folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Paranın Aslında Güzel Bir Fahişe Oluşu... [Yüksek Oranda Saçmalık İçerir]



Paranın Aslında Güzel Bir Fahişe Oluşu... [Yüksek Oranda Saçmalık İçerir]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Çoğu insanın istediği şey para değildir, paranın alabilecekeridir. İnsanlar paranın alım gücüne hayrandır ve hayatları bu kağıt parçasına endekslidir. Para ise herkeze güzel kalçalarının gücünü gösterip elletmeyen fahişedir. Ona iyi davranana verir ve bu birliktelik tam anlamıyla fahişe birlikteliğidir. Fahişe birlikteliğinin ise bir sonu vardır, o odadan çıkarsın eninde sonunda. İşte burda para ve fahişe arasında ki fark çıkar ortaya; fahişeden ayrılırken kendi iradenle ayrılırsın, ancak paradan ayrılma kendi isteğinle olmaz. Sen odadan çıkmazsın, para denilen fahişe odayla birlikte senden çıkar ve daha sonra yine ona iyi davranana elletir. 

    Yazının girişinde bugünki dünyanın en değerlisinin işleyiş biçimini anlatmak gerekiyordu. Şimdide bu güzel fahişemizin insan hayatını nasıl etkilediğini düşünelim biraz. Aslında attığınız her adımda o fahişenin izine rastlarsınız. Herşey o fahişenin yaratacağı çılgın orgazm içindir ve bu orgazm gerçek anlamda ki cinsel ilişkide ki çığlıklar gibi değildir. Bu orgazm öyle birşeydir ki sizi olduğunuzdan çok farklıda gösterir, sizi siz  yaptırdığınıda hissettirir. 

    Birçok yerde okumuşsunuzdur; en çok bağımlı eden maddeler listesini.. Sigara, alkol, eroin, kokain yada daha çılgın şeyler.. Ancak bu gerçeklik altında dünyada hakim olan en büyük ''bağımlı eden madde'' nin ne olduğunu anladık sanıyorum. Hepimiz bir şekilde o fahişenin bacak arasına ulaşmaya çalışıyoruz. Birçoğumuz onun için ahlaki değerleri alt edecek birçok suçu uygulayabiliriz. Hepimizde şu olgu var çünkü; dünyada tek bir suç var oda yakalanmak.. Yakalanmadığınızı aranızdan bir ikinize garantilesem inanın yapacaklarınıza siz bile şaşırırsınız. Kusura bakmayın çünkü hepimiz bağımlıyız.

    Film izlemeyi çok severim, bilhassa aksiyon dolu zombi filmlerini. Orada silahı elinde tutan kahraman zombileri teker teker artistik hareketlerle indirir. Filmi izleyen üçüncü gözler ise kahramana hayranlık duyar. İşte bizim fahişemizin yarattığı salgında bunun gibi birşey. Paraya saldıran yaşayan ölüleriz. Duyguların önemi yok. Bizim için önemli olan tek şey, gözümüzün önüne geldiği anda çıldırdığımız alım gücü. İki taraftan birinde olduğumuz kesin.. Hangisindesiniz siz ? 

     

