folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Kendi Dilimden Seo İpuçları. Hatta İpucu Değil Bildiğin Yazı Dizisi!



Kendi Dilimden Seo İpuçları. Hatta İpucu Değil Bildiğin Yazı Dizisi!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Yazı uzun, özet geç ot bok diyenin... Eşşeklik edip internetten toplama bilgilerle yazılan kitapları alacağına oturda oku işte al sana ücretsiz kaynak!!!

    Baya pm gelmeye başladı bu konularda. Bu yüzden bildiklerimi yazayım herkes yararlansın istedim. İçinde bilinenler olabilir ama bu konuda eksiği olan çok fazla insan var. Bu yüzden onlar içinde bir başlangıç olmuş olacaktır.

    Aşağıda yazanların çoğu google ve yandex mühendislerinin bloglarında okuduklarım, yada unoffical bloglardan okuduklarım ve deneyimlerimi içerir.

    1 - İnternet ortamının site çöplüğüne dönmesinden dolayı, artık yandex ve google yeni sitelere çok temkinli yaklaşmaktadır. Peki bu ne demek ? Yeni açılan sitelerde normal yani 1 yaşını geçmiş sitelere göre daha fazla dalgalanma olmakta, daha fazla sand box durumu olmaktadır. 

    2 - Yukarıda yazan sebep ile, yeni site açacak olan arkadaşlarımız, domain reglemek yerine GEÇMİŞİ OLMAYAN YANİ İNDEXİ FAZLA OLMAYAN en az 2 yaşında domain almaları hızlı indexlemeye ve dalgalanmanın az olmasına sebep olacaktır. Yanlız : büyük harflerle yazdığım gibi alacağınız domainin çok fazla geçmişi olmaması gerekmektedir. ve indexinin silinmiş olması lazımdır. yoksa yeni kuracağınız site ile beraber google eski linkleri ve içeriği arayacak daha sonrasında 404 hataları ile dolacak ve bu site büyük oranda kayıp yaşatacaktır. alacağıınız domainin banlı olduğu arma motoru vs.. olayına girmiyorum bile bunun kontrolü ilk yapılması gereken şeydir.

    3 - Yok bilader ben kendi domainimi alıcam kendime yeni bir başlangıç yapıcam diyorsanız google mühendislerinin blogundada yazdığı gibi 6 ay sitenizden özgün performans beklentisi içine girmeyin. Hadi lan benim sitem 3 ayda kol gibi 1k kullanıcı aldı diyen arkadaşlar. Zaten beklenti içine girmeyin dedik olmaz demedik. Bu 6 ay içerisinde arama motoru amcalar sitenize temkinli davranmakta ve sayfa sıralamalarında dalgalanmalar yaratmaktadır. Bu sebeple şevkinizi ve çalışmanızı korumalı özgün içerik girmeye devam etmelisiniz.

    3 - Yukarıda yazdıklarımızı toplarsak aldığınız domaini yıllık almak yerine 2-3 yıllık reglerseniz bu armaa motorunun gözünde " Bu adam bu siteye değer veriyor " şeklinde bir anımsama yaratacaktır. (yandex mühendisleri) bu yüzden domaininizi 2 yıllık + reglemeniz site daha seo yapmadan domainden kazanç sağlayacaktır.

    4 - Peki arkadaş benim sitem yeni ama ben kımıl kımılım yerimde duramıyom bişiler yapmam lazım seo maksadı ile diyen jöle kıvamındaki arkadaşlar için site içi seo yu önerebiliriz. Peki bu nasıl yapılır ?

    5 - Artık özgün olacak c/p yapmayın klişesini söyletmeyin bana. Öncelikle başlığınız yani linkiniz kısa ve anlamlı olacak. yani içerikle bağlantılı olacak. Uzun linkleri google amca sevmez.

