Acil Kahve
-
Hobi olarak yoğun şekilde kahveler ve türlü demleme teknikleriyle kafayı bozmuş biri olarak sana şahsi tavsiyem butik kavurucuları tercih et. Fiyat olarak çok bir fark oynamaz. Hem küçük ama başarılı kahve kavurucularına destek olmuş olursun hem de karton bardak furyasının dışında kalmış gerçek kahve takipçisi olursun.
Ben Eskişehir'de yaşıyorum. Burada çok sevdiğim yerel bir kavurucu ve kahveci var. Birçok şehirde birçok ünlü yerden kahve denedim. İyiler elbette vardı. Ancak hiçbir şekilde bu arkadaşların kavurduğu kahveyle yarışamayacağını düşünüyorum.
Haftalık sınırlı kavurma yapıyorlar ve kavurmadan önce (daha önce gözümle gördüğüm hatta gönüllü şekilde kendilere yardımcı olduğumdan bildiğim) çekirdekleri tek tek kontrol edip ayıklıyorlar.
Sitelerini ziyaret edebilirsin:
Çok bilindik isimlerden de benim yine en sevdiğim Montag'in kahveleridir. Aromatik yönlere düşkünsen onları da öneririm.
-
MERHABALAR
bende bişiler eklemek isterim,şahsi, amarıkano , demleme kahve, kullanıcısı hiç olmadım, filtre ve expresso kullanıcısıyım, bırakmaya çalışsam da latte ile devam ediyorum , sütsüz içmeyiniz. sadesi , tam aç içimi daha iyi olur. aç çmeyiniz., . denilen rahatsızlıklar yapabiliyor, dahası ard arda 1 den sonra devam etmemeli.
starbucks filtre kahvesini , LUVAK KAHVESİ OLMAYABİLİR, fakat starbucks, alman kahveleri, ve pahalı italy kahvelerin,n tamamına yakını , fil den çıkma kahvedir,bunun bilinci ile haraket edilmeli, araştıralım.. . . o acı sertlik onun aromasıdır....
ayrıca metro market te her daim kiiloluk çekirdek . . ve çekilmiş olanı olmalı ve bazı migroslar da 500gr lık çekirdek var. ve toz da olmalı.
nereden alıp denesem de son geldiğim nokta hep metro m,
fakat metrodakiler de fil den meydana gelen olmalı , üzücü durum :)fil olmayanı da vardır mutlaka
k.d v.b gb
tchibo fil
lavazza fil
starbucks fil , luvak katkılı diye şüphelerim de var . :(
-
myblackworldweb bunu yazdı
Starbucks çalışanıyım.
Burada yazılan bazı şeyler doğru, bazışeyler yanlış.
Asla ama asla şirketi savunduğum için yazmayacağım. Babamın şirketi değil. Ama bir çok yerde bu yanlış düşünceler adeta kopyalanıp yapıştırılmış gibi aynı kelimelerle yerin dibine sokuluyor.
Starbucks dünyanın en büyük kahve satış mağazası değil, dünyanın en büyük kahve kavurucusu firmadır.
Flowerlock teknolojisinin bulunması ile kahve bayatlamasının önüne geçildiği için bütün dünyaya açılabildi. Daha öncesinde kahve bayatladığı için bütün dünyaya açılamıyordu.
Kahveleri olması gerekenden daha fazla kavuruyor lafı, bu şirkette kullanılan teknoloji ve araştırmaları bilmeden yazmaktır. (açıkçası bu işe girmeden, uzmanlık eğitimi almadan buna benzer düşünceler içindeydim)
Öncelikle bütün kahveleri etik değerler sertifikası ile tohumdan fincana kadar her aşamada yüksek kalitede ve verimde ürün alabilmek için çok büyük yatırımları var.
Yetiştirilen bir kahve meyvesi hasattan önce, yani toplamadan önce her ağaçtan random ürün alınır. Testleri yapılır, eğer standartlara uygun ise, tadım için kahvenin bölgesi ve cinsine göre yine standartlara göre kavurma işlemi yapılır.
