Aliexpress Dispute

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    Selamlar Arkadaşlar

     

    Bundan 1 ay önce AliExpress üzerinden elektronik sigara siparişi geçmiştim. Fakat Ayın 1'inden beri İstanbul PİM'de gözüküyor. PTT'yi aradığım da kargonuz ülkemizde yasaklı ürün olduğu için ülkesine geri gönderildi dedi. Bende hemen AliExpress üzerinden Dispute açtım Çinli lavuğa durumu anlattım, ürünün tam iadesini istedim. Dalga geçer gibi 0$ gönderirim gibi teklif göndermiş. Daha sonra Dispute kısmında gönderinin nerde olduğunu gönderiyim dedim. Ayın 1'den beri Yaklaşık 23 gündür İstanbul PİM'de "Zimmet Alındı"  olarlak gözüküyor.PTT' yi tekrar aradım. Kargonuz ülkesine geri gönderilmiş diyor. Fakat Takip numaranız RH ile başlıyor ise geri gönderildiğine dair ekranda bir bilgi bulamazsınız ve güncellenmez dedi. Kargo resmi kayıtlarda şuan İstanbul' da gözüküyor. Satıcı da bana ulaşmadı dedi. Dispute süresi de 4 ekim'de bitiyor. Daha sonra tekrar Dispute açabiliyor muyum? Pazarlıkla anlaşamazsak AliExpress devreye giriyormuş vs durumları varmış. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Olay İyice arap saçına döndü. Bilen duyan gören yeşillendirirse sevinirim.

     

     

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    satıcı süreyi uzatabiliyordu galiba. rica etsene uzatsın.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    Üyeliğin kaç level hocam?  Satıcılar çok bakıyorlar ona, onlarıda dolandirmaya çalışan çok çünkü. Ona göre dikkate aliyorlar.feedback önemsiyorlar.

    Ona göre çözelim. Bu arada ptt den geri gidince ülkeden çıkış yaptı diyor. Yani zimmette falan filan kalmıyor,baska bisi var orda


    http://www.leyladansonra.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkeles84
    mkeles84's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2015
    Erkek

    ben de elektronik sigara aldım 17$, eleman açıklamaya 'metal parça' geçeceğini söyledi, takip numarası benim de RH ile başlıyor, bakalım şans.

    Aliexpress'te sadece 1 kez dispute açabiliyorsun. Mesela ürün gelmedi açtın dispute sorun çözüldü ürün geldi ama sıkıntı var geçmiş olsun tekrar dispute açılmıyor. ABD'ye dönen bir paketim vardı yurtdışına geri gönderildiği yazıyordu sitede ama sonra takibi yapılamıyordu.

    Burada işi aliexpress yetkilileri devreye giriyor. En kötü kargo ücretini düşüp iade edecektir.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

    Üyeliğin kaç level hocam?  Satıcılar çok bakıyorlar ona, onlarıda dolandirmaya çalışan çok çünkü. Ona göre dikkate aliyorlar.feedback önemsiyorlar.

    Ona göre çözelim. Bu arada ptt den geri gidince ülkeden çıkış yaptı diyor. Yani zimmette falan filan kalmıyor,baska bisi var orda

    A1 yazıyor hocam, 18 defa işlem yapmışım daha önce. Ptt'yi tekrar arayacağım bakalım.

    edit : aradım hocam zimmet alındığı tarih ülkesine geri gönderildiği tarihmiş. 1 Eylül' de göndermişler. Ekim ortaları gibi ulaşır dedi. Şimdi 4 Ekim'de dispute süresi bitiyor ne gibi bir yol izlemem lazım

    https://www.aliexpress.com/item/Newest-product-box-mod-vape-pen-100-original-Kanger-subox-mini-stock-offer/32362195495.html 

     

    saybirs tarafından 23/Eyl/16 11:35 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    Yazıyorum yazıyorum görsel ekleyip gönderemiyorum. Amk kutusu ekrana sığmıyor geri cikmak zorunda kaldım.

    O zimmet alındı yurtdışına filan çıktı demek değil abi, yalan söylüyorlar bosa kayıtlı posta secmiyoruz bütün olayları islemek zorundalar adım adım. Son geri dönen paketim.  Hareket listesi cok uzun o yüzden bu kısmı koyuyorum.

