folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Almanya'da Oturum İzni Olanlar Lisans Eğitimi İçin Hangi Şarta Tâbi?



Almanya'da Oturum İzni Olanlar Lisans Eğitimi İçin Hangi Şarta Tâbi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Şimdi durum şu, Almanya'da iş buldum fakat bunu Almanya ya gitmek için basamak olarak kullanmak istiyorum asıl niyetim okumak.

    İstediğim üniversitenin eğitimi İngilizce bu eğitimi almak için geçerli sertifikam da var

    Sorum şu: ben oraya gidip 1-2sene neyse artık çalışıp oturum iznimi aldıktan sonra normalde hani direkt egitim için gidenelrden Almanya, önce ilgili bölümü kendi ulkende kazandığına dair YÖK belgesi istiyor ya oturum izni aldıktan sonra bu durum artık geçerli olmuyordur diye tahmin ediyorum ama emin de değilim.

    Onca yayın,kanal izledim YouTube da Almanya da eğitim hakkında ama böyle bir durumda uyrugumdan dolayı YÖK un yerleştirme belgesi mi geçerlidir yoksa artık tamamen Alman lisans eğitimi için gerekli Almanya'nın kendi ayt/tyt sınavı neyse artık ona mi girmek gerekli bunu bilmiyorum ve bu durum ileride beni çıkmaza sokabilir varsa bilen yada bilen birine yonlendirebilecek olan çok hora geçer 

    Edit: Yeni yasa ile oturum izni almak artık çok daha erken oluyor 3yilda vatandaşlık almak mümkün dolayısıyla 1-2 senede oturum izni alinmazydemeyin 

    Nikoteen tarafından 26/Tem/23 21:24 tarihinde düzenlenmiştir

    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam Almanya'da işi nasıl buldun Allah'ını seversin yol gösterir misin 


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Bu işin yolu yordamı nedir?

    Bizim okul Almanya ile anlaşmalı geçerli

    kaygusuz tarafından 26/Tem/23 22:13 tarihinde düzenlenmiştir

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Haziran/2015
    Erkek

    Hocam Almanya'da üniversiteye gitmek için benim bildiğim kadarıyla resmi bir seçme sınavı yok. Tabi bu demek değil ki her önüne gelen istediğini okuyabiliyor. Burada da meslek liseleri, fen liseleri kıvamında okullar var. Aşağıdaki sayfada mavi renkli bir tablo göreceksin, orada okul türlerini görebilirsin: 

    https://www.studying-in-germany.org/german-education-system/

    Senin soruna gelirsek oturum izninin olmasının üniversiteye doğrudan başlaman için kriter olduğunu düşünmüyorum. Senin öncelikle Türkiye'de bitirdiğin lisenin buradaki denkliğine bakarlar. Eksik kalan bir kısım varsa üstünü okuman için yönlendirirler. Ara eğitim tamamlanıp üniversite giriş koşullarını sağladığında da üniversiteye başvuru yaparsın. Bu noktada tabi hem çalışıp hem okul işlerine kafa yormak çok mümkün değil. Çalışmadan bu işlere girişirsen de sağlam bütçe gerekir. 

    Ayrıca yeni yasa ile oturum izni almak kolay diye sürekli haberler dönüyor ama iş ciddiye binince o kadar kolay olmadığı anlaşılıyor. Alman bürokrasisi adamı canından bezdirir. Ben Alman vatandaşı ile evliyim, B1 dil sertifikası vermediğim sürece ne süresiz oturum ne de vatandaşlık veriyor. 

    Bence Türkiye'de lisans eğitimini tamamlayıp Almanya'ya yüksek lisansa gelmen daha mantıklı olur. 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

    Hocam Almanya'da işi nasıl buldun Allah'ını seversin yol gösterir misin 

    Yeni yasada 6. paragraf diye  tabir edilen bir madde var hocam buna gore ne mavi kart ne firsat kart vizesi almiyor, fakat nitelikli is gucu tanimiyla gidebiliyorsun. En az onlisans mezunu olman ve 3650 euro brut aylik  is anlasmasi yapman gerekiyor. Alman is bulma siteleri var ama ben akraba araciligiyla buldum tesisat onlisans diplomam vardi zamaninda aldigim bi ise yaradi.

    @herrero eywallah hocam da turkiyede duracak takat kalmadi artik. Senin dedigine gore sanirim oturum izni alsam da burda oss ye girip istedigim bolume yerlestirme aldigim zaman orada istedigim bolumu okumak icin (ilgili bolumler oldugu surece) yeterli oluyor ama sen de emin degilsin sanirim yengeden bi rica etsen bi arastirsa sunu ?

    Yeni yasa ile Vatandaslik icin c1 sart diye biliyorum bu arada sen b1 ile aldiysan iyi halletmissin. Ama tabii evlilik durumu olanlar icin bu seviye daha dusuk olabilir. Almanca ile sikintim yok hocam o kolay, 

    ps: Alman burokrasisinin elinden ozellikle konsolosluklardan tum yetkileri almak yoruma yer birkmamak icin zaten hocam bu eni yasa. Yeni yasa ile tas koyabilecekleri tek sey is arama vizesi ile gelmek isteyip de almanca bilmeyenler sadece onlara konsolosluklar almanca bilmiyorsun nasil is arican yok sana vize diyebilecek diger tum vizeleri kriterleri karsiiliyorsa sikke sikke verecekler.

     

     

    Nikoteen tarafından 26/Tem/23 22:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 413 Toplam Mesaj: 5
almanya eğitim lisans almanyada yaşaüniversite