folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ankara'da Asbest Tehlikesi Bulunan Yıkım



Ankara'da Asbest Tehlikesi Bulunan Yıkım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProSky
    ProSky's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2013
    Erkek

    Hocalar  merhabalar haber  ekşide dolanırken karşıma çıktı Ankara Maltepedeki havagazı fabrikasının yıkımıyla ilgili

     

    Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Kimya Mühendisleri Odası, Ankara'daki Havagazı Fabrikası alanında yaptırılan asbest yüzey ölçümlerinde yüzde 15 ile yüzde 40 arasında asbest türünün en tehlikesi olan amphibole tespit edildiğini açıkladı. 

    Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Namık Kemal Kaya "Mili Eğitim Bakanlığı'nın o bölgedeki okulları yıkım işlemi bitine kadar tatil etmesini talep etti. O bölgede yaşayan halk önlem alınıncaya kadar başka yerde ikamet etmeli. Aynı şekilde işyeri olanlar yine önlem alınıncaya kadar işe gitmemeli. Kısaca büyük şehir belediyesi ne olursa olsun önlem almaya yanaşmıyor. Halk kendi önlemini kendisi almalı" dedi. 

     Candan asbestin hiçbir koruma önlemi alınmadan söküm işlemi gerçekleştiren iş makineleri ve hafriyat kamyonlarıyla tüm Ankara'ya yayıldığını duyuruldu. Yıkımlarda herhangi bir önlem alınmadığı için bütün asbest liflerinin kapalı mekanlara da girmiş olabileceğini ve kapalı mekanlarda da ölçüm yapılması gerektiğini uzmanların söylediğini ifade eden Candan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaptığı basın açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını belirtti. 
    Candan, şöyle devam etti: "Ankara Büyükşehir Belediyesi, hiçbir önlem almadan 350 ton asbest bulunan yapıda yıkım işlemi başlattı. Konuyu kamuoyunun gündemine taşımamızla birlikte göstermelik önlemler almaya çalışıyorlar. Dün itibariyle o bölgedeki EGO çalışanları maskeyle dolaştı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bizim çektiğimiz ve Ankara Tabip Odasının çektiği fotoğraflarda da ve belediyenin kendi servis ettiği fotoğraflarda görüldüğü gibi, file tül gibi trajikomik koruma önlemlerinin alındığı görülüyor. Gökçek , 'Provokatörlerin sözlerine inanmayın biz bütün önlemleri alıyoruz' derken, biz bilimle hareket ediyoruz. Bu kapsamda yabancı firmaya ölçüm yaptırdık. Tok Sokak Dış Duvar üstünden, Enerji SA mescit arkasından ve sahada çalışma yapılan 2 kepçeden alınan numunelerde yüzde 15 ila yüzde 40 arasında asbest türünün en tