folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Akademik Eğitim Yerine Mesleki Eğitim



Akademik Eğitim Yerine Mesleki Eğitim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    Müridler bir konu hakkında makale okuyordum bir ders için, içinde bu konu geçiyor.Sizinde görüşlerinizi almak istedim.

    Bildiğiniz gibi Türkiye'de özellikle teknik bölümler yani Mühendislik-Mimarlık bölümlerinden mezun olanlar, tecrübesizlikten dolayı açıkcası başlarda alanlarıyla ilgili hiç iş yapamıyorlar, ancak potansiyelleri olduğu için gittikçe öğrenip işi kavrayabiliyorlar ki bu da yaklaşık en az 2-3 seneye denk buluyor.

    Şimdi ki eğitim sisteminin yerine Avrupa'daki (Avrupa derken Almanyave  Avusturya yı biliyorum diğer ülkeler konusunda bir fikrim yok, onlar nasıl? )  gibi daha mesleki eğitimin olmasını istermisiniz?

    Ancak bu konu uzaktan hoş görünmesine rağmen, eğer gerçekleşirse şöyle bir sorun oluşabilir. Akademik Eğitimde bildiğiniz gibi insan mezun olduktan sonra kendi alanından bağımsız şekilde farklı alanlarda çalışma özgürlüğüne sahip, çünkü o alandan mezun olmuş kişiyle aslında aralarında çok fazla fark olmuyor. Mesleki eğitimde ise bunun olması çok zor çünkü işverenler işe hakim biri almak yerine bilmeyeni almazlar.Bu da bir bakıma kalıtsal sınıf ayrılılığına yol açar yani. Değerlendirirken bunu da düşünün.

    Evet sizin görüşleriniz neler?

    Ayrıca ek bilgi: TMMOB un araştırmasına göre mühendis-mimarların %52.4 işini seçmekle pişman olduğunu söylemiş.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    2 bişey yazaydınız allahsızlar :D ben de yeni bitirdim bakalım muridler ne düşünüyormuş didim ama müridler üşengeçtir, unutmuşuz :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angel_of_god
    angel_of_god's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2011
    Erkek

    Mesleki eğitim almak daha güzel olabilirdi aslında. Seninde söylediğin gibi akademik eğitimi tamamladıktan sonra 2-3 sene tecrübe kazanım süreci başlıyor ve ticaret, iş ahlakı, mesleki pratiklik gibi birçok şeyi sonradan öğreniyoruz. Gereksiz derslerin çok olduğu düşüncesindeyim ve ayrıca ders programlarının güncellenip, günümüzde ve geleceğe yönelik bilgilerin öğrenilmesinden yanayım. 

    İş verenlerin de bu güne kadar iş bilmiyen insanları aldığını hiç duymadım (stajyer vs. hariç) çünkü zaten ülkede her yer mühendis veya mimar kaynıyor. Ama şöyle birşey de varki iş bilmeyen birçok insan iş bilir olarak gösterebiliyor kendini :). 

    Konuyu gerçekten önemli buldum açıkçası ve bende dahil birçok arkadaşımın kafasında olan bir soruydu. Siftahı ben yaptım gerisi artık tahribat ailesinden :).

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Açıkçası adama sorsunlar arkadaş ikinci sınıfta kardeşim sen ne yapacaksın mezun olunca profesyonel olarak ona göre eğitsinler. Hem sahaya adam yetiştirmek hemde kuramsal alt yapıyı vermek hem öğrenciyi hem kurumu yıpratır kimseyede bir şey katmaz. Adama soruyorsun sahaya inerim olmazsa akademisyenlik yaparım diyor. Böyle olunca kimse tatmin olmuyor. Benim alanım pratiğede teoriye de açık ve ben zerre kadar pratik alana yönelik bir hayal kurmazken bu hammallığı çekmek büyük eziyete dönüşüyor.


    tahribat.com a can feda
Toplam Hit: 1228 Toplam Mesaj: 4