folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Akpli Milletvekilinin Güneydoğu Ve Tezkere İle İlgili Fikri



Akpli Milletvekilinin Güneydoğu Ve Tezkere İle İlgili Fikri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    genctit
    genctit's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2005
    Erkek
    Arslan’dan şok eden açıklama

    Arslan’dan şok eden açıklama
    AKP’li vekil: İçeride halkın göstereceği tepkinin hesabı çok iyi yapılmalıdır...


    İhsan Arslan,  “Kerkük’e yapılan saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış kabul ederiz” dediği için tutuklanan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu gibi konuştu. Partisinin sınır ötesi operasyonla ilgili görüşlerini açıklayan Aslan, “Kuzey Irak’a girdiğimizde dış tepkileri hep konuştuk ama içeride halkımızın göstereceği tepkileri ifade edemedik; etmekten de kaçıyoruz” dedi.

    AKP’li vekilden şok sözler

    İhsan Arslan: Sınır ötesi kararı gelince, ülke içinde de tepkiler olabilir. Buna karar verenler iç politika açısından da hesap yapmalı. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar


    AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, sınır ötesi operasyon için tezkere çıksa bile, bunun mutlaka kullanılacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi. Hükümetin operasyon için Meclis’e tezkere gönderme ihtimalini değerlendiren Arslan, şunları söyledi: 

    Tezkere gelir mi gelmez mi bilmiyorum
    “Tezkere gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Tezkere Meclisten çıksa bile, bu, mutlaka yetkinin kullanılacağı anlamına gelmez. Tezkere kararı geldiğinde, AB’nin, ABD’nin, İran’ın tepkileri konuşulurken, ülke içinde de tepkiler olabilir, bu da dikkate alınmalı. Sınır ötesi harekat olacaksa, bunun ekonomik yansımaları olur. Siyasette bazı istikrarsızlıklar olabilir. Buna karar verenlerin, dışardan tepkileri hesap ederken, ülke iç politikası açısından da hesap yapmaları gerekir. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar.” Arslan, “Sınır ötesi operasyonun Diyarbakır’da ve bölgede nasıl karşılanacağı” sorusuna karşılık şu görüşleri dile getirdi:

    Diyarbakır milletvekili olarak söylüyorum

    “Diyarbakır milletvekili olarak söylüyorum, şiddetin her türlüsüne karşı tepki var. Şiddetten her zaman çok zarar gören bir bölge olduğu için, olanlardan olumsuz etkileneceklerini biliyorlar. Hem içerden hem dışardan böyle sıcak ortamdan kaçınmak istiyorlar. Düşük yoğunlukta savaşın olduğu çevrede olmak insanların hayatını etkiler. Ama bölge insanı şunu da söylüyor: Terör durdurulacaksa, bedeli neyse onu vermeye hazır. Yeter ki kan akmasın.”  Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyonuna her zaman karşı çıkan  Peşmerge lideri Mesut Barzani’nin, daha önce Kerkük nedeniyle Türkiye’yi tehdit ederek, “Biz de Diyarbakır’ı karıştırırız” sözlerinin hatırlatılması üzerine, Arslan, “Kimsenin Diyarbakır’ı karıştırmaya gücü yetmez. Barzani’nin gücü yetiyorsa kendi bölgesinde istikrar oluştursun” diye konuştu.


    İHSAN ARSLAN’IN AÇIKLAMASININ HATIRLATTIKLARI


     


    DTP: Bize yapılmış sayarız
    Diyarbakır DTP İl Başkanı İbrahim Aydoğdu, Şubat 2006’da Kuzey Irak’taki Kürtler’in kazanımlarını bütün Kürt halkının kazanımları olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Kerkük’e yapılan saldırılar Diyarbakır’a yapılmış olur” demişti.
    Müdahale akıl dışı olur
    ‘Pukmedia’ya açıklamada bulunan Aydoğdu, özetle şunları söylemişti: “Kerkük’e yapılmak istenen müdahaleleri akıl dışı olarak görüyoruz. Kerkük’e yapılan saldırılar Diyarbakır’a yapılmış olur, Diyarbakır’a yapılan saldırılar ise Kerkük’e yapılmış bir saldırı olur.” Aydoğdu, Irak’taki Kürt hareketinin bastırılmaya çalışılmasının, Türkiye’deki Kürtlerin kan damarlarının kesilmesiyle aynı anlama geldiğini öne sürmüştü.



