folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Amerika'dan Alış - Veriş Ve Gümrük Konusunda Yararlı Bilgiler



Amerika'dan Alış - Veriş Ve Gümrük Konusunda Yararlı Bilgiler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Fimromiyaljimden çektiğim sırt ağrıları nedeniyle uzun zamandır bir koltuk arayışındaydım. Araştırmalarım neticesinde Herman Miller Aeron a karar verdiysem de bütçemi çok aştığı için ikinci ellerine bakınmaya başladım tabii ki ikinci el satılanların hiçbiri Türkiye'ye kargo yapmıyordu. Bu kargo sorununa çözüm ararken myus.com adlı siteye denk geldim.

    Site size Amerika ve İngiltere'de depo adresi veriyor sizde siparişinizi buraya yolluyorsunuz ve gerçekten uygun fiyatlara Türkiye'ye getiriyor. Sonra ikinci ellerde bi vida eksik çıksa paketten tüm sipariş heba olur diyerek vazgeçtim bakındım,araştırdım vs. sonunda Sidiz t50 diye bir koltukta karar kıldım ve aldım.

    myus hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum. Diyelim ki ücretsiz üyelik aldınız ve amazondan ya da amerikaya kargo yapan herhangi bir websitesinden iki adet ürün aldınız ürünler aynı anda gelmeyeceği için sizden depolama ücreti istiyorlar bu bir, tek ürün bile sipariş etmiş olsanız sistem şu şekilde işliyor önce ürününüz kargoya hazır diye bir bilgi geliyor sonrasında ödemeyi yapıp kargo yola çıksın seçeneğini işaretlemediğiniz sürece depolama ücreti işlemeye devam ediyor ee saat farkından dolayı da siz gece uyurken adamlar bu bilgiyi atsa sabah görseniz yine depolama ücreti size giriyor kısacası ücretsiz üyelikte depolama ücretinin size girmeme ihtimali yok gibi bişey. Depolama ücretinden kaçınmanın en iyi yolu biri 7 dolar diğeri 10 dolar olan ve bir aylık ücretsiz depolama sağlayan üyeliklerden birini almak.

    Ayrıca alacağınız ürünün boyutu hiç önemli değil çünkü myus kargo hesaplamasını ağırlığa göre ücretlendiriyor. Yani alacağınız ürün için ödeyeceğiniz kargo fiyatını kesin olarak şuradan hesaplayarak öğrenebiliyorsunuz: MyUs Kargo Ücreti Hesaplama

    Ücretli üyelik almanın bir güzel yanı da şu kargonuzun yola çıkmasını istediğinizde önceden hesaplama kısmında gördüğünüz seçenek yok ise bir kaç gün bekleyip o şirketin kargo uçağı çıkışının gelmesini bekleyebiliyorsunuz fakat bu nadir olan bir durum yani diyelim ki size en uygun fiyatı Fedex çıkardı fakat ödemeyi yapmak için hesabınıza girdiğinizde fedex seçeneklerde çıkmadı bunun için bir kaç gün bekleyip seçeneği tekrar gelmesini bekleyebilirsiniz ama bu seçeneğin ödemeyi yapacağınız gü çıkmaması çok az rastlanır bir durummuş yine de bilginizin olmasında yarar var.

    Tüm bu süreçte öğrendim ki Gümrük vergisinden yırtmak isterseniz ürünün fiyatını siz değiştirebiliyorsunuz şöyle ki ürününüz myus depolarına geldiğinde ürünün aldığınız fiyatını yazan bölmede düzenleme seçeneği mevcut. Fakat dikkat edin siz bir koltuk alıpda gidip 50 dolar yazarsanız gümrük denetmenleri bundan şüphelenip pakedinizi açacak ve kendilerinin değer belirleyeceği sıkıntılı bir süreç başlayacaktır o yüzden destekli atın. Bu durumun en güzel yanı şu tabii 1000 dolarlık bir koltukta alsanız koltuk fiyatları çeşitli skalada olduğundan rahatlıkla fiyatını $199 , $249 gibi bir fiyattan gösterebilir böylece büyük bir zarardan yırtabilirsiniz. Ücreti sonu 9 la biten bir şey yapmak size şunu kazandırabilir: Malumunuz artık sonu 9 la bitmeyen bir pazar ürünü fiyatı yok gibi doalyısıyla gümrük denetmeni zaten sonunda 9 görünce  ve aldığınız ürünün genel fiyatı ile orantılı bir şey yazdığınızda direk aldığı fiyat yazılmış gibi düşünmesi gayet olasıdır.

