısa vadede bir sorun göremezsin ama uzun vadede sonuçları çok sıkıntılı olabilir. doğanın hakimi insanlar değildir(deprem, sel vs gibi olaylarda görüyoruz hakimiyetimizi ve sonuçların ne kadar yıkıcı olabileceğini), sadece besin zincirinin en tepesindeki varlıklardır insanlar. şuan için doğayı çok güzel sömürüyoruz istediğimiz gibi kullanıyoruz lakin bu böyle devam ettikçe ileride yaşanabilecek yıkım kaçınılmaz olacaktır.


    imza
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

    Oldum olası hiç sevemedim şu greenpeace'çileri.

    Bi şey bildikleri yok.

    onlara da bi trojan salla mürit hep bizi mi skcen :D

    :D ahaha pciiiii yakalandın mayk.. iyi espri yapmış ama dostum sandalyeden düştüm :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    memlekette bi b*ka yaramayan insanları gördükçe kutup ayılarına daha da destek olasım geliyo.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 5506 Toplam Mesaj: 56