folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Amerikanın Gözünde Ortadoğu Ülkesi Miyiz?



Amerikanın Gözünde Ortadoğu Ülkesi Miyiz?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    Neresinden tutarsak tutalım, elimizde kalacak bir konu..

    Öncelikle ortadoğu diye etiketleme hangi açıdan bakıldığına göre değişir. İsrailde ortadoğu ülkesidir. Her gün olay füze ve bomba saldırıları olduğu zamanlar çok uzak değil ama kimse tehlikeli ülke demiyor bunlara.

    Hani diyorlar ya kuyruk acısı var, Osmanlı torunuyuz vs, külliyen inanmıyorum. Bizim insanımız gerçekten sıkıntılı. Ben bile kendi insanımdan zaman zaman nefret ederken, başka ülke vatandaşlarının da rahatsız olması normal değil mi ?

    Bir kaç yıl önce viyanaya gittim, tüm uçaktan inenler elini kolunu sallaya sallaya giderken, bizi havalimanında tekrar x-ray cihazından geçirip, sonrasında havalimanından dışarı çıkardılar.

    Geçen hafta balkanlardaydım, daha ilk sırbistana girişimizde, Türk olduğumuz için bekletilip, sorgulandık..

    Bosnada bile sevmiyorlar bizi.. Buradaki insanların Türk olduğumuzu öğrenince tepkilerinden anlayabiliyorsunuz bunu..

    Üsküpde 2 kekoya denk geldim, adam türkçe konuştuğumuzu öğrenince yanımıza geldi, hal hatır sordu vs, sonra bize sorduğu soruya gel: "naptınız, burdaki karılara osmanlı tokmağını vurdunuz mu.." bi de keh keh gülme.. yahu bakış açımız bu, yani insanlarda bunun farkında neden sevsinler aq ?

    Başımızdaki siyasilerimizin söylemleri, aldığı kararlar, ülkemizdeki milyonlarca suriyeliler, yanlış suriye ve ab politikaları, rusya sürtüşmeleri ve yakınlaşmaları, işid ve diğer terör örgütlerine yardım ettiğimiz düşüncesi, bunlar bizden nefret etmelerine yetip, artıyor bile..

    Benim bir tanıdığım bir bayan var, x bir ülkede oranın vatandaşı ile evlendi ve çocuk yaptı, sonra onun kuzeni bu evlendiği adam ile birlikte olup, kuzenini boşatıp kendisi evlendi. Sonra adam öldü, iki kadında bir daha çalışmadı devlete kendilerini baktırıyorlar. Bunlardan birisinin kızı büyüdü, o da evlendi ayrıldı o da çalışmıyor, devlet bunada bakıyor. Bu kadar sorumsuz, kişiliksiz insanlar var en basit örneğinden. Yahu neden sevsinler bizi ?

    İster ortadoğu deyin, ister bilmem ne, bizim insanımızda bu zihniyet oldukça siyasinden vatandaşına kadar sevilmeyeceğiz.


    .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2013
    Erkek

    Ahah ulke bile degiliz amk 


    Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Türkiye, elbet birgün yine Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin önderliği ile düzlüğe çıkacaktır ama umarım o günleri mevcut hükümet&cb göremez. Bu yüzden bu kişilere ve bunlara sebep olan millete acımıyorum hiç.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2011
    Erkek

