Amerika"Daki Türklerin Diyalogları...
-
Hala türkiye hantal darmadağınık dökük yıpranık vursan düşecek.diyaloglar iç açıcı değil.Nerden mi kıta ötesinden Kuzey amerika daki göçmen vatandaşlarımızın bulunduğu bir grup.5 yıldır mail alırım ve görüştüklerim vardır.Yurtdışından hiç iyi görünmüyoruz iyiyim diyen halinden memnundur ama ne kadar?Bekir bey,celallenmeyin.sorularimi pas gecmissiniz.sunu da ekleyeyim :Tr -ye hizmet etmek istersiniz, engellerler,hak hukuk aramaya kalkarsiniz,ustune yargida burnunuzdan getirirler, caniniza okurlar,hak hukuku kim kaybetmis de sen bulacaksin,senin ne haddine hak hukur aramak, diye.son yazdiklarinizi da soruya cevireyim :- Tr -de koylere okul acilmasini yabancilar mi engelliyor,ya da acilanlari yabancilar mi kapatiyor ?- universite acilmasini yabancilar mi engelliyor,yabancilar acilanlari mi kapatiyor ?dogru duzgun "denebilecek" 2 universite (odtu, bogazici) yabancilarin hediyesi Tr-ye.yoksa, yabancilarin Tr-de okul acma zorunlulugu var da haberimiz mi yok ?
ABD -de her lise mezununun istedigi dalda ogrenim yaptigindan haberim yoktu ?!.....sizin Tr -deki universitrelerin halinden haberiniz yok.universite sinavlarinda derece yapanlarin hatta 1. olanlarinuniversitede degil okumalarina izin verilmek,kapisindan iceri sokulmadiklarini biliyor olmalisiniz.nedenine girmeyeyim;az bile diyenlerden bir ton laf gelmesin.Turkiye ozellikle egitimde geri biraktirilmistir. bunu yapan yabancilar degil, Turkiyelilerdir.Turkiyede her kez istedigi dalda egitim yaparsa bilim de ABD lileri geceriz. Buna eminim. kim kimin okumasina engel oluyor, anlatin.yuzbinlerce kisinin okumasina engel olunuyor.vekillerin, hukumet uyelerinin, cumhurbaskaninincolugunun cogununun okumasina bile engel olunuyor.universitelerin kapisindan iceri adim attirilmiyorlar.bunu da mi yabancilar yapiyor ?eger oyleye Tr -yi hep yabancilar yonetmis de kimsenin haberi olmamis demektir.... ..ABD de o kadar olanak var ki ilgi duydugunuz bir ilimde zirveye cikmamak icin gercekten geri zekali olmaniz gerekiyor. o olanaklar gokten zembille inmiyordur herhalde.ABD e egitime gidip de basariz olan birini taniyor musunuz? yeterince... .....Yani bizim insanimiza olanak tanirsaniz o da ilim dünyasinda rahatca yerini alacaktir. Ama bu ozellikle bolgemizde cikarlari olanlar tarafindan engelleniyor. Turkiyelilerden baska kim nasil engelliyor bunu ?