    Diyarbakır’a müdahale ederiz
    Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani ise, 7 Nisan’da Türkiye’ye yönelik sert açıklamalarda bulunmuş, “Eğer Türkiye Kerkük’e müdahale ederse, biz de Diyarbakır ve Türkiye’deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz” demişti.
    Neler olacağını söylüyorum
    El Arabiya televizyonuna konuşan Barzani, “Türklerin Kerkük’e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir. Tüm gerçekler Kerkük’ün Irak Kürdistanı’na ait olduğunu ispatlamaktadır” diye konuşmuştu. “Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz?” sorusuna ise Barzani, “Türkiye müdahale ederse neler olacağını söylüyorum” diye cevap vermişti.


     


    Peşmerge: Masaya oturalım
    Aşiret reisi Mesut Barzani’nin danışmanı Fuad Hüseyin, Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonunun her şeyi içinden çıkılmaz hale getireceğini öne sürdü. Alman DW Radyosu’nun sorularını cevaplayan Hüseyin, Türkiye ile ortak çıkarlara dayanan iyi ilişkiler istediklerini dile getirdi. PKK’lı teröristlerin kendi denetimlerinin dışındaki dağlık alanlarda bulunduğunu iddia eden Hüseyni, “PKK konusunda ’sorunun değil, çözümün parçası olmak istediklerini ifade etti. Çözümün Türkiye ile Kürt yönetiminin masaya oturması ile sağlanabileceğini ileri süren Hüseyin,  şöyle konuştu: ” Çözüm bulmanın yolu öncelikle sorunu tanımaktan geçiyor. İkincisi masaya oturup bunu tartışmak gerekiyor. Irak ‘Kürdistan’ bölgesi,  kendisiyle ilgili tüm sorunları ele almaya hazır. Tabii ki biz Irak devletinin bir parçasıyız. Irak devleti üzerinden bir diyalog olabilir. Bilinmelidir ki Irak Kürdistanı, Irak Anayasası ile de tanınmıştır.



    Irak: Bizden izin almalısınız
    Irak İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak hükümetinden habersiz Irak topraklarında PKK’ya karşı operasyon düzenleyemeyeceğini savundu. Irak İçişleri Bakanlığı Merkez Ulusal Komisyonu Başkanı Abdülkerim Halef el-Kinani, Irak’ın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Türk ordusunun Irak topraklarına girmesi durumunda bunun Irak’ın egemenliğine yapılmış olan bir tecavüz olacağını dile getirdi. Kinani şöyle konuştu: “Türkiye ile Irak arasından imzalanan terör anlaşması güvenlikle ilgilidir. Bu anlaşma terörün ortadan kaldırılması, sınırların kontrol altına alınması, iki taraf arasında bilgi alış verişi sağlanması açısından her iki ülkeye hizmet ediyor. Anlaşmaya göre her iki ülkenin sınırlarında PKK’ya karşı kordinasyonu ve haberleşmeyi sağlayacak resmi bürolar açılacak.”  Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ ise   “Irak egemen bir ülke ve sınırlarımızın ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi

     

    BUDA BAŞKA BİR HABER

    Güneydoğu, sınır ötesi operasyonu istemiyor
    Sınır ötesi operasyonun gündeme gelmesi sebebiyle Doğu ve Güneydoğu'da tansiyon yükseldi.

    10.10.2007 23:27

    PKK terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonun gündeme gelmesi sebebi ile Doğu ve Güneydoğu'daki tansiyon arttı. Askeri sevkiyatının hız kazandığı Şırnak'ta halk sınır ötesi operasyona sıcak bakmıyor...

    Şırnak'ta 13 askerin hain pusu ile şehit edilmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "sınır ötesi" operasyon için yeşil ışık yakmasından sonra, tezkere tartışmaları devam ederken bölgede tansiyon yükseldi. Sınır ötesi operasyonun Türkiye'yi zor döneme sokacağını ifade eden Mustafa Özer adlı vatandaş "Türkiye'nin sınır ötesi harekat yapması sorunları bitirmeyecektir. Türkiye'de bir iç savaş var. Olan yine fakir insanlara oluyor. Hiç kimse çocuğunun ölmesini istemiyor. Hiçbir annenin ağlamasını kimse istemez" diye konuştu.

