Ajax Cok Acil Yardim :(
-
selam arkadaslar olayi soyle kisaca anlatayim..
ben php anket sistemi yaptim bitane.. simdi benim 3 ayri sayfam var:
- index.php (anketi bulunduran sayfa)
- anketAction.php (indexten gelen sonuclarin db e yazildigi sayfa)
- view.php (sonuclarin canli izlenecegi sayfa)
ya sabahtan beri ugraiyorum.. anket sistemi bok pusur hersey tamam ama su sonuclari canli izleme yazni view.php sayfasinin meta=refresh veya javascript refresh disinda Ajaxla sadece div i yenilemeyi yapamadim..
istedigim su:
- index.php den anket oylansin... -> bu anketAction.php'ye bilgileri gondersin.. -> anketAction.php de hem verileri db e bassin hemde view.php ye parametre veya herneyse bisey gondersin.. -> son olarakta view.php bu gelen veriye gore yenilensin veya yenilenmesin..
sanirim trigger gibi bisey olmasi lazim ya da push kafayi yicam ne olur yardim edin.. :(
simdiden tesekkurler..
-
up :(
-
canlı derken ? kullanıcı tıkladığında aynı sayfa içerisinde sonuclar görünsünmü istiyon sayfa yenilenmeden ?
edit: başlığı değiştir.
-
evet
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------edit: başlığı değiştir.
-----------------------------nasil yani? ne yapcam? veya nerden?
-
<script type="text/javascript"> function oykullan() { var color = $('input:radio[name=anket]:checked').val(); var dataString = 'anketID=' anketid bura yazdir + '&oy=' + anket; $('#ajaxanket').html('diger sayfa yüklenene kadar burasi gorunur loading zimbirtisi'); $.ajax({ type: 'GET', url: 'ajax-anket.php', cache: false, data: dataString, success: function(sonuc) { $('#ajaxanket').html(sonuc); } }); } </script>radio buttonları adı anket olmalı
disardaki dosya adı ajax-anket.php
oy kullandığında onclick="oykullan();" fonksiyonunu çalıştır
ve kodları <div id="ajaxanket"> tagları arasına al
tabi jquery i import etmeyi unutma
-
ok cok sagolasin..
bu kodu anketle ayni sayfaya koyucam dimi anket gonder butonuna onclick le fonksiyonu calistiricam..
ama view sayfasinda ne olacak? canli update olacak mi?
yani birisi oylama yaptiginda orda sayfa refresh olmadan sadece div refresh yapilarak canli sonuclar gozukecek mi?
-
hackingo bunu yazdı:
-----------------------------
ok cok sagolasin..
bu kodu anketle ayni sayfaya koyucam dimi anket gonder butonuna onclick le fonksiyonu calistiricam..
ama view sayfasinda ne olacak? canli update olacak mi?
yani birisi oylama yaptiginda orda sayfa refresh olmadan sadece div refresh yapilarak canli sonuclar gozukecek mi?
-----------------------------hee 3. bi dosyaya gerek yok ajax.anket.php içerisinde hem oy kullandırt hemde sonuçları göster
-
hmm tekrar sagolasin hocam..
beceremezsem pm atarim :D
-
olmadi :/
isin acikcasi..
benim yapamadigim olay:
view.php de anketin o anda oylanip oylanmadigini kontrol edip duruma gore refres yapmak.
-
hackingo bunu yazdı:
-----------------------------
olmadi :/
isin acikcasi..
benim yapamadigim olay:
view.php de anketin o anda oylanip oylanmadigini kontrol edip duruma gore refres yapmak.
-----------------------------color yazıyo orda :D onu anket yap ben unutmuşum