--- OnFri, 10/23/09, bekir bekiroglu wrote:
From: bekir bekiroglu
Subject: Re: [TNABA] Re: 10 gunluk Turkiye izlenimlerim
To:Date: Friday, October 23, 2009, 6:04 PM
- Turkiye -den bilgi, bilim, teknoloji fiskirmis da baskalari elinden almis, halka ulasmasini mi engellemis ? - Turkiye somurge olmus da, halk okullara falan mi sokulmamis, urettiklerine el mi konmus ? Bu satirlari yazan arkadas neden ismini gizliyorsun? Bir ismin yoksa veya perdenin arkasindan konusmayi cok seviyorsan lutfen bize yazi da gonderme. Turkiyede kac koyde okul olmadiginin farkinda misiniz? Turkiyedeki lise mezunlarinin yuzde kacinin universiteye girebildiginden haberiniz var mı? Onlara okul gosterdiniz de gitmediler mi? Yoksa ABD de gibi her lise mezunun istedigi dalda egitim yaptigini mi saniyorsunuz? Arada ulkenize gelin de gercekleri izleyin. Gelemiyorsaniz Turkiyede yasiyanlarin yazdiklarini dikkatli dinleyin. Turkiye ozellikle egitimde geri biraktirilmistir. Turkiyede her kez istedigi dalda egitim yaparsa ilim de ABD lileri geceriz. Buna eminim. ABD de o kadar olanak var ki ilgi duydugunuz bir ilimde zirveye cikmamak icin gercekten geri zekali olmaniz gerekiyor. ABD e egitime gidip de basariz olan birini taniyor musunuz? Vardir ama ben rastlamadim. Ben komik ama hic Ingilizce ders alamadan direkt universiteye girip master yaptim. Sadece Almanca biliyordum. ABD de mezun olmak yani okumak biz Turkler icin cok kolaydir. Yani bizim insanimiza olanak tanirsaniz o da ilim dünyasinda rahatca yerini alacaktir. Ama bu ozellikle bolgemizde cikarlari olanlar tarafindan engelleniyor. Turklere3 Ekim 2009 16:27 tarihinde Philosopher <tkoncu@yahoo. com> yazdı:Berkir bey, merhaba,Turkiye musluman oldugu icin ozelliklegelismis devletler tarafindan siyasi nedenlerlebu sekilde cahil ve yoksul birakilmis.bu cok klasik.- Turkiye -den bilgi, bilim, teknoloji fiskirmis da baskalari elinden almis,halka ulasmasini mi engellemis ?- Turkiye somurge olmus da, halk okullara falan mi sokulmamis,urettiklerine el mi konmus ?- ureten ulkelerin, urettikleri bilgi, bilim, teknoloji, urun vb -yibaska ulkelerle paylasma zorunlulugu mu var ?
yani, ozeti, Turkiye ortalamaya gore cahilse, yoksulsa,bunun sorumlusu yabancilar degil Turkiyelilerdir;en basta yonetenlerdir, sonra az cok tum Turkiyelilerdir.yabancilar Turkiye-de ortalik karistirmaya ugrasir mi, ugrasir.Turkiye de baska ulkelerde ugrasir.ama yabancilar etkili Turkiye -lilerden destek gormedikce hicbir sonuc alamaz.dunya kimsenin mali degil.insanlar birbirleriyle anlasabildikleri surece birarada yasarlar,bunlarin en organizesine devlet derler.anlasamadiklarinda biri gider yenisi gelir.tarih, devletler mezarligi,Anadolu topraklari ise en zengin devlet mezarliklarindan birisi.Tr -de ogrenim gorup borcunu odemeden kacanlari,yurtdisi bursu alip odemeyenleri elestirmissiniz.haklilik payiniz var.ben size bir de madalyonun oteki tuzunden bahsedeyim :- borcunu odemek isteyen universite hocasi derslere sokulmaz,universite yoneticileri takmistir, istifaya zorlamaktadir,oysa ki universitede derslerin %80-i bombos gecmektedir.ama ders paralarini yonetilcer ceplerine atmaktadir.bu arada sokaktaki cerci copcu universitede ders veriyor gosterilir.universitenin kadrolu hocasina oda, sandalye verilmez,sokaktan toplanan alakasiz tiplere universitede odalar verilir,ve eaha neler neler verilir..... .- yurtdisi burslusugelir derse sokulmaz, kadro verilmez, yukselmesi engellenir,surulur,baska yere gecis yapmasina izin verilmez.torpilli yurtdisi burslusu gelir, mecburi hizmetini odemez,istedigi yere gonderilir.bu arada, kemal guruz -ungozunun ustunde kasin var diye burslarini kestigi,ve borclarini mecburi karsiligi yapmalarini engelledigiyurtdisi burslu sayisi 4000+ .bunlari yapanlar yabanci mi ? ........
--- OnFri, 10/23/09, bekir bekiroglu <bekiroglu.bekir@ gmail.com> wrote:
From: bekir bekiroglu <bekiroglu.bekir@ gmail.com>
Subject: Re: [TNABA] Re: 10 gunluk Turkiye izlenimlerimTo:Date: Friday, October 23, 2009, 9:47 AMMerhaba Arkadaşlar,Ben Istanbulda yasiyorum. Turkiye'yi bu kadar kotuleyenlere hic katilmiyorum. Ben 61 yasindayim ve 6 yil ABD de yasadim. Hala da gidip geliyorum. Kasim ayinda yine aranizda olacagim. Tamam benim kesin donus yaptigim 1981 de hakikaten ortam cok kotuydu. Yolda yururken bozuk yollar nedeniyle ayaklarim burkuluyordu. Elektrikler sik kesiliyordu. Hic kimse cebinde yabanci para tasiyamiyordu. Air condition olmayan dukkanlara ve evlere giremiyordum.Ama simdi eskiye gore bir cok sey duzeldi. Artik nufus kagidi degistirmek icin sadece 10 dakika harciyorsunuz. Nufus memurluklari on-line durumuna geldi. SSK lilar tum devlet hastahanelerinde parasiz tedavi olabiliyor. Su, elektirk paralarini odemek icin kuyruga girmiyorsunuz. Bankalar cok gelisti.Subway (Metro) yillardir devrede. Maslak dan Tebebasina artik trafige karismadan yarim saat civarinda suratli bir sekilde gidiyorsunuz.Alis veris merkezleri ve teknoloji hizla gelisti. Artik ABD i telefonla cok ucuza aramam mumkun. Bir evin aylık telefon masrafi cep telefonlarin gelismesiyle 200 TL den 75 TL civarina dustu Daha da dusecek.Trafige gelince dun Yenikoye deniz kenarinda cay icip balik tutmaya gittim. Hafta ici oldugu icin hic de trafige yakalanmadim. Bogazin guzelligini ise kelimelerle anlatamam. Zaten bilirsiniz. Eh bazi yonlere trafik cok yogun. Peki New York da sehir merkezinden kolayca hava alanina gidebiliyor musunuz? St.louis de highway 270 cevre yolu olmasina ragmen 200 yilinda ben oradayken hafta ici bir kitlendi sormayin 1 saat otobanda bekledik. Turk yemekleri ile ABD yemeklerini karsilastirin bakalim neler goreceksiniz? Neden ABD de halkin %30 u asiri sisman? Oturup bir dusunun. İste parlak medeniyetin kacinilmaz sonuclari. TV dinners. Fast foods, Artificial frozen foods.Turkiyenin suphesiz cok ciddi sorunlari var. Ama Turkiye musluman oldugu icin ozellikle gelismis devletler tarafindan siyasi nedenlerle bu sekilde cahil ve yoksul birakilmis. Buna karsi Ataturkun izinde kalarak savasmaliyiz. Ama bu sorunlar sadece benim degil hepimizin. Ogrenciden ogretmene ulkemizde yasayandan yurt disinda yasayanlara kadar hepimizin ortak sorunu. Hepimiz birlikte Ulkemizi bu hale getirenlerle sonuna kadar savasmaliyiz.Bu arada Turkiyede bedava okuyup bu ulkeye yani ana vatanina hizmet borcunu odemeden dogrudan ABD e kacanlarin Turkiyeyi elestirmeye hic haklari yoktur. Onlar bu ulkede calisanlarin vergileriyle bedava okudular. 1970 lerde Nihat Erim hukumeti zamaninda yapilan bir arastirmaya gore Turkiyede tip fakultesinde okuyanin devlete maliyeti ABD de 4 yil devlet bursu ile okuyandan cok daha fazladir. Onlara sesleniyorum Turkiyeyi elestirmeye hakkiniz yoktur.Peki, devletten burs alip borcunu donup mecburi hizmet olarak geri odemeyenlere ne demeli? Ben onlari vicdanlariyla bas basa birakiyorum. Turkiye hakkinda konusmak onlarin da hic hakki degildir.Sonuc olarak hepimizi ulkemiz icin daha yogun olarak calismaya davet ediyorum. Bu isi ABD de yasayan Ermenilerden, yahudilerden ve rumlardan cok daha iyi yapabilecegimize inaniyorumHepinize Istanbuldan selamlar.Bekir Bekiroglu23 Ekim 2009 07:49 tarihinde yusuf <yasef1983@yahoo. com> yazdı:Herkese saygilar,
Daha 20li yaslarimdayim ve sadece 2.5 yillik Amerika deneyimim var. Ancak birazcik kafasi calisan herkesin sadece su e-posta trafigine bakarak sorunun ozunu gorebilecegine inaniyorum.
Ve uzuluyorum.. ..
Insallah kalplerimiz hep sevgi, anlayis ve hosgoru ile dolsun.
