Akaryakıtta Kaçak Oranı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

     

    akaryakıtta %75 yakın vergi vermezmişiz gibi bide kaçak çıkıyo aldıgımız mal. düşünsenize akaryakıtın 200bin litresi arabistanda türkiyede 3milyon litre fiyatı bu mazot için kaç katı siz hesaplayın.

    Skandal: Pompadan satılan akaryakıtın yüzde 70'i marker'siz çıktı 
     
     
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yapılan denetimler sonucu 451 tesisten alınan 821 numunenin 572'sinde Ulusal Marker'ın bulunmadığının tespit edildiğini belirterek, bunlarla ilgili yasal işlemlerin sürdüğünü bildirdi.  
     
     
    DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesini yanıtlayan Güler, Ulusal Marker'e ilişkin, ilk kez 91 personelle 8 Haziran 2007 tarihinde başlatılan denetimler kapsamında, 18 ilde, 72 tesiste denetim yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

    ''Bilahare, yurt genelinde bulunan 11 bin 584 istasyonlu akaryakıt bayisi tarafından piyasa faaliyetine konu edilen akaryakıtın yeterli şart ve seviyede Ulusal Marker içerip içermediğinin tespit edilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin katılımıyla denetim programı hazırlandı. 14 Haziran 2007 tarihinden itibaren istasyonlu akaryakıt bayilerinde denetimler başladı. Bu denetimlerde toplam 60 bin 555 adet ölçüm yapıldı. Sahada yapılan ölçüm sonucu geçersiz çıkan 541 tesisten alınan 821 adet numune TÜBİTAK ve Ulusal Metroloji Enstitüsü'ne gönderildi. Söz konusu akaryakıt numunelerinin referans cihazla yapılan ölçüm sonucuna göre ise, 821 adet numuneye ilişkin ölçüm sonucundan 572 adedi geçersiz, 249 adedi de geçerli çıkmıştır. Ulusal Marker oranı geçersiz çıkan tesislere ilişkin yasal işlemler devam etmektedir.''

    Bakan Güler, petrol konusunda yapılan denetimlerin tatminkar olduğunu, bu uygulamaların vergi ve gümrük kaçakçılığı ile ölçü-ayar düzensizlikleri ve benzeri denetimlerle de desteklenmesi halinde, elde edilen başarı düzeyinin daha da artacağını söyledi.

Toplam Hit: 1194 Toplam Mesaj: 1