folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder ABD Ve Üniversiteler Hakkında Bilgiler



ABD Ve Üniversiteler Hakkında Bilgiler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    Kardesim oncelikle hayirli olsun. Ben Amerika'da yasiyorum. Kaan kardesime tesekkur ettim. Bildiklerimi birkac yazayim buraya.

     

    • University of Pennysylvania

    Dil okulu Philedephia sinirinda. Kislari soguk, yazlari sicak olur. Cok turk var. NewYork City'e yani meshur Manhattan'a 2 saat araba mesafesinde. Eyaletler ortalamasinda pahali bir yerdir. Ev kiralari vs. pahalidir. Sehir duzgundur. Suc orani dusuktur ama Amerika'nin en tehlikeli sehirleri arasinda sayilan Camden-New Jersey buraya yakindir. Universitenin kendisi kalitelidir. Upenn her sene ilk 100e girer. Dil okulundan da -onceki senelerden giden arkadaslara gore- memnun olmayan yok. Tavsiye eder miyim? Evet!

    • Rochester Institute of Technology

    Canada sinirina yakin. New York eyaletindedir. Kuzeyde oldugu icin soguktur. Burada da Turk cok. Zaten genel olarak New York, New Jersey Turklerin yogunlukta oldugu eyaletler. Ama NewYork City' e sanildigi kadar yakin degil. 4 saat uzaklikta saniyorum. Ha deyince Manhattan, Brooklyn gezemeyebilirsin. Ortalamaya gore yine pahali bir sehirdir. Zaten New York pahali bir eyalet. Ev kiralari da pahali sayilabilecek duzeyde. New York eyaletinin 3.buyuk sehridir. Suc oranini bilmiyorum ama tehlikeli bir sehir diye biliyorum. Universitenin kendisi ortalamaya gore kalitelidir. Dil okulundan memnun olan var, olmayan var. Tavsiye eder miyim? Etmem. Bunun yerine baska bir dil okulu sansin varsa ona git derim. Cunku heryere uzak ve de soguk, cok kaliteli olmamasina ragmen.

    • University of Delaware

    ilk kurulan eyalet olan Delawarededir. Soylediginiz gibi tax yoktur. Bize paralel olarak antalya kiyilarina denk geldigi icin kislari biraz soguk, yazlari gayet sicak bir yerdir. Burada Turk yogunlugu biraz azalir ama yine de diger eyaletler ortalamasinda ortalamanin ustundedir. Dogu yakasini Newyorktan Florida'ya kadar baglayan parali I-95 yolu kullanilarak 3 saat gibi bir surede kuzeye dogru Manhattan'a, 3 saat gibi surede guneye dogru Washington DC'ye gidilebilir. Kiyida oldugu icin ortalamada pahali (ama yukaridakiler kadar degil) sehirdir. Suc orani dusuktur. Universitenin kendisi kalitelidir. Ilk 100 dedir. Dil okulundan memnun olmayan da var, olan da var. Tavsiye eder miyim? Evet!

     

    Diger universitelerde de bircok arkadasim var ama onlara gitmedim. Yine de bildiklerimi vakit buldukca yazarim buraya. Sanirim 5 tercih yapabiliyorsun. Ilk 2 si yukaridaki unilerden olmasini tavsiye ederim. Upenn e gelirsen goruselim ben Central Jersey deyim. Tekrar hayirli olsun.

    Edit: Alacagin maas cok yuksek olmadigi icin -ozellikle evliysen- gecinme sorunun olabilir. O yuzden calisma ihtimalin olabilir. Ayrica MEB bursuyla gelen arkadaslarin cogusu (okulda, hocayla) ek is yapiyorlar zaten. MEB'e haber vermiyorsun tabi ki. 

    mizahi tarafından 06/Mar/14 20:47 tarihinde düzenlenmiştir

    All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2010
    Erkek

    @mizahi

    Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Evli değilim. 1 yıl dil kursunda olacağım için üniversitedeki hocalarla çalışma imkanım olmayacak. Bu yüzden dil kursu süresince UPenn gibi pahalı bölgelerde bulunan okulları tercih etmeyeceğim gibi görünüyor. En azından ekonomik anlamda kafam rahat olsun istiyorum. Çünkü TOEFL ve GRE gibi sınavlarla uğraşacağım.

    Yaşadığın yere gelirsem muhakkak haber vereceğim.

    Tercih sıralaması olarak aşağıdaki gibi bir sıralama düşünüyorum. Sence uygun gözüküyor mu?

    1) Delaware

    2) Georgia

    3) Austin

    4) Indiana

    5) Rice


    Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek

    abd vs pek bilgim yok ama bildiğim University of Pennysylvania ivy ligi okullarından birisi, ama mizahi demiş pahalı fln orada yaşam bütçeni zorlayabilir gibi


    imza
Toplam Hit: 1934 Toplam Mesaj: 14