folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Acil Yardim : Bootstrap Problemi

Acil Yardim : Bootstrap Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gokkhan
    Gokkhan's avatar
    Erkek

Arkadaslar iyi geceler .Bilgisayarimdaki haricidiski paylasima actik icindeki filmi arkadasin bilgisayardan izliyorduk . Sonra arkadasin bilgisayari kapanip yenden acildi filmin ortasinda izlerken . yanniz baslangicta ; " press shift+tab key to display network boot option menu " diye bi hata verdi . Sonra normal devam ediyor acilmaya fakat windows yazisi gozuktukten sonra bilgisayar surekli ayni seyi yapiyor . Elektrigi filan kestik , yenden baslattik vs. ama yine de ayni hatalari veriyo . Menuye girince de ; " " diye menuler var ama hepsini denedik olmadi . Bilgisayari guvenli kipte baslatiyoruz yine ayni sekilde windows yazisindan sonra ayni seyler oluyo . Komut Sistemiyle bile baslamiyo . Acaba yardimci olabilecek arkadaslar varmi ?? Yardimci olursaniz cok sevinirim . Insallah dogru yere acmisimdir konuyu . Sanirim network le ilgili bi problem .

the big tourist ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gokkhan
    Gokkhan's avatar
    Erkek

cikan menuyu yazmayi unutmusum ;

Bootstrap selection menu

---------------------------------

1.Local drives boot

2.Try local drives boot first, then network

3.try network boot first , then local drives

4.Boot according to BIOS setting

bunlar yazio .. hepsini denedik olmadi :(

the big tourist ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gokkhan
    Gokkhan's avatar
    Erkek
    arkadaslar yardim edebilecek arkadas yokmu ??

the big tourist ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    valla işe yarar mı bilmiyorum ama iyisi mi windowsu üstüne tekrar kurun =)

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

gecenin 3 ünden 7 sine kadar 3 mesaj atmışsın hoca az bekle...

Soruna gelince, o network boot bi hata değil anakartınızın desteklediği bi özellik oradan kaynaklanacak birşey yok...

hataya gelince ise, büyük ihtimal bir sebepden dolayı windows çöktü, donanımsal bir problemde olabilir, yazılımsal birşeyde olabilir...

Windowsu güvenli kipte bile acamıyorsan, bi windows cdsi ile aleti baştan kuramaya calış, eğer hala beceremiyorsan donanımsal bir problem olma ihtimali büyük... 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gokkhan
    Gokkhan's avatar
    Erkek
    usta saolasin . peki harddiskteki verileri kurtarmanin bir yolu varmidir ?

the big tourist ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirhot
    sirhot's avatar
    Erkek
    Gokkhan bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaslar iyi geceler .Bilgisayarimdaki haricidiski paylasima actik icindeki filmi arkadasin bilgisayardan izliyorduk . Sonra arkadasin bilgisayari kapanip yenden acildi filmin ortasinda izlerken . yanniz baslangicta ; " press shift+tab key to display network boot option menu " diye bi hata verdi . Sonra normal devam ediyor acilmaya fakat windows yazisi gozuktukten sonra bilgisayar surekli ayni seyi yapiyor . Elektrigi filan kestik , yenden baslattik vs. ama yine de ayni hatalari veriyo . Menuye girince de ; " " diye menuler var ama hepsini denedik olmadi . Bilgisayari guvenli kipte baslatiyoruz yine ayni sekilde windows yazisindan sonra ayni seyler oluyo . Komut Sistemiyle bile baslamiyo . Acaba yardimci olabilecek arkadaslar varmi ?? Yardimci olursaniz cok sevinirim . Insallah dogru yere acmisimdir konuyu . Sanirim network le ilgili bi problem .

-----------------------------

harici hdd i sok makınenden.BIOS u sıfırla (pili çıkarıp yenıden takabilirsin) yenıden baslat bilgisayarı =) 

#darkedition.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

hocam bootstrap işletim sistemini okumaya çalışan bi dosyadır :)

büyük ihtimalle işletim sistemini okuyamıyo ve açılmıyo :)

eğer windows cd'sini takarsan pc cd'den otomatik olarak açılır ve böylece verilerini alırsın :)

işletim sistemin arıza görmüş ;)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gokkhan
    Gokkhan's avatar
    Erkek

Arkadaslar kucuk bi degisiklik oldu bios da default settings i yukle deyince bilgisayar acilista

serial ch_0 master : no drive

serial ch_1 master  : no drive

diye bisi dedi . Acaba anakarttanmi networktenmi kaynaklaniodur ?

the big tourist ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

xp cd'ini tak . R'ye basarak kurtarma konsoluna gel . işletim sistemi seçmeni isticek büyük ihtimalle 1'e bas enter devam et.

sonrada komut satırına fixboot c:   yaz enter'a bas(xpnin açılışı için gerekli dosyaları yeniler). olmazsa bu yoldan değilmiş demektir.ne biliyim işte buda bi öneri :) 

..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

Bios dan bak hdd görüyormu diye. sonra bir cd den çalışan linux bul. pardus tek cd lik vardı ftp den 45 dakkada çekersin. dosyalarını kurtarırsın.

ama işletim sistemini kurtarmak için  onarımı dene hiçbiri olmazsa aynı hdd nin üzerine bi işletim sistemi daha kur.başta dosyaların silinebilir filan diye uyarı verir ama %90 silinmez.

sonra boot.ini den bozuk işletim sisteminin kaydını silersin.

www.atsizcilar.com
Toplam Hit: 2531 Toplam Mesaj: 11