    Seyh'e not : abi oyunmuş argeymis botmus uğraşana kadar su mesaj kutusunun kopyala yapıştırini, gorsel pencere boyutunu filan bi düzenle.


    http://www.leyladansonra.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    abi RH barkodlular öyleymiş. 3 farklı kişiyle görüştüm hepsi aynı şeyi söyledi.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    bi up olsun

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2009
    Erkek

    Hoca paket geri gidene kadar bekleseydin keşke. Böyle gümrükte "yasaklı ürün" ibaresini girdiklerinde direkt dispute açtığı için türkler şu an iki site türkiyeye gönderimi bıraktı, aliexpress'de de birçok bireysel satıcı türkiyeye göndermediklerini belirtmeye başladılar artık. Benim de ft'den aldığım iki pakedim geri döndü firmaya, paketler adamlara döner dönmez ticket açtım dün sabah paramı iade etmişler.

    Edit: Pakedin geri gitmiş gözükmüyor bu arada, orada "yasaklı ürün" ya da "ithali yasak" falan yazıyorlar bu günlerde geri dönecekse. Bekle birkaç gün daha, geçme ihtimali var hala.

    Edit 2: Tarihlere tekrar baktım da kafayı yakıyordum, oraya neden işlememişler acaba sonraki işlemleri aradan çok zaman geçmiş. Kayıp etmiş olma ihtimalleri var mıdır?

    NigraSilva tarafından 23/Eyl/16 19:34 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek

    Fi tarihinde benzer bir olay yaşadım ptt ye inanma. Onlar geri yollanmak üzere sevk ediyorlar anca. Benim paket bana "yurtdışına yolladık" demelerinde 20-25 gün sonra gerçekten Türkiyeden geri çıktı. Adamın eline ulaşmasını söylemiyorum bakın, geri yollanması bu kadar sürdü. Nedense standart bir uygulama yok bu konuda. 17track ile takip edersen Türkiyeden çıkıp geldiği yere gittiği zamanda bildirim alabilirsin. O zaman adam ile tekrar konuşabilirsin. 

    Bi heyecanla hemen dispute açmayın önce adamla konuşup durumu izah edin. Adam size ürün eline ulaştığı zaman geri iade yapar. Sen ürün geri yollanacak paramı geri ver dediysen adamında sıfır dolar teklif etmesi normal ;) 

    Ali den bir şey almayı epey oldu, dispute süresi ne kadar bilmiyorum ancak benim durumum gibi zaten ülkeden geri çıkması bile 20-25 gün sürüp birde adama ulaşmasını hesaplarsak epey sürüyor.

    Ali den en son alış veriş yaptığımda 20 tane mp3 aldık kayıtlı air mail ile yolla dedik parasını verdik. Ama amca çok dandik bir sistem ile yollamış paketii sadece çindeki hareketlerini takip edebiliyoruz Çinden çıkınca takip yok. Neyse aradan 45 gün geçti adamla konuştum paket nerde diye ben yolladım bilmiyorum dedi. Öyle deyince iyice patladım ben "air mail için ödeme yaptım niye başka şeyle yolladın TR ye girmedi Çinde yok nerde ulan" mihvalinde daha sert konuştuk. 15 gün daha bekle dedi, bekledik yine tık yok dispute açtım durumu adam gibi kanıtları ile açıkladım. Adam uzatmadı zaten, para iadesi yaptı ama kargo yok ortada. Neyse olaylar ağustos ayında yaşandı, Kasım ayında benim kargo geldi :)))))))) güler misin ağlar mısın anlamadım ben. Paket nereye gitti nereleri gezdi de sipariş vermemden (haziran) 5 ay sonra geldi anlayamadım.

    Bu da son siparişim oldu aliden. Tavsiyem mecbur kalmadıkca uzak durun.


    "We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek

    yasaklı ürünler benim bildiğim ukim den geri dönerler. pim şüphelendiği paketi ukim e yolluyor ve orada içi açılıp kontrol ediliyor.

    ukim yasaklı ürün bulursa pakette, ptt den sana bir kağıt gelmesi gerekiyor diye de biliyorum. benim takılan telefonum için gelmişti.

    takip kodun ile farklı sitelerden takibini dene kargonun. (track17 gibi) 

    dispute olayında satıcı ile anlaşamazsan aliexpress iki taraftan da delil niteliğinde belge, resim, video vs. istiyor. satıcılar genelde burda iade ücretlerini yükseltiyorlar anlaşabilmek için. hatta 5 yıldız verirsen tam iade edeceklerini söyleyenlerde var. burada da anlaşamazsanız eğer aliexpress son noktayı koyuyor.

    A3 ve A4 lvl üyelerde, aliexpress belli limit aralığında koşulsuz dispute yi kabul ediyor. alıcıya güveniyorlar herhalde.

     

Toplam Hit: 1776 Toplam Mesaj: 11
çinden kargo aliexpress dispute sorunu