Yusuf
--- Inibrahim yasar wrote:
Baska seylerden sinifta kalacagima sizin tabirinizle comprehension dan
sinifta kalmayi tercih ederim .
Siz dusunun bakalim neyden sinifta kaldiniz.
Ben noktayi koyuyorum, virgul atip devam ederseniz lutfen ozelime yazin ki
insanlar rahatsiz olmasin .Saygilarimla.22 Ekim 2009 10:16 tarihinde yazdı:
Ben beyefendi degilim sizin yazdiginiz gibi. ayrica ne benden once yazan
arkadasin yazdigini nede benim bu yaz olan bazi seyleri ilave ettigim yaziyi
anlamamissiniz. Benimle neyin davasini goruyorsunuz? ?? konudan tamamen
ayrilip elma armut kiyaslamasi yaptiniz... eger yazdigim 2 paragrafi
dikkatli okusaydiniz judge kelimesi ilk cumlede kullandim ama sonra ayni
paragrafta turkcesini yargilamak olarak gecmisim.... .ben reading
comprehension okutmaniyim hem turkiyede hemde burada. ha bunun yaninda
English literature and lang. de okuttum... ingilizcenizi bilmiyorum not
veremem, ama Yasar bey comprehension dan sinifta kaldiniz maalesef... read
between the lines and read at least twice ..derim bu sizin daha iyi
anlamaniza ( algilamaniza) yardimci olur.. ogretmen tavsiyesi.. bana cevap
da yazmayin ben bu konuyu kapattim 2 senedir yaptigim gibi gelen mailleri
tekrar delete etmeye basladim bile... Beni sizin birde gemiden atlamayi
filan kanuni sayan arkadasin( via turk) yazilari cok eglendirdi.. . alinmayin
da cok komik..... yok yok yanlis oldu, traji -komik...sizede cok kahkahalar
dilegiyle, tessekkur ler...
ps: everyone is entitled to his opinion!.. so do I......Lale D.-----Original Message-----From: ibrahim yasar
To:Sent: Thu, Oct 22, 2009 12:09 pm
Subject: Re: [TNABA] Re: 10 gunluk Turkiye izlenimlerBeyefendi (lalender), ogretmenim diyor, umarim Turkce ogretmeni degildir.Yuzlerce ogrenci yetistirmis ve memleketin bu hale suanki durumundan sorumlulugum yok diyor.Bu iki cumle zaten kendi icerisinde celisiyor. Ben
28 yasindayim ve benim bu olusumda payim vardir diyebiliyorum.
Olay tamamen bardagin dolu ve bos tarafini gormekte. Kim bana amerika dort
dortluk diyebilir. Olumsuzlularin neler oldugunu sizler benden daha iyi
bilirsiniz. Benden cok daha tecrubeli buyuklerim var burada. Ben bu olgulari
tekrarlayipta kelime kalabaligi yapmayacagim.
Ben sizin yargilamiyorum - sizin deyiminizle `judge` yapmiyorum- , sadece
Turkeyeyi bu kadar kucultmeyin istiyorum. Ayrica madem dusunce ozgurlugu var
neden benim sizin yazdiklariniz hakkindaki dusuncelerimden rahatsiz
oluyorsunuz.
Sizleri rahatsiz ettiysem ozurdilerim . Yanliz bilenler bilir sozkonusu
vatansa gerisi teferruattir ............ .Saygilarimla22 Ekim 2009 10:43 tarihinde Serkan yazdı:Ben Avrupa ve Amerikayi da gormus ve karsilastirabilecek kimse var grupda
merak ettim.
Avrupada sosyal guvenlik daha fazla oldugu icin belki insana yaklasim daha
farklidir. Norvec Isvicre gibi Iskandinav ulkerinde ozellikle.
Avrupaya ve ozellikle Iskandinav ulkerine gitmis olanlar acaba
tecrubelerini paylasabilir mi?Butun bu yazilanlara ragmen bahsedilen insanlarin Turkiyede kucuk bir
kesim menfaatci insan olduguna inanmak istiyorum. Pembe gozluklerimi
cikarmamaya kararliyim:)2009/10/22 mustafatemiz77Ya al birini vur otekine.fark, Amerika ilk once yaralar, ustune tentürdiyot surer.Turkiye ilk once yaralar, ustune hic birsey surmez.
yaralamayan bir ulke bulmaniz dilegiyle:)mustafaIn viaturk turk wrote:Sayin first class insan Lalender,Lutfen burada gemiden atlayanlardan ozur dileyin..