    Buraya yazdıklarım defterimden bir arkadaşımın ısrarı üzerine başkalarına okutulmak için yazıldı. Sadece bir bölmeyi alıp koydum. Yazdıklarımın bir değeri olmadığını anlaması için. Para güzel bir konu, üzerinde konuşulabilinir bence. Bu konuda sizin genel düşünceleriniz nelerdir ?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2012
    Erkek
    İlginç%20Fotoğraflar%20-%203
    İlginç Fotoğraflar - 3
    Aşağıdaki cevabı okumadan önce lütfen şekillere bakıp düşünün. “B seçeneğini şeçtiyseniz tebrikler! Dorğu cevabı buldunuz. Düz kenarı olan tek şekil B seçeneği. Bazılarınız C seçeneğini seçmiş olabilir. Çünkü diğerleri arasında asimetrik olan bir tek o. C de doğru cevap. Benzer bir durum A seçeneği için de geçerli: Köşesi olmayan bir tek o var. Bu yüzden A da doğru. D peki? hem düz bir kenara hem de eğimli bir kenara sahip sadece D seçeneği var. Öyleyse D seçeneği de doğru. Peki ya E? Diğerleri arasında öklidçi olmayan bir üçgenin öklid bir alandaki izdüşümü olan şekil E seçeneği. O da doğru cevap bu durumda. Bu tür bir alıştırmayı okulda göremezsiniz. Eğitim sistemimiz insanlara neyin doğru cevap olduğunu öğretmek üzere kurulmuştur. Bir tek doğru cevap olduğu yaklaşımı, düşüncelerimizin en derinlerine kadar nüfuz etmiştir. Sorun hayatın büyük bir bölümünün böyle olmadığı gerçeğidir. Hayatımız belirsizliklerle dolu ve aradığımıza bağlı olarak birden fazla doğru cevap var. Ancak sadece tek bir dorğu cevap olduğunu düşünürseniz bir tane bulduğunuz anda aramayı bırakırsınız.” -Roger von Oech (Beyninizi Kamçılayın kitabından) Çoktan seçmeli soru yağmuru altında ıslanmış körpe beyinler, sadece tek bir doğru cevap arayışı içerisinde yaratıcılıklarını yitiriyorlar. Farklı perspektiflerle düşünme yeteneğimiz, daha biz küçükken öğretmenlerimiz tarafından acımasızca gasp ediliyor. Oysa, perspektifimizi değiştirip bilgimizle oynayarak olağanı olan dışına çevirebiliriz. Albert Szent-György nin dediği gibi; “Buluş dediğimiz şey herkesle aynı yere bakıp farklı bir şeyler düşünebilmektir.”
     
    bu bana hataımızda  her şeye ne kadar körü körüne bağlandığımızı  gösteriyor  ve  bu hayatta nasıl  yönetildiğimizi resmi  bir kanıdır  her ne kadar bazılarımız 
    bunu kabul etmessek te bana göre  öyle ... işte bu yüzden diye bilirim ki biz o fahişeyi değil aslın da bizi kullanan o fahişe diye tabir etiğiniz para olsa gerek..

    BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    kıçını sabahın köründe yataktan kaldırmaktır para ! uykunu piç etmektir para !


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

    kıçını sabahın köründe yataktan kaldırmaktır para ! uykunu piç etmektir para !

    Hayır, uykunu piç edip kalkarsan barınabilip, karnını doyurup vs. ihtiyaçlarını karşılayabileceğini düşünmeni sağlayan toplumu kandırandır para.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2012
    Erkek

    Yazının tamamını okumadım ama doğru demişsin. Çoğu kişinin istediği aslında para değil, paranın getirileridir. Rahatlıktır. Huzurdur. Çok paracı paracı dediğimiz kişilerle, hiç paracı değil dediğimiz kişiler aslında aynıdır. Kimisi para ile rahatlık bulur. Kimiside birilerine iyilik yaparak ;)


    Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2007
    Erkek

    para yazı tura atmaktır

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    Varg bunu yazdı

    para yazı tura atmaktır

    Yani ?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2009
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı
    Varg bunu yazdı

    para yazı tura atmaktır

    Yani ?

    para ya vardır ya yoktur arası yoktur 


    Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    Hocam para güçtür ve insanlar güç ister sadece basit bir örnek vermek istiyorum , geçen ay kısa bir süre tarlada çalıştım ve akşam 8 gibi işten geliyordum pantalonum tişörtüm çamur içindeydi kafamdada yine topraklı bi şapka vardı webcam ve kulaklık almak için küçük bi bilgisayarcıya girdim fiyatları pahalı olsada pek önemsemedim , içeri girdim kolay gelsin dedim cevap bile vermedi adam öyle baktı sadece kıyafetimden ötürü sonra webcam sordum öküz adam kamera mı yani dedi kim oturttu ise onu oraya her neyse fiyatını sordum 40 lira dedi ederi en fazla 20 lira olan webcam e alacağımı söyleyince bir anda başka isteğiniz var mı abi oldum yani adamın beni adam yerine koyması için bile kendisine parayı göstermem gerekti , bu düzende adam yerine konmanın diğer ismidir para hocam 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2007
    Erkek

    paran varsa yancıkta yarak oynar amcıkla paran yoksa yancıkta yarrak oynarsın amcıkla...


    Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
Toplam Hit: 1772 Toplam Mesaj: 10