    6 - Makale yazarken kısa yada uzun yazmanız sizin için - bir puan olacaktır. iyide bunun limiti ne ? 350-400 kelime içeren yazılar en ideal yazılar olarak varsayılmaktadır. Google amca fazlasınıda sevmez azınıda. İyide ben her ügn bu kadar yazamam ki ? Kimse sana yaz demiyorum ama 60 kelimeden az yazıyada yazı demek doğru olmaz buda bir gerçek.

    7 - Makale içinde yazdığını konuya uygun kelimeleri bold yani kalın olarak işaretlemeniz ve daha az önemsiz kelimeleri italic olarak yazmanız google ve yandex in dikkatini çekecektir. Buda size + puan sağlayacaktır. Yanlız burda dikkat edilmesi gereken husus makale içerisinde sadece o konuya ait kelimeleri bold yada italic olarak işaretlemeniz. google ve yandex amcanın kafasının karışmasını istemeyiz dimi.

    8 - Aynı şekilde bold ve italic den başka renklendirme fonksiyonunuda kullanabilirsiniz. Yani makalenize uygun keyword olarak tanımlanan daha çok geçen önemli kelimelerin rengini değiştirebilirsiniz. Böylece sıçtımnın google botları sitenizi tararken ulan bu kelimelerde bi bokluk var bunları bi ayıralım muamelesi yapacaktır.

    9 - Site içi link nedir ? Bu işi hem seo için hemde makalenizin çalınmasına karşı puştluk için kullanabilirsiniz. Öncelikle seo için inleyelim. Şincik diyelimki yandex seo hakkında bir makale hazırladınız. Ve makalenizde 6 - 7 kere yandex seo kelimesi geçiyor diyelim. Bunlardan 2 - 3 tanesini bold işeretleyip geri kalan 2 - 3 üne makalenizin linkini bağlantı olarak verirseniz site içi seo yapmış olursunuz ve arama motoru terbiyesizleri makalenizi ve makale linkinizi bu isimde bağlantı ilede imlemiş olacaktır.

    Peki 2. seçenek puştluk nedir ? Bu puştluğun diğer adına LEGAL HACKLİNK diyebiliriz. Diyeceksiniz ki aga bu nedir ? 

    Makalenizin çalınmasından şikayetçisiniz. Siz saatlerce yazıyorsunuz ama millet anında c/p ile çalıyor. Bundan rahatsızsınız. yok sağ tık engelleme kullanıyorsunuz yok şu yok bu ama genede çalınıyor. Bırak çalsınlar! Bunu kendi lehinize çevirin. Nasıl ?

    Bunu anlatmadan önce noktalama işaretlerine değinelim. Bütün arama motorları noktalama işaretlerine yani düzgün cümleye dikkat etmektedir. Fakat yandex daha bir önem vermekte ve düzegün türkçe yada düzgün dil kullanımını ön plana çıkartmaktadır. Bu yüzden dil kuralları yani lokallik ve noktalama işaretleri önemlidir. Makalelerinizde yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine çok dikkat edin! Konuyu dağıtmadan diğer olaya gelirsek makaleniz çalınıyor ise çalsınlar. siz biraz uyanıklılıkla bunu legal hacklink e çevirebilirsiniz. Nasıl ? Bildiğimiz gibi bir kelimeye link verdiğimizde bu kelime mavi olarak işaretlenir ve bunun bir bağlantı olduğu fark edilir. Fakat en az fark edilecek olanlar noktalama işaretleridir. Eğer bir nokta işaretine konunun linkini verirseniz çoğu c/p yapan direk yazıyı kopyalayıp kontrol etmeden yapıştıracak, noktadaki linkin farkına varmayacak ve sizinde otomatikman bir bağlantınız olacaktır.

    10 - Makaleniz içerisinde medya çokluğuna önem verin! Bu nedir ağa ?