Binlerce adam yetistirdim diyorsunuz ama gemiden atlayanlara kanun
kacagiymis gibi tepeden bakip kendinizi cok yukseklerde goruyorsunuz.To:Subject: Re: [TNABA] 10 gunluk Turkiye izlenimlerimhayret dogrusu siz ne zamandan beri insanlarin soylediklerini
yaptiklarini judge ediyorsunuz. ..hem neden gidildigini bilmeden ne yapmam
gerektigine ahkam kesiyorsunuz. .benim katkim yok turkiyenin bu hale
gelmesinde. katkilarim cok iyi yonde okuttugum ogrenciler, doktor, avukat,
muhendis gibi gayet iyi meslek sahibi olmuslar, guzel yuvalar kurmuslar
vatana baska ne faydam olsun. ben binlerce ogrenci yetistirdim buraya
gemiden atlayip zengin olmak icinde gelmedim...lutfen baskalarini
yargilamayin. hele tanimadigiz insanlari hic. hem soz ve dusunce hurriyeti
diye birsey var, bana sansur koymayin, helloooo-----Original Message-----
From: ibrahim yasar
To: Sent: Tue, Oct 20, 2009 11:16 pm
Subject: Re: [TNABA] 10 gunluk Turkiye izlenimlerimBunlari yasayacaginizi bildiginiz bir yere tekrar neden gidiyorsunuz
peki ? Ya da yasadiklarinin neden sikayet olarak aktariyorsunuz.
Istanbulun ya da Turkiye nin o hale gelmesinde herkesin oldugu gibi sizin de
bir nebze katkiniz olmadi mi? Amerikada yasiyoruz diye bu sorumlugu
uzerimizden attik mi ?
Ayrica neden guzelliklerinden de bahsetmediniz Istanbulun ,
ozledigimiz deniz kokusunu, essiz manzarasi vs vs...
Yazdiklariniz butununde haklisiniz, Icler acisi durumlar, milletce
duzelmemiz cok zor belki .Avrupa birligine girsek de duzelmeyiz, avrupayi
kendimize benzetiriz.
Her ne kadar olumsuz seyler olursa olsun lutfen sikayet etmeyelimEdiceksek gitmeyelim.. ..20 Ekim 2009 15:19 tarihinde yazdý:
OLUMSUZ GOZLEMLERINIZE ASLINDA ILAVE EDILECEK COK SEY VAR..TRAFIGI VE
PARK YERI OLMAYAN BIR SEHIRDE HERKESIN ARABA SEVDASINI ILAVE ETMELIYDINIZ.
BEN VE ANNEM NUFUS CUZDANLARIMIZI YENILEMEK ICIN 2 GUN KADIKOY NUFUS DAIRESI
ONUNDE BEKLEDIK HA !ANNEM 83 YASINDA ..... VE 350 YTL YANI BIR ALTIN PARASI
RUSVET VERDIK HANIMEFENDIYE. ..(KENDISI HABER GONDERDI). DEVLET TE ISINIZ
VARMI YANDINIZ.. ESKIDEN BAYANLAR DEVLET DEIRELERINDE ORGU ORERDI...SIMDİ CELL PHONE LARI KULAKLARINA YAPISTIRMISLAR OTURUYORLAR. .. KARSILARINDA
SAHIDEN KONUSTUKLARI KIMSE VARMI YANLIZ ALLAH BILIR...SIZ BEKLEYIN DURUN
ISINIZ OLACAK DIYE... NE YAPALIM YURDUMUN INSANI...KIME SIKAYET
ETMELIKI...? ?Hic olumlu gozlemlerim olmadi. En son gecen sene ondan oncede 4sene
once Turkiyedeydim. Gecen sene 'hafta arasi' 'gec saatte' sahil boyu oturup
cekirdek yiyenleri, belediyenin koydugu yari paslanmis spor aletlerine
binmek icin sira bekleyenleri gorunce isi gucu yokmu bu vatandaslarin
demistim - yokmus... Bu sene daha da kotu gordum etrafi.
