folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Android İçin Bana En Uygun Oyun Motoru Hangisi?



Android İçin Bana En Uygun Oyun Motoru Hangisi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    Selamlar. Elektrik-Elektronik 2. sınıfım ama yaz stajını yapacağım eüaş tarihleri uymadı stajım iptal oldu. Bölümle alakalı projeleri de sene içinde bitirdim. Yazın benim için tatil yani. :D

    Android'in ilk çıktığı yıllarda oyun yapmaya heveslenip donanımhaberde konu açmıştım. Çok zor sen yapamazsın şöyle böyle caydırmışlardı beni. Şimdi tekrar heveslendim. Liseden beri aklıma gelen fikirleri baya bi ayrıntı ekleyerek not tutuyorum. Baya bi mobil oyun fikri var kafamda.

    Yapım aşaması kolay sayılabilecek bir oyun fikrim var. Text based bir oyun. Bir olay oluyor. Olayın etkilerini kullanıcının tahmin etmesi bekleniyor ve bu olay sonucunda şu yapılsın mı? Diye yes no soruluyor. Yes derse oyunda bazı kaynaklar artıyor bazıları azalıyor. No derse bu sefer artacak kaynaklar azalıyor azalacak kaynaklar artıyor felan. Artış azalış miktarları farklı olacak tabi yes ve no seçimlerine göre. O kısım da mantık çerçevesinde olacak yani yes demesi gerek yerde no derse oyuncunun zararına. Çok fazla yanlış karar verince bir kaç kaynak tükenir ve oyun biter. Anlaşılmamış olabilir çok önemli değil Text based yes-no oyunu işte.

    9 yıl önce adobe flash cs4 ile kıyafet giydirme oyunu yapmıştım. oyunkuzusu.com'a gönderdiğimi hatırlıyorum yayınlanıp yayınlanmadığını hatırlamıyorum. Neyse tasarım kısmına yabancı değilim bitmap ve vektörel grafikleri falan biliyorum yani. Udemy'den Adobe illustrator kursu almak lazım tabi. 9 türkçe kurs var aranızda vardır grafik tasarımcı hangi kursu önerirsiniz?

    Hangi oyun motorunu kullanmak lazım? Ben cocos creator kullanayım diye düşünüyordum ama biraz zor kendisi. Açıkcası tasarım kısmı bence daha önemli. O nedenle aradığım oyun motoru öğrenmesi ve kullanması kolay olmalı.

    İşin bir de pazarlama kısmı var. 1000₺ param var. Youtubeda anlaşabilirsem Hugola kanalına oyunu oynatıp ayrı bir video çekmesini isteyeceğim. Adamın komedisi izleniyor uğraştığı videolarda hep trendlere girdi. 500 liraya yapar herhalde. bende öğrenciyim felan desem yardım eder sanırsam. :d

    Kalan para ile instagram hikayelerinde yayınlayacağım. Tüm popüler sayfalara verince insanlar yeter ulan ne çok reklamını gördüm her sayfada var neymiş bu bir bakayım dese yeterli. 

    Özetlemek gerekirse Hangi oyun motoru Text based yes no oyunları için uygundur ve öğrenmesi en kolaydır? ve Adobe illustrator ile oyun grafikleri tasarımını öğrenebileceğim kaynaklar nelerdir?

    Ses kısmı fazla uğraştırmaz diye tahmin ediyorum. bi fon müziği olur. butonlara tıkladıkça ses olur. oyun bittiğinde yuhalama sesi felan eklerim internette beleşe ses bulurum. olmadı kendim kaydederim. :d

    Oyun içi satın alım öğeleri, reklam yerleştirme ve reklam izleyerek oyun içi öğe kazanma gibi konuları oyuna başladıktan sonra araştırırım burada da bilgili birileri vardır diye tahmin ediyorum.

    3 ay vaktim var. İyi planlanırsa ve grafikleri harikulade tasarlayabilirsem ufak bi oyuncu kitlesine ulaşırım diye tahmin ediyorum. 10 bin kişi indirse günde 500 kişi oynasa, oyun bitince pop up reklam bi de video izleyerek öğre kazanma da 30 dk de bir olsa günde 3000 reklam gösterimi diyelim. bgbg değişken ama 2 lira desek günde 6 lira ayda 180 lira. allah bereket versin burs gibi olur. İngilizce de yayınlarım ama globalden birşey beklemiyorum açıkcası. reklam yapmadıkça indirilmez. tahminimden daha çok gelir elde edersem bi ajansa 5-6 saniyelik güzel bi reklam videosu hazırlatıp adwords'e koyabilirim.


    HACKEROKAN!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    Google I/O 2019 etkinliğinde bu sene oyunlar için ayrı kategori açmış. https://www.youtube.com/watch?v=RY7wXC_b0R8&list=PLOU2XLYxmsIK1qyYq0gzScqXT8JmHQLs4 

    Hızlıca izledim de oyun motoru olarak Unity kullanmam mantıklı olur galiba. Google önem veriyor Unity motoruna. The State of Unity on Android (Google I/O'19) başlıklı bi konuşma olmuş 36 dk Unity'nin özelliklerini anlatıyor kodda değişiklik yapınca oyunu baştan build etmek yerine sadece scriptleri build ediyor falan zaman kazandırıyor hoşuma gitti. :D Baya türkçe içerik de var Unity için.


    HACKEROKAN!
Toplam Hit: 1475 Toplam Mesaj: 2
mobil oyun mobil oyun yapma mobil oyun tasarlama