3D Printer Extruder Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2012
    Erkek

    Arkadaşlar prusa i3 3d yazıcım var bi arkadaştan 2 el aldım neredeyse metal gövde hariç diğer malzemeleri sıfırladım vidasına kadar değiştirdim. Gel gelelim yazıcıdan bi randuman alamadım en sonunda balkondan aşağı atmayı düşünüyorum. Gelelim soruna 2 gün önce extruder ısı blok değiştirdim sorunlu diye ; Blok , barel boru ve nozzle değiştirdim. Nozzle ve barel borunun bloğa giren kısımlarından flament kaçırıyor. Baskı aldığım zaman nozzle çevresi ve barel kısmında flament çoğalıyor ve baskıya düşüyor mahvediyor baskıyı. Ne kadar uğraşsam da bi türlü çağre bulamadım 3d printer ile uğraşan arkadaşlar vardır mutlaka.

     

    JuMaN tarafından 26/May/19 22:43 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Aralık/2010
    Erkek

    Arkadaşımdan aldığım bilgiyi direkt onun ağzından yazıyorum.

    1.si ısıtıcı blok ile extruder ucu birbirine tamamen iyice sıkılmış olması gerekiyor. Hatta ısıtıcı ucun dişlerine teflon bant da sarabilirsin.

    2.si mk8 extruder gibi görünüyor fotoğraftan, mk8'in çelik barreli ile extruder ucunu birbirine tam sıkabilmen önemli. Çelik barrel ters de bağlanmaması gerekiyor. Bendeki mk8 çelik barrellerin içi teflon kaplı. Teflonun göründüğü yüzey extruder ucu ile temas etmeli.

    En önemli nokta aliminyum blok ile extruder ucunu her ikisini de birer pense ile tutarak iyice birbirne sıkman sonrasında çelik barreli sıkarken alimünyum bloktan değil extruder ucundan tutman lazım. Eğer aliminyum bloktan tutarak çelik barreli sıkarsan extruder ucu barrel ile beraber döner ve gevşer.

    3.sü eğer makinenin orijinali mk8 değilse içindeki yazılım extruder motorunu milimetre/adım oranı yanlış demektir. Örnegin önceki extruderin 1mm için 600 adım döndüğünü varsayalım. Mk8 de bu oran örneğin 150 adıma düşmüş olabilir. Tabiki extruder motor sürücüsünün jumper ayarı da önemli. Örnegin sürücü 1/16 da olması gerekirken 1 jumper sökülerek yanlışlıkla 1/4 e düşürülmüş olabilir. Her iki durumda da flamentin 1 mm hareket etmesi gerekirken 4-5 mm filament hareket ediyor olabilir. Extruder ucunun anlık akıtabileceği maksimum flament miktarı aşıldığında extruder ucundan çıkamayan erimiş filament extruderin oluşturduğu basınç ile bulduğu bütün civata boşluklarından dışarı çıkmaya çalışır.


    İmza...
Toplam Hit: 1753 Toplam Mesaj: 2
3d printer