Kavrulan kahve mağazalarda kullanılan öğütme makinesinin birebir aynısı ile ürün 3 farklı şekilde öğütülür.
Tadım yapılacak tür ve öğütme şekli frenchpress tir. Diğer Öğütme şekilleri asidite vb. testler için. Sadece bu işi yapan tadım uzmanları içtikleri kahvenin bölgesini, cinsini, yetiştiği alandaki diğer tat verici ağaçları bilmeden puanlama ve yorum yapar. İşte o puanlama 13 farklı dalda yapılır. Eğer o tadım Starbucks standartları üstünde ise o kahveyi Japonlar satın alır. Standartlar içerisinde ise hasat gerçekleşir ve türüne göre yıkama, kurutma, kavurma başlar.
Kavrulan kahve hava almadan hava veren ama almayan paketler ile paketlenir ve dağıtıma çıkar.
Eğer mağazada içtiğiniz o kahve acı, bayat geliyor ise mağazanın suçudur. Mağazalarda Kahve günlük öğütülür ve hava almayan kaplarda muhafaza edilir. 60 dakikada bir bitse de bitmese de dökülür ve yenisi demlenir. Öğütmek için paketi açılan kahvenin öpüyülmeyen kısmı 7 gün boyunca uygun şartlarda saklanmalı.
Mağaza bunu uygulanmaz, gözden kaçırırsan kötü bir kahve içmiş olursunuz.
Gelelim kahve önerisine.
Düşük asitide, yüksek göve için sumatra alabilirsiniz. Dilin bütün her yerinden tad alırsınız. Ağızda kuruluk hissi oluşturur.
Yüksek Asitide orta gövde için Kenya alabilirsiniz. Kahveden bir yudum alınca ağızda portakal yedikten sonraki suçluluk hissi oluşur. Yetiştiği bölgede portakal ağaçları var ve o bölgenin tadı hapsolmuş.
Yemek yemeyecek olsam daha yazardım...
Hacı sen daha yaz lütfen.... Afiyetler olsun...
Gövde ve asidite muhabbetleri tam olarak nedir? Hadi asidite taman da gövde
-
watervay bunu yazdı
MERHABALAR
bende bişiler eklemek isterim,şahsi, amarıkano , demleme kahve, kullanıcısı hiç olmadım, filtre ve expresso kullanıcısıyım, bırakmaya çalışsam da latte ile devam ediyorum , sütsüz içmeyiniz. sadesi , tam aç içimi daha iyi olur. aç çmeyiniz., . denilen rahatsızlıklar yapabiliyor, dahası ard arda 1 den sonra devam etmemeli.
starbucks filtre kahvesini , LUVAK KAHVESİ OLMAYABİLİR, fakat starbucks, alman kahveleri, ve pahalı italy kahvelerin,n tamamına yakını , fil den çıkma kahvedir,bunun bilinci ile haraket edilmeli, araştıralım.. . . o acı sertlik onun aromasıdır....
ayrıca metro market te her daim kiiloluk çekirdek . . ve çekilmiş olanı olmalı ve bazı migroslar da 500gr lık çekirdek var. ve toz da olmalı.
nereden alıp denesem de son geldiğim nokta hep metro m,
fakat metrodakiler de fil den meydana gelen olmalı , üzücü durum :)fil olmayanı da vardır mutlaka
k.d v.b gb
tchibo fil
lavazza fil
starbucks fil , luvak katkılı diye şüphelerim de var . :(
Sümer kolçak?
-
do_som bunu yazdı
dostum, Asidi az olan kahve nasıl olacak.,
benim bildiğim, protein'leri oluşturan yapıtaş'ları da Asit(aminoAsit), yağ'lar da yağAsit'lerinden oluşuyor, hatta Aromatik malzemeler de yağ'lardan,yağAsit'lerinden oluşuyor. Kezâ, çekirdeğin ana malzemesi de nükleıkAsit'lerden oluşuyor.