Adıyaman'da Deprem

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı
    Florenzi bunu yazdı
    HanDSomE bunu yazdı

    bu aralar neden Türkiye'nin farklı farklı yerlerinde aşırı deprem oluyor. Doğal bir depremin habercisi mi? Yoksa hakikaten dış ülkelerin farklı silahlarla denemesi mi?

    Bence dis güclerin yeni silah denemeleri. Amerika'nin elindeki bir delici alet ile magmaya kadar indigi, magmada delici aleti yüzdürerek, silahi tam Türkiye topraklarinin altina denk getirerek dikey yönde hareketlerle depremler meydana getirdigi söyleniyor. Hatta Konya'daki toprak cökmelerinin sebebi de bu olabilir bence. Hatta suan tam Adiyaman'in altinda test yapiyolar belkide.

    allahım sana geliyorum bunlara niye akıl vermedin allahım

    Konyadaki toprak çökmelerinin sebebi obruklar, yani konyalıların derin su kuyusu açmaları, devlet derin su kuyusu açmayın diye bağıradursun konyalılar çılgınlar gibi derin su kuyusu açmaya devam ediyor, neticede obruklar oluşuyor.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    ayhun bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

    Bukadar haarpin ne oldugunu bilen arkadaslar bize su deneyin ne amacla yapildigini neden calistirildigini ve okadar buyuk enerjinin tek noktadan atmosfere neden basildigini anlatabilirmi? Neyi test ediyorlar haarp ile? 

    Bu sorulari muhalefet olsun diye degil merakimizi gidermek icin yazdim.

    Edit: Sormayi unutmusum simdi aklima geldi bu ruslarin agackakan projesi neydi niye durduruldu?

    Hocam şimdi harrpin asıl amacı dünyamızdaki iyonosfer tabakasının radyo frekanslara tepkisinin ölçülmesidir.

    Şimdi iyonosfer nedir derseniz şuradan ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Ionosphere

    Basitçe anlatmak gerekirse bu iyonosfer tabakasına belli frekanslarda radyo dalgaları gönderdiğimizde bu frekansa göre radyo dalgası ya geçer ya da sekip dünyaya döner. (bilale anlatır gibi oldu)

    Haarpın amacı da çok yüksek (hf bandında) ve çok düşük (0.1hz gibi bir frekansta) çok güçlü radyo dalgalarını iyonosfer tabakasına yollayarak iyonosferin davranışını incelemeketir.

    Diyeceksiniz ne işimize yarayacak bu. Kısaca gps sistemlerindeki hata payı düzgün bir radyo frekansı ile kurulmui sistemlerle çok çok düşük seviyelere indirilebilir. Aynı şekilde uzak mesafelerde harmoniklerden etkilenmeyen optimum haberleşme sistemleri kurulabilir. Bunu şöyle basite indirgersek, kısa daga dediğimiz radyo frekansları iyonosferden geri yansır bundan dolayı evindeki bir kısadalga radyo vericisi ile çindeki bir kısadalga yayın yapan istasyonu dinleyebilirsin. Ama aynı zamanda kısadalga hava şartlarından, hatta gece gündüz farklarından bile etkilenir. İşte iyonosferin tam olarak verdiği tepkiler çözüleblirse harmoniklerden minimum düzeyde etkilenen kıtalararası çok daha etkin iletişim yöntemleri bulunabilir (kablosuz olarak).

    Daha ayrıntılı bilgi için:

    https://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program

    Projenin amacı aşağı yukarı bu. Geri kalan iyonosfere güçlü dalga gönderip füze patlatmak, iyonosferden sektirip fay hattı vurmak, yok belli bölgeye güçlü radyo dalgası yollayıp kasırga çıkarmak falan komple teorisi. Gerçek mi değil mi derseniz, çok olası değil.

     

     

    Anlatimin icin tesekkurler peki merak ettigim soyle bisey var eger soyledigin kadar dusuk frekanstaki dalga boyu iyonosferden sekip dunyaya geri donuyorsa ki her dalga boyu iyonosferi gecemez. Bu dusuk frekanstaki dalga bildigim kadariyla okyanus derinliklerine kadar rahatlikla inebilmekte keza toprakta dalga olusturabilir? Bu sekilde uzun sureli dalga gonderimi ile bi noktada enerji birikmesi saglanabilirmi? Bir diger sorumda su yonde varsayalim dusuk frekansli dalga ile iyonosfere yapilan etki iyonosfere o noktadan baski yapip seklini yumurta kivamina getirip diger bolgelere baski olusturabilirmi?

     

    Birde bu tarz dunyayi ilgilendiren proje olan haarp neden tum dunya ulkelerine acik degil? Cern mesela tum dunyaya acik projedir.

    Iklimlerle oynayabilen agackakan projesi ile haarp bi baglantisi varmi?

    Hocam enerji birikmesi olayı olmaz. Çünkü bu dalgalar radyo dalgaları, eğer radyo dalgaları ile bir yerde enerji biriktirebilseydik wireless cihazların hiçbirini prize takmamız gerekmezdi :)

    Diğer dediğin okyanus derinliklerine rahatlıkla inmesi doğrudur. Zaten denizaltılar ve çok derin madenler ile elf (extreme low freq) üzerinden haberleşilir.

    Hatta belki senin yazdığıdan sonra peki plakaları titreştirirse ne olur diye soranlar da olabilir. Arkadaşlar bunlar radyo dalgası ses dalgası değil birşeyi titreştirmez.

    İyonosfer üzerindeki tek etkisi çok az bir miktar ısı artışı şeklinde olur. Yani gönderilen dalga iyonosferi biraz ısıtıyor doğal olarak ama onun da herhangi bir doğal afet düzeyinde etkisi yok.

     

    Tüm dünya ülkelerine açık olmamasının sebebi de askeri potansiyeli bana göre. Zaten haarp bildiğim kadarı ile abd savunma bakalnlığına bağlı bir proje. Şimdi ben başta iletişim üzerinden masumane girdim ama aynı şeyleri nokta atışı hedef saptayabilen askeri uydular, kıtalararası balistik füze kontrolleri gibi düşünürsek olayın askeri potansiyeli ortaya çıkıyor.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 3991 Toplam Mesaj: 33
deprem mardin adıyaman