    Hüsnü Çelik adlı vatandaş ise, sınır ötesi harekatı doğru bulmadıklarını belirterek " Türkiye'yi bataklığa sürükleyecek. Türkiye sınır ötesi harekat yaparsa zor çıkar. Türkiye'nin içi de karışır. Olası harekatı doğru bulmuyoruz."dedi.
    Mehmet Aslan adlı vatandaş ise, Sınır ötesi operasyonun bölgeyi ekonomik yönden zarara uğracatacağını ifade ederek " Operasyon yapılırsa Türkiye bataklığa girer. Sınır ötesi operasyonlarda hiçbir çözüm bulunmadı. Biz barış istiyoruz. Operasyonlarda nice askerlerimiz hayatını kaybetti. Sınır ötesi operasyonda hiçbir çözüm bulamayız. Barış istiyoruz"diye konuştular.

    -------------------------------------------------------------------------------

    ülke isteyecek ama 1 bölge istemezük diyecek milletvekili olmaz diyecek zigana ile daha önce konuştuğumuz tezkere konusundaki gibi benim belirttiğim 2. şıkkı söyleyecek milletvekili ???

    ne olacak bir iki sıcak temas bizim gazımızı alacaklar abd ye al gülüm ver gülüm yalakalık yapılacak şerefsiz piçlere darbe vurulamayacak sadece vuruluyormuş gibi gözükecek.

    ohh ne ala memleket


    kendisini besleyen eli ısıran köpek,gün gelir o elden kurşun yer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    konunu baştan sona okudum; ama alışkanlığım gereği bu tür başlıklarda ilk olarak başlığı açanın profiline göz atarım.

    konu ve haber ile ilgisi yok fakat nickinden ve imzandan anlıyorum ki sende düz açılı düz mantıklı ve doldurulmuş bir vatandaşsın. üzgünüm. 


    kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2007
    Erkek

    bence adamın içeride halkın ne göstereceği derken şunu kasdettiğini düşnmekteyim ve kendisi de bunu demiş fakat sen anlayamamışsın galiba :

    "Tezkere gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Tezkere Meclisten çıksa bile, bu, mutlaka yetkinin kullanılacağı anlamına gelmez. Tezkere kararı geldiğinde, AB’nin, ABD’nin, İran’ın tepkileri konuşulurken, ülke içinde de tepkiler olabilir, bu da dikkate alınmalı. Sınır ötesi harekat olacaksa, bunun ekonomik yansımaları olur. Siyasette bazı istikrarsızlıklar olabilir. Buna karar verenlerin, dışardan tepkileri hesap ederken, ülke iç politikası açısından da hesap yapmaları gerekir. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar."

    öle evden Ip tespit ederler cafeden saldıralım tarzı hack olayına benzemez bu başka ülke içinde yerlere saldırıdır! komşu devletlerine saldıracaksın bi bakıma, hem de kendi içinde ki savaşın getireceği sosyo-ekonomik gücünü ve bunun geleceğini de düşünmelisin.zaten adam da bunu söylemiş, ekonomimiz ve yatarımlar zarar görebilir, halkında vereceği cevap önemlidir diye, bilmem metni tam olarak okudunmu?!


    bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek
    kusura kalma da, ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum. Adam mealen demiş ki; " diyarbakırdan, siirtten mardinden hudut dışına saldırı yapacaz. Bu illerin durumu ne olacak? Bu şehirlerin halklarının sesleri duymazlıktan geliniyor" şimdi yukarıda ki cümleyi şöyle tefsir edelim. Diyelim ki istanbul trye bağlı tekirdağ yunana. İstanbuldan tekirdağa saldırı yapıyoruz ama istanbul halkının ne gibi zorluklarla karşılaştığını görmezden geliyoruz. Ayrıca adam siyasetçi. İşe askeri boyuttan bakmaması siyasi boyuttan bakması doğru bir davranıştır. Siyasetçilerin görevi geleceği görmeye çalışmaktır. Bir nevi gelecek stratejisi çizmektir. O bakımdan yukarıda verilen fitne abestir. Ayrıca barzaninin ne bileyim ırak dışişleri bakanının sözlerinin temit pilavı gibi hadiseye bir rayiha katmak için kullanılması da ayrı bir bozgunculuktur. Barzani o sözü ta bilmem ne zaman etmiş, ırak bilmemneysi ta ne zaman o açıklamayı yapmış, şimdi kalkıp daha dün bir bugün ikilik bir hadisenin içine baharatımsı olarak katılmış. neyse konu tamamen fitne kokuyor benim için tartışmaya lüzum yok. Ha gözümden kaçan bi ayrıntı olabilir o başka ona bir şey demem. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    bu adamın anlatmaya çalıştığı gayet açık iyide ne var bunda... doğu illerinin tepkisi belli değil diyor daha ilk cümlede...

