Algoritma Yazabilecek ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadLover
    MadLover's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2015
    Erkek

    Ben 1.sınıfım SÜ Bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ve paylaştığınız tüm bilgiler 2sınıftaki ve devamındaki algoritma ve veri yapılarını içeriyor sizden istediğim sadece 1.sınıfta gösteilen 20-30 adımım olan matris çarpım algoritmasıydı fakat herkes https://tr.wikipedia.org/wiki/Tridiagonal_matris_algoritmas%C4%B1 bu linki veriyor ama sanırım içinizde beni anlayabilcek adam yok çünkü abimde 3sınıf ve ona sorduğumda oda bana bu linki veriyor sanırım Türkiyede algoritmadan 1.sınıfta kalan tek kişi benim burdaki herkes AA geçmiş üzgünüm yani paylaşım iiçin o zaman.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    http://code.wikia.com/wiki/Matrix_multiplication

    http://www.algorithmist.com/index.php/Bubble_sort

    Al hocam ikisinde de pseudo kod mevcut. Pseudo kod için birkaç tane standart var ama, illa bir standarda uyulacak diye birşey yok. Bu iki linkteki kodlar işini görecektir. (Bubble sort için swap fonksiyonunu vermemiş onu da yazabilirsin sanırım)

    Bu arada sorduğun şey zaten algoritma ve ikisi de arrayler üzerinde çalışan algoritmalar. Doğal olarak verilen cevaplar da veri yapısı olarak array içerecek.

    Ayrıca matris çarpımı 20 - 30 adım süren birşey değil.  Kodda gördüğün üzere döngü ile 10 satırda halledilebilecek birşey.

    Ayrıca burda pseudo kodun ne olduğunu bi incele istersen tarzı atar gider yaparsan şaklaban ederler seni. Hazırlıklı olacaksın :)

     


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadLover
    MadLover's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2015
    Erkek

    Teşekkürler bilgilendirmen için.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

    Sen en iyisi cw de takıl

    Hahahahaha. Şu muhabbetleri görmeyi özlemişim. Şuan algoritmayla ilgili problemler olan , akış diyagramı falan çizebileceğim , azıcık matematik bilgisi kullanabileceğim,çeşitli algoritmaları tanıtan kafama uygun bir kaynak için forum geçmişini kurcalıyorum.

    Bu konu bedavaya hortlamış olmasın. Arayışıma uygun bişeyler bilenler bu tarafa gönderirse memnun olurum. ben aramaya devam edeyim.


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
Toplam Hit: 2539 Toplam Mesaj: 15
algoritma