    - Öncelikle resimi ele alalım. Google normal arma motorundan yolladığı gibi işi bilen kullanıcılar imagaes.googlede den de kullanıcı çekmeyi bilir! Resmi makalenize koydunuz diyelim. Öncelikle koyduğunuz her resmin alt açıklama yazısı olmalı! google buna önem verir. Fakat bir resim başlığı diye bir olay varki seo puştluğu burda devreye giriyor. Resim başlığını etiketler gibi kullanarak ve keyword girerek images.google aramalarında önde çıkmasını sağlayabilirsiniz. Örnek : bir kurbağa resmi koydunuz. Gidipte resim başlığına kurbağa yazarsanız nah ön sıralara çıkarsınız bi boka yaramaz yaptığınız bu işlem. Ancak : "kurbağa dünyyanın en zehirli kurbağası kurbağa çeşitleri hangi kurbağalar zehirlidir" şeklinde yazarsanız ahanda işte orda yükselmeniz muhtemeldir!

    - Video. Öncelikle size kendi öngörümü söyleyeyim. Blog devri 5 seneye kapanacak ve video blog devri oluşacak. Bu günden yerinizi alın. Nasılmı ? insanlarımız artık okumaktan sıkılmış ve kısa bilgiye ulaşmak istiyor. Bu yüzden en basit ola videodur. You tube bunun farkında ve bu yüzden video içi adsense ve linkleme hizmetini koydu. Youtubeden para kazanmayı sonra anlatıcam. fakat videolarınızı mümkün mertebe kendiniz yükleyin! başlığını içeriğe uygun keywordler seçerek girin. açıklamasında yine keywordlerinizi özenle seçin ve site linkini verin! ayrıca cideo içerisinde belli aralıklarda daha fazlası için yada daha çok bilgi için tıklayın baloncukları oluşturun!

    11 - Etiket seçimi nasıl olmalıdır ?

    Etiket dediğimiz olay makalenin kendi bağlığı dışında çağrıştırılan kelimeler ile getirilmesi olayıdır. Etiket seçimi genel olarak makale içeriğine uygun olmalı ve kısa olmalıdır! Fakat!! atıyorum gittin kabak la ilgili bir makale yazdık altınada kabak didye etiket koyarsan bi boka yaramaz. Peki nasıl bir puştluk yapmalıyız ? Kabak la ilgili bir makale yazdıysan altına "kabak tatlısı nasıl yapılır ?" "kabak oymacılı sanatı" şeklinde keyword yazarsan sana kabak dışında farklı aramalar ilede user gelecektir! Ancak yukarda tanımladığımız cümle keyword abartılmamalı ve 3 cümleyi geçmemelidir!! yoksa googlenin trip şampiyonu botları bunu spam olarak algılar aman diyim!

    Peki bunun eksi bir yönü varmı ? evet var aradığını bulamayan kullanıcı ana avrat kayar sana. 

    12 - Backlink olayı nedir ? Nasıl yapmalı yada yaptırmalıyım ?

    Backlink doğru kullanımda yararlı (!) yanlış kullanımda toptan zararlı bişeydir. backlink kullanımını 6 aydan az yaşlı olan siteler kullanmamalıdır!! Yaşı büyük olan siteleriniz var ise direk ana sayfa backlink kullanmayın. Bakın artık her yer link çöplüğü ve google bunun farkında. her panda güncellemesi ile sitelerin tek tek ağzına sıçıyor! Bu yüzden ;

    Backlink çalışmasını birine veripte 1 saatte binlerce backlink yaptırırsanız google belki hemen değil ama ilerde ağzınıza sıçar! Neden ?

    Botlar bi bakacak ulan durduk yere bir anda neden adama bu kadar backlink verilsin ?

    Verilen siteler link çöplüğü bu linklerin hiç bir değeri yok ?

    Verilen sitelerin adamın sitesinin içeriği ile hiç bir alakası yok ?

    Gibi sebepler yüzünden önce yükselip sonra düşeceksiniz. Backlink doğru kullanımda iyidir bunu unutmayın!!

    13 - Peki doğru backlink kullanımı nasıl olmalıdır ?