    ayrıcada bu gayette doğru bişey orda kim pkklı kim vatansever bellimi? değil kim buna destek çıkar kim ayaklanır bellimi

    yada hangi aşiret çark eder kimler isyan çıkarır bellimi? değil... böyle soruların hiç biri belli değil tabikide kaos ortamı olma

    ihtimali var insanların tepkileri iyi tartılmalı demeye getiriyorlar... neticede pkk'lı vatansızların rahatsız oldğu kadar normal

    vatandaşlarımızda olası bi operasyon durumundan savaş halinde huzursuz olabilirler... tepeden geçen uçaklar,caddelerde

    tanklar yığınla asker gibi... bu yüzdendirki burdaki insanların durumları iyi gözetilmelidir..

    dip not olarakta şu dtplimi ödplimi olduğu belli olmayan sözde idealist(!) milletvekili ufuk uras amca operasyona karşı

    çıkmış çünkü "sınırlarımızı korumak için sınır ötesi operasyona gerek yok" muş... bu cümlenin üstüne ne yorum yapsam az

    en iyisi susayım...


    15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
       k.ıraqla ilgili olarak bunlarla sıcak temas yerine cinsel temas sağlamak daha yerinde olur ama bayram sonrasına bırakmak lazım çünkü oruçlu iken yapılan temas orucu bozar .D: bu vakitte yapılcak başka yorum gelmedi aklıma.abaza askerlerimizi göndereceksin oraya sıradan elden geçircek.Savaş karşıtları da şunu söyleyecek,Türkiye savaş yerine sevişi seçti ppk ların amı götü dağıtıldı .O zaman işte tüm gastelerde manşet oluruz .D:

    Temel adalettir .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    genctit
    genctit's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2005
    Erkek

    eleştirel yazılar için teşekkür ederim ancak metni bende bastan sona okudum evet siyasetçiler genelde gelecek stratejisi cizerler ancak simdi cevap yazan herkes bir düşünsün lütfen:

    evine barkına namusuna senin saldırı var haysiyetin her dakika ayaklar altına laınırken sen evindeki sıcak yatağını mı işinimi sosyo-ekonomik yönünümü düşünürsün.yoksa bir an önce bu işin arkasındakilere haddini bildirmek gerekeni yapmak mı istersin (simdi bu işin polisi var ve benzeri cevaplara gülerim sadece).ülkemizde askerimizde evimiz namusumuz halinde iken sürekli saldırı ve taciz içindeyken aman ekonomi bozulmasın ama istikrar aman düzen adı altında sessiz sessiz işe gidip gelip oturmak evlamıdır.

    üstelik söylermisiniz bana hangi insan hayatı o milletvekilinin bahsettiği seylerden değersizdir evet içeri girilirse kayıp olacaktır bunu inkar edenin aklına şaşarım ama pisi pisine pusuda saldırıya ugrayıp ölmek mi yoksa bu işi bitirmek için ölmek mi.yada her dakka aman bir bombalı saldırı aman bir terör saldırısı diyediye ekonomi ile ugrasmak mı yoksa isi bitirip rahat ca sadece ekonomiyi mi halletmek düşünmek mi?yatırımdan bahsediyor o bölgeye zaten özel sektörden yatırım olmuyor cünkü giderse biliyorki devlete vergisi var (tesvikler vs dısında bile vergi kalıyor) yetmiyor örgüte ödenenler var terre harcana bosa masraflar yakılan iş makinalrı bozulan sevkiyatlarvs sen ordaki pisliği temizlemezsen ne yatırımı gelecekdaha o bölgeye?

    bir müddet sonra alıştırlacağımız sehit haberleri sehitlerin birer sayı haline gelip beynimizde sadece sehit sayısı olarak kalmasımı yoksa bu haberleri artık duymayı düşünmeden unutarakyasayıp sosyo-ekonomik fitnesi fesadı olamdan yasamak mı.