Eskiden Turkiyeye yapilan AB yaptirimlarina sinir olup girmesek de olur
derken simdi keske alsalar diyorum. Kisisel sebebim... vize isleri
kolaylasacak belki de kalkacak. Nasil Istanbula millet goctuyse belki ayni
sekil Avrupaya gocerlerde Istanbul nefes alir. Acayip derecede capulcu vede
bos adam var, hatta okkuz (cift K'li). Bu tipleri gormek icin ozellikle
varoslari gezmis de degilim. Onlar heryerde... Muslumanlik vs hikaye. Ac
adamin gozu birsey gormez olmus. Daha da beter olucaga benziyor.
Unuttugum banka sifremi almak icin bankaya gittim, cep tel no istedi.
Cep teli olmayan islem yapamiyormu dedim, internet islemlerini yapamiyormus.
Yatirim portfoyumu takip edip netten al sat emir yazdiracaktim. Her emirde
cebe sifre yolluyorlarmis. Ailede herkesin hesabi oldugu icin vede ayni noya
2hesap baglanamadigindan mecburen kapanmis olan Turkcell numarami actirdim.
Actirdim derken 48saat icinde acilacakmis. Amerikada bu islem 15dk suruyor.
Cep tel konusmalarina %18KDV ekleniyor. %18 eklenmis faturaya ayrica %25de
OIV (ozel iletisim vergisi) ekleniyor. 100liralik konusuyorsunuz 147.5 lira
oduyorsunuz! !! Akillarina gelse deprem vergisi de eklerler herhalde.
Amerikada musteri memnuniyeti denen seye Turkiyedeki buyuk firmalarda
rastlamadim. Ufak firmalarin zaten umurunda degil. Hizmet icin adeta
ugrasiyorsunuz, nolur bana hizmet ver parasini da buyur al hesabi...
10seneden fazladir Digiturk kullaniyoruz. Kumanda eskimis, yazilar
silinis, pili tutan tirnak kirilmis pil dusuyor vs. Dedim bir tel acayim da
yenisini alalim. yenisi 30liraymis.. . Comcastin kiymeti bilmek lazimmis.
Bilmiyorum benmi cok karamsarim yada cokmu Amerikalimi oldum. Daha
yolda tukuren, omuz atan, les gibi ter kokanlari yazmiyorum. Bide kim sivri
burunlu ayakkabilari icat edip moda yaptiysa kopruden atmak lazim. Yakisan
yakismayan gecirmis ayagina. Hele bide sivrilikten burnu kalkmis olanlar
varki tam resimlik.
OsmanSevgi ve Saygiyla
Best RegardsIbrahim YASAR -
Çok uzun :\
-
Boğaziçi'ni bilmiyorum ama ODTÜ ABD'nin hediyesi onu biliyorum.
Hatta kampüsün üstten görünümü, namlusu Rusya'ya çevrilmiş silah şeklinde.
Bunlardan başka İTÜ, Yıldız, İstanbul üniversiteleri desek, onlarda Osmanlı zamanında kurulmuş.
Hadi Hacettepe geldi aklıma. Onuda üniversite yapan adam İhsan Doğramacı'dır.
Şimdi bana söyleyin bu devlet üniversite eğtimi adına ne yapmış?
-
çok karışmış akm :S
-
Bizim milletimiz kayaya toslamış arkadaş.Fetto denen vatikan uşağı ülkeyi ele geçirmiş daha neler olsun.eğitim eğitimmi olur.
-
Anatolian University miz var Harward a bedel maşallah
-
bindik bi alamete gidiyoz kıyamete...
-
hep millet sizlanip duruyor, yok abd soyle yapti yok abd boyle yapti diye, aslinda ne yapiyorsak biz kendimize yapiyoruzda kendi sucumuzu gormuyoruz.
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------Boğaziçi'ni bilmiyorum ama ODTÜ ABD'nin hediyesi onu biliyorum.
Bunlardan başka İTÜ, Yıldız, İstanbul üniversiteleri desek, onlarda Osmanlı zamanında kurulmuş.
-----------------------------
üstten görünümüne aklım takıldı bi resim koyabilirmisin ? -
Lostok bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------Boğaziçi'ni bilmiyorum ama ODTÜ ABD'nin hediyesi onu biliyorum.
üstten görünümüne aklım takıldı bi resim koyabilirmisin ?
-----------------------------aynen benimde..
-
buldum :)