    - Birinci yol ve en güvenilir yol tanıtım yazısıdır. en az 300 -450 kelimeden oluşan, sitenizi anlatan, içerisinde en fazla 3 tane sitenize bağlantı olan KALICI tanıtım yazılarını google sever. Burdaki önemli husus verdiğiniz sitede bu yazının kalıcı olmasıdır. Ve farklı sitelere farklı tanıtım yazıları verin özgün olsun!!

    - İkinci yol pr si yüksek siteden backlink alımı. Fakat bunu alırken kendi site konu gurubunuza ait sitelerden almanız VE EN AZ 3 AY o linkin durması mevzusu önemlidir. Eğr 1 ay durupta sonra siilinecekse emin olun bunun hiç bir hayrı olmayacaktır.

    Not : özellikle yandex baklinklerde ana sayfa değilde yan sayfalara link verilmesi durumunda çok daha iyi yerlere getirebilmekte siteyi!!!

    14 - Sosyal imleme çok yararlıdır ama (!)

    Hee bak bak hemen atladınız facebook twitter diye dimi ? FB TW devri bitmiştir arkadaşlar artık ne google ne yandex burdan gelen organik olmayan hitleri sevmiyor. Yanlış anlaşılmasın bu - puan demek değil ama google ve yandex mühendislerinin bloglarında bu açıkca belirtilmekte!! EE napcaz bizim oğlan diyenler için ;

    Youtube, google+, stumleupon ve pinterest! İyide neden ? Çünkü bu siteler direk yönlendirme değil ofline yönlendirmedir. Bu sebepten ötürü burdan gelen hitler organik statüsünde sayılmaktadır. 

    Saçma sapan yerlerden facebook sayfa açıp kullanıcı için para verip kullanıcı kasacağınıza stumble upon ve pinterest gibi yerlerden kasın 3 bin 5 bin kullanıcı yerine dünyaya açılın güzellerim!!

    Lan çok yoruldum yazı dizisinin devamına 2. sayfada devam ederim dinleneyim biraz.

    Bu yazı tbt için ErotikPanda tarafından el emeği göz nuru yazılmıştır. Kopyalayanın, çalanın, kaynak göstermeden alanın çükü düşsün.

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Burada benim ekleyeceklerim var. ( şehit haberlerinden dolayı kafayı toplayamıyorum yakın zamanda ekleyip uplar haber veririm )

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    güzel olmuş eline sağlık.

    şu seo işini tam çözemedim ya. imzamdaki blog'a pek birşey yapmadan google'da istediğim birçok kelimede ilk sayfada çıkıyorum.

    geçen 1-2 site oluyor chip.com.tr gibi. 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Haziran/2002
    Erkek

    Tebrikler, söylediklerinin hepsine tam puan veriyorum,

    wordpress , thumblr gibi bloklarda sitenizle alakalı orjinal makaleler ekleyiniz.

    Bir süre sonra bu makaleleri direk site linkine değil sitenizin alt linklerine linkleyiniz.

     

    domain yaşınız 1 in üzerine çıkmadıysa link değişim ağlarına üye olmayınız, organik hit gibi şeyleri kullanmayınız.

    Kullanacaksanızda çok çok dikkatli olmanız gerekmekte...

     

    eklemeden edemedim


    Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek

    daha sonra okurum sağol hocam

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Temmuz/2005
    Erkek
    Eline koluna sağlık hocam

    since 2005 // tbt
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    ellerine koluna sağlık


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek

    Eline sağlık okucam panpa :)


    İnsanlara umut sat gerisi gelir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackseaboy28
    blackseaboy28's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ağustos/2011
    Erkek

    çok saol hocam 

    tam cp yapayım dedim en sona geldim vazgeçtim

     


    Mobil uygulama geliştirilir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Haziran/2002
    Erkek

    valla adam referans vermeden yapmayın demiş :) 

    tbt linkinimi referans vermeliler :)) copy paste yapmak isteyenler.

    Yada salla çalanın pipisi düşsün :))


    Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2009
    Erkek

    yörü be!

    harika olmuş, tişört giyip dolaştık mı da etki ediyor biliyorsun demi :P

Toplam Hit: 6841 Toplam Mesaj: 63