    daha bugün diyarbakırda iftar cadırında vatandaslar iftar yaparken atılan bomba mı yoksa? hangisi

    eğer bu söylediklerime göre düşünmek fitne ise düz mantıksa doldurulmak ise evet ben dolduruldum düz düşünüyorum ve düz düşünen bir insan olarak diyorum ki tezkere meclise gelecek karar alınacak vs uyutma ile yazımdada yazdığım gibi gazımız alınacak sessizleşeceğiz uyutulacağız ve bu düzen bu şekilde sürdürülecek ve ben sen o biz siz hepimiz sosyo ekonomik mutlu güzel günler geçireceğiz öyle mi?


    kendisini besleyen eli ısıran köpek,gün gelir o elden kurşun yer.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2005
    Erkek
    abi akp nin içinde yarım milyon tane bu adamdan var ki biri çıkmış açıklama yapmış kendiside " diyarbakır" milletvekili, şimdi sana soruyorum çokmu acayip bir olay?

    Dtp liler bu açıklamaların bi üst düzey küstahcasını sürekli yapmakta amaç burda ney anlamış değilim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BulentArinc
    BulentArinc's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2007
    Erkek

    Güneydoğulu vatandaşlarımızı isyana teşvik ediyor bu vekiller. Aslında onlarda şehitlerimizin kanının yerde kalmasını istemez. Fakat bu satılmışlar ve vatanın bölünmesinden çıkar amaçlayanlar sözde halklarını galeyana getirecek. Yemez bu halk. Ancak Bülent Arınç yer.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2007
    Erkek
    arkadaşlr bırakın akp yı onlar secımlerde oy toplamak ıcın kımbılır kımlere hangı asıretlere neler teklıf edıp ne vaaetlerde bulunup ne anlasmalar yaptı bılen bılıyor o yuzden tartsımanın pek bır anlamı yok adamlar dtp nın bıle kalelerınden mıllet vekılı cıkardıysa vardır bır bıldıklerı. Real Kurd kusura bakma ama suanda o bılgı sayarının basında rahatsanbu suanda askerınyeının geçmıste yapılan temızlıkler sayesındedır. Sokagımızda kopekler bıraz fazlalasınca kuduz korkusuna kapılır beledıyeyı araraız bunuda oyle dusun bazen temızlık yapılmalı. Aman bılemem nerenın neresınde kuduz salgını var deyıp gecmemelı cunku adı ustunde salgın ne zaman kımın kapısını calacagı bellı olmaz. Belkı bır ıftar cadırınta atılan bır el bombası ıle belkı bır polıs otsunun yanından yuruken patlayan bır bomba ıle sana yada sevdıgın bırıne (allah kımseye vermesın) bulasabılır. İşte o zaman o doldurulmamış bir insan olarak ne yapacaksın cok merak edıyorum. Tabıkı ıraka gırdıkmı bızı baklava ıle karsılamayacaklar ama benım tanıdıgım hıcbır asker erınden tut generalıne hıcbırı haınce bır pusuda olmektense olume kendı ayaklarıyla gıtmeyı arkadan vurulmaktansa yuzyuze vurusak ölmayı korkak gıbı beklemektense mıllete egık bukuk bakmatansa dımdık ayakta olmeyı  serefsızlerın bırkacını yanına alarak gıtmeyı tercıh edecegınden tek supem yok. Bır cok arkadas ekonomık olarak gocmusuz dıyor evet kotu halde olabılırız ama kotunun kotusu var bunuda unutmamak lazım. Sız bos verın sıyasetcıları onların hepsı koltuk sevdasından baska bır sey degıl bildiğim 3 yalancı meslek vardır (sayacagım ilk iki meslgı yapan arkadaslar varsa kusura bakmasın ben kendı hayatımda tanıdıklarımı goz onune alarak yazıyorum herkes oye olacak degıl) Emlakcılar,oto galerıcıler ve polıtıkacılardır
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    barzani diyarbakırı karıştıracakmış bok karıştırırsın sen diyarbakırı karıştır ardından izle bakalım Türkiyede diyarbakıra karşı nereler karışacak...a.q daha dün bokundan mama yapıp yiyen barzani bile fedai kesildi başımıza TSK inş. kafasına kafasına yağdırır mermileri barzanininde aklı başına gelir puştun.


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 1528 Toplam Mesaj: 11