folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anadolu Nasıl Hala Türk Kalabiliyor



Anadolu Nasıl Hala Türk Kalabiliyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    Merhaba, türklerin yazılamamış tarihi fazlasıyla gizemli zaten ancak biliyoruz ki anadolu, rumeli ve balkanlara gelişi tarih boyunca olan birşey, Selçuklulardan önce gelenler sanırım din inançlarının zayıflığı dolayısıyla bölge halkına kaynaşmış ve günümüzde etkisini pek göremiyoruz, Macarca dili, avarlar vs. dışında. Balkanlar da zaten dünya savaşları ve sonrasında yaşanan olaylar sonucunda nüfus yapısı değiştirildi ben sadece anadolu hakkında soracağım. Şimdi Anadolu'yu incelersek günümüzde Yörük türkleri, kafkaslardan gelenler vs gibiler dışında pek Türk etnik olarak göremiyoruz. Türkic 'den ziyade özellikle yunan, daha sonra ermeni ve arap daha fazla ağır basıyor.  Zaten bilimsel olarak türkic ırk mongoloid olarak kaydediliyor, anadoluya bakarsak da mongoloid gen yüzdemiz %20 nin altında hatta %10’un bile altına düşen bölgeler var.

    Bu işin etnik kısmı, kültürel olarak ise "ahlak" kavramımız arap, yunan ağırlıklı ve tabii ki eski anadolu uygarlıklarından beslenmişizdir. Müzik desek Türk sanat müziğimiz zaten Bizans müziği kaynaklı;

    http://www.youtube.com/watch?v=fQ9R2V96jk4

    Osmanlı imparatorluğunu incelediğimizde bizanstan din dışında radikal bir değişiklik yapmamışız, 2 devletin bürokrasisini incelediğimizde birebir örtüşüyor. Osmanlı'ya 15. yüzyıldan sonra yeni-bizans desek yanlış olmaz. Osmanlı'daki usta gemiciler, kaptanlar yunan, bürokratların çoğunluğu yahudi, esnaf yahudi-yunan beraber, askerler ise yeniçeriler bildiğiniz üzere balkan ve slav kökenli çocuklar. Mimarimiz ise türklerin osmanlıya kadar pek mimari bilgisi olmadığı için gelip en yakındakinden öğrenmeleri çok doğal bu da yine grek mimarisi oldu. En övündüğümüz Mimar Sinan ermeni asıllı, yaptığı en görkemli osmanlı eseri kabul eden yapıları da kendi icat ettiği birkaç önemli teknik dışında Ayasofya takliti denilebilir. Misafirperverlik, saygı kavramımız şark kültüründen edindiğimiz birşey yani arap-pers diyebiliriz. ( Bu kısımdan emin değilim belki bu, bizim yakın şark coğrafyasına öğrettiğimiz birşeydir)

    Bunlar hep kazandıklarımız kültürümüze kattıklarımız ama aynı zamanda kaybettiklerimize bakarsak; isamiyetin de etkisiyle toplum içinde kadının önemi azaldı, toplulukları asena görevli kadınlar bile yönetiyorken artık kadınlara evde kal çalışma çocuk büyüt gibi arap kültürü empoze ediliyor hergün. Eskiden savaşçılıktan dolayı toplumun kimliğinde olan sporculuk da kalmadı herkes yatıp göt göbek büyütüyor. Ve birçok dahası asıl noktaya gelicem.

    Şimdi bu sosyo-kültürel faktörlerden sonra bu kadar dış etkiye rağmen Osmanlı nasıl Türk kalıyor? Hatta o kadar ki orta çağda şu an dünyada olan müslüman=arap algısı o zamanlar Avrupa’da müslüman=Türk algısıydı. Sonuçta Osmanlıca dili fazla dış etkisine rağmen bir türk dilidir. Bu kadar etkiye rağmen Dil nasıl daha önceleri olduğu gibi değişmemiştir de korunmuştur?  Veya dili de saymazsak bu demektir mi ki “Modernitenin oluşumu” italya gibi bizi de mi yoktan var etti?

    Direk yazdım ama üstünkörü düzenleme yaptım, yazım hataları için kusura bakmayın. Ciddiye alıp okuyanlara tebrikler ve teşekkürler :)

    Not:Yanlış söylediğimi düşündüğünüz birşey var ise geyik, hakaret yapmaksızın doğrusunu söyleyin lütfen.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    Başlığa ithafen direk cavap yazayım;

    Türklerin artık Türkiye'den başka gidecek vatanları yok...


    H̶u̶z̶u̶r̶ Para islamda. Paradan 1 sıfır daha attım. Dolar artık 35 değil, 3,5 lira desin, bu halkın %60'ı bayram etmezse ben de sokaklarda ben eşeğim diye bağırarak koşturucam.
Toplam Hit: 1079 Toplam Mesaj: 2