folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 3 Milyon Euroyu Reddeden Bürokrat - Vize Savaşı -



3 Milyon Euroyu Reddeden Bürokrat - Vize Savaşı -

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek

    Bulgaristan'ın Türk TIR'larına vize uygulamaya başlamasıyla başlayan krizin perde arkasında casusluk filmlerini aratmayacak gelişmelerin yaşandığı iddia ediliyor.
    11 Eylül 2007 Salı 10:34

    Meliha Okur/Sabah
    Geçtiğimiz mayıs ayının son haftasında lojistik sektöründe çok ilginç bir gelişme oldu. Türkiye seçim telaşındayken Türk TIR'cıları lobi derdine düştü. Zenginler ligine girmek için yarışan yoksul Türkiye'nin sermaye fakiri şirketleri, lojistik sektöründe 'ulusalcılığın' tavana vurduğu Almanya gibi dev bir ülkenin şirketleriyle yarışmak zorunda kaldı.
    Ticari kavganın boyutları büyüktü!.. Ticari savaşın kuralları acımasızdı!..
    Alman şirketleri, stratejik sektör lojistikte büyümek için sınır tanımıyor, AB'nin yeni üyesi Bulgaristan üzerinden operasyon yapmayı planlıyordu. Nitekim yaptılar da!.. Bulgaristan'ın Türk TIR şoförleri ve TIR'larına vize vermesini engellediler. Hedef, Türk TIR'larının Avrupa pastasındaki payını küçültmek, Türkiye'yi devre dışı bırakmaktı.
    Türkiye ne yapsın? TIR'cıların örgütlendiği Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), dört kez Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gitti. Bakan düzeyinde görüşme oldu, sorun çözülemedi. En sonunda bıçak kemiğe dayandı!
    Mayısın son haftasında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kutlu, yanında 25 UND üyesiyle birlikte soluğu Sofya'da aldı. Görüşme üzerine görüşme yapıldı. Bakanlar devreye girdi, ancak Bulgaristan, ketum tavrını sürdürdü. Türkiye'ye vize vermeye yanaşmadı. Belki de yazmamak lazım. Ama o an geldi!.. Özel bir telefon devreye girdi ve 'Bir dost' arandı!.. Malum, Sofya, soğuk savaş döneminde Türk istihbaratının en iyi örgütlendiği başkentlerden biriydi. Bize anlatılana göre, 15 gün boyunca İstanbul-Sofya hattında 'Ajanlar!' savaştı.
    Hatta, iş o kadar ileriye gitti ki, ismi bizde olan bir Alman lojistik şirketi Kutlu'ya, "Bu parayı al ve git!" diyerek 3 milyon Euro teklif etti. Türkiye'nin en önemli yatırımcı bakanlıklarından biri olan Ulaştırma Bakanlığı'nda nefesler tutuldu. Gelişmeler saniye saniye takip edildi. Sonunda Almanlar 'pes' etti. Türkiye 'vize' yasağını deldi.
    İddia o ki, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı, 15. günün sonunda saat 15.30'da Kutlu'nun ve Türk işadamlarının yanına gelip, "Birlikte iş yapalım!" bile dedi. Sonuç; Şimdi ilişkilerimiz çok iyi.

    kaynak:ensonhaber.com

    -------------------------
    ilgimi çekti düşüncelerinizi alayım dedim.

     

Toplam Hit: 1701 Toplam Mesaj: 1