Aero Alan Adı Nasıl Alınır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,

    Aero alan adı almak istiyoruz. Bu alan adı nasıl alınır. sitesini inceledim verilmiş olan linklerden ama başka yerlere baktığımda hava yolu şirketi veya havaalanı servis sağlayıcısı olmak gerekiyor diye okudum. Bizim şirketimizde havacılıkla uğraşıyor. Özel jet kiralama,ambulans jet kiralama,uçak bileti,uçak kargo vs. bu alan adını alabilir miyiz? register kısmında siz başvurunuzu yapın SITA adlı birim değerlendirip size onay veya red vericektir diye birşey yazıyor. Aydınlatabilcek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

     

    şöyle de bir araştırma yaptım yanlış yerler varsa düzeltebilirim. hemde bilmeyen arkadaşlarda aşağı yukarı bir bilgi edinirler. 

     

    Aero Alan adı nedir?

    Aero alan adı havacılık sektöründe faaliyet gösteren kurumları internet ağında daha güvenilir ve kanıtlanabilir olduğunu göstermek amacıyla oluşturulmuş bir uzantı ve topluluğu simgeler..

    Aero Alan adını kimler alabilir?

    .Aero Alan adı kaydını; Havacılık kurumu birlik üyeleri, havayolları, havaalanları, şirketler, kuruluşlar, dernekler, devlet kurumları tescil işlemini belge göstererek gerçekleştirebilir.

    Aero Alan adı almak için,

    https://www.information.aero/node/add/request-aero-id  Adresinden Aero ID almamız gerekiyor. Linkte ki bilgileri doldurup yolladıktan sonra SITA adlı birimden onay almamız bekleniyor. SITA eğer onay verirse domain alma hakkına sahip oluyoruz.

    SITA nedir?

    Uluslararası bilgi teknolojileri olarak 1949 yılında kurulmuş bir topluluk. Havayolu şirketlerinin birlik olarak birbirleri arasında kurmuş olduğu data alışveriş sistemidir.

    SITA’dan onay nasıl alınır?

    SITA’dan onay alabilmek için havacılık topluluğu, Tüzel havayolları, hava limanları, şirketler, organizasyonlar, dernekler, devlet acenteleri ve kalifiye şahıslar’dan biri olmak gibi niteliklerden her hangi birine sahip olmak gerekiyor.

    SITA’dan onay alındıktan sonra reg. İşlemi yapılabiliyor.

    SITA’dan onay aldım ne yapmam gerekiyor?

    https://www.information.aero/registrar_list

     

    Verilmiş olan linkte ki herhangi bir servis sağlayıcıdan artık alan adını alabiliyoruz. 


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek

    updullah


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
Toplam Hit: 932 Toplam Mesaj: 2
domain web domain aero alan adı air