    :D ırak-Filistin-afganistan-mısır-suriye , inşallh bu listede Türkiye yer almaz. sonumuz onlar gibi olmaz.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    Beyler bu topraklar değişmez değişmeyecektir de.Çünkü.Biz her zaman mevcut iktidardan para kazanmaya bakarız.Onun ne yaptığı yapmadığı önemli değildir,cebimize bakarız.Zaten ülke yıkılsa hepimize girecek düşüncesiyle cebimize bakarız.Şimdi başkanlık diyorlar hükümüte yakın kesimin zerre zknde değil evet hayır olması cebine bakarlar.İnanın bu atatürk zamanında da böyleydi ceplerine baktılar.Düşün halifeliği kaldırıyorsun aq boru değil :d.OLan bebelere oluyor en sonunda her hükümet kendi zihninde nesil yetiştiriyor.Atatürk'te böyle yaptı.Misal ata'nın yetiştirdiği nesil bu hükümetin uygulamalarında zorlanıyor.Yarın birgün başka bir düşünceli iktidar geldiğindede akp hükümetinin yetiştirdiği gençler yeni ideolojiye zorlanacak.Yani temel olarak atatürk'ün dediği gibi akıl ve mantık çerçevesinde bir nesil yetiştirmemiz lazım.Bu her iktidarın önceliği olması lazım ama olmayacak yani :D

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    isbara
    isbara's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek
    Martech bunu yazdı

    Ülkede yaşayıp ülkesini kötülemek hiçbir türk evladına yakışmaz. Siyasi olayları bir tarafa bırakın.

    Amerikanın gözün de kim nedir kim ne değildir bilemeyiz. Benim gözümdede amerika dünyanın bir numaralı o.ç dur. 

    Dünya üzerinde amerikanın kontrol altına alamadığı tek ülke çindir bunu kendileri söylüyor.  Amerikayı a*mından tutan tek ülkedir çin ekonomik olarak birçok yatırımları var ve bir çok büyük abd şirketine çinliler ortak durumdadır. 

    G*tleri varsa çine bulaşırlar yerse adamı bi kaşık suda s*kerler. Amerikanın geçmişine bakarsanız ne kadar zayıf güçsüz yeni gelişmeye başlamış ülke varsa üstüne oyunlar kurarak kontrol altına almaya başlamışlardır.  İngilterede aynı şekildedir. 

    Siyasi konuya gelirsek söyleyeceğim tek bir şey vardır dünyaya ahkam kesmek aptallıktır.  Dünyaya YA türkiyeyi seçin yada ypg seçin dediler dünya ypg seçti. Sorun müslümanlarda ne kadar müslüman ülke varsa bakın hep aralarında sürtüşme var birlik beraberlik yok güçlü bir oluşum yok

    Çok basit bir örnek vereyim israil ve yunanistan bize kafa tutabilmesin tek sebebi arkalarındaki güçtür.  Buda birlik ve beraberlikten gelmektedir. Müslümanlarda aynı şeyi yapabiliyor olsalardı herşey çok farklı olurdu.

     ülkemizi kesinlikle aşağılayacak vs şeylerden kaçının bu bayrak bu vatan bizim. 

     

    görünen köy klavuz istemez hocam  biz kötülemiyoruz var olanı söylüyoruz burada

    bizler sustukça sırf vatanımız diye konumadıkça iöimize attıkça mevcut hükümet tepemize bindikçe bindi

    bunun vatansevmeyle alakası yok bizizm vatanla sorunumuz yok yöneticileriyle sorunumuz var belki en büyük vatanseverlerdenim Atamın kurduğu bu ülkeye elbette sahip çıkacağız ama gerçekten ülke sıkıntıdaysa birilerinin aptallıkları kandırırlmaları yüzünden bu hale geldim şimdi onlarla nasıl aynı cephede olayım

    ama birilerinin külhanbeyliğini aptallığını neden biz çekelim sırf birileri külhanbeyliği yapacak istediği gibi ülkede at koştursun diye ülkeyi boka sürürkledikçe biz neden susalım

    susalım bunları dile getirmeyelim de daha çok mu pisliğe batalım.

    siyasi olayları nede bir kenara bırakalım ki bunların siyasi politikaları yüzünden ülke bu halde bunca şehit var güneydoğuda doğru siyaset izlenseydi bunca şehit verilirmiydi ?

    devlet yönetiminde doğru siyaset işlense fetöcüler bu noktaya gelirmiydi

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Ortadogunun tanımıyız


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Toplam Hit: 5414 Toplam Mesaj: 48
ortadoğu