    Myus.com hakkında bir diğer önemli husus şubirden fazla gönderinizi toplayıp tek seferde gönderiyorlar bu da yine size kargo açısından müthiş bir kar sağlıyor fakat toplam kargo ağırlığınız 50lbs yi geçiyorsa hepsini tek tek yukarıda linkini verdiğim hesaplayıcadan hesaplayıp toplamakta fayda var çünkü benim kargolarım 50lbs yi geçiyordu ve ayrı ayrı kargolamak 20dolar daha ucuza geldiği için ayrı ayrı kargolattım. 50lbs bir eşik olduğu için burdan sonra fiyatlar çok artıyor.

    Gelelim ticari ve kişisel ürün ayrımlarına çünkü ticari olarak geçen bir ürünü gümrükten çıkartma şansınız yok (şahsınıza satın alıyorsanız tabii) Bu ayrım için çoğunuz bildiği birden fazla aynı ürün olması vs gibi kıstaslar var fakat ben DHL'de gümrük departmanını arayıp şunu sordum: Bir tv almak istiyorum amazondaki fiyatı buranın 5te 1 i olan büyük bir tv bu. Ticari olarak değerlendirilir mi dedim çünkü gerçekten bunu alıp burada satsanız kafadan 7-8 lira kar edersinizhem de piyasadan uygun fiyata satsanız bu karı elde edersiniz. Dolayısıyla kesin bir ksıtas var mı diye sordum o da şunu dedi:

    30kg ağırlığında ve 1500 Euro ÜZERİNDEKİ ürünlere ticaret vergisi uygulanır.

    Bu şu demek ürün 1000 dolar ise eğer 200dolar gümrük vergisi  + 200 dolar ticaret vergisi yani 400dolar vergi verirsiniz.  Bunu da bir not olarak düşeyim dedim. Gelelim benim alış verişime. Aşama aşama yazıyorum:

    1-) Amazondan sipariş verdim adrese de myus.com un bana sağladığı adresi verdim.
    2-) Myus.com ürün geldiğinde hesabım sekmesinde bana gösterdi ürünün fiyatını editledim (350 dolarlık ürünü 299doalr gösterdim) ve kargo ücreti olarak 1720tl ödemesini yaptım.
    Not: Myus.com da vergileri ödeme seçeneği de var aman diyim uzak durun deli gibi fiyat çıkıyor vergi çıkarsa ürün trye geldiğinde ödersiniz ki çıkmadığı da oldu (muhtemelen çalışan hatasıydı)
    3-) Ürün Gümrüğe girdi fiyat bedeli çıktı bunu Fedex ya da hangi firmayı seçtiyseniz size bir mail atıyor o maildeki hesaba yollayıp dekontu mail atarak ürününüzün gümrük ödemesini fedex aracılığıyla yapıyorsunuz ve ürün evinize geliyor.

    Aldığım ürünler sorunsuz bir şekilde elime ulaştı, dhl'den aldığım laptop masasında ise hiçbir vergi ödemedim dediğim gibi muhtemelen birinin hatası oldu çünkü onun fiyatı 69Dolardı




    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Eyw. hocam bilgilendirdiğiniz için aklımızda bulunsun. Teşekkürler.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2008
    Erkek

    amerikapostam.com da var aynı sistem fakat hiç kullanmadığım için ne nedir bilmiyorum alternatif olarak araştırabilirsiniz.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    e2 bunu yazdı

    amerikapostam.com da var aynı sistem fakat hiç kullanmadığım için ne nedir bilmiyorum alternatif olarak araştırabilirsiniz.

    Bunu da kullandım hocam tek farkları kargo ücretleri myus sadece ağırlığa bakıyor diğeri ise hem ağırlık hem gönderinin boyutlarına bakıyor doalyısıyla kargo ücreti el yakıyor.

    edit: ayrıca amerikapostam.com da müşteri hizmetleri çok aksak ilerliyor. whatsappdan yazıyorsun görüldüğünü görüyorsun adam sana sabah yazdıysan akşam,akşam yazdıysan ertesi gün dönüyor myus'de böyle bir durum yok 7/24 online yazışabiliyorsun websitesi üzerindeki chat eklentisiyle.

    Nikoteen tarafından 15/Haz/21 16:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Eyv. bu arada evin guzelmis. :)


    vatandaşa kafam girsin!..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    Güzel yurtdışı alışveriş rehberi hazırlamışsın . saygı duydum yemin'le. vv, )

    ~@~

    bu arada, sandalye pek etkilemedi ama, eğimli gri masa cidden hoşuma gitti. ``, 

    Zemin ve Duvar kaplama'ları lamine mi Parke mi? ``, masif ağaç ise türü ne, kokuyor mu(olumlu yönde)?

    oda, çatı arası gibi. ^^`

    güle güle kullan.

     

     

    RitmFarbRacourci tarafından 15/Haz/21 23:47 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 901 Toplam Mesaj: 6
fiyat kargo gümrük vergi ücret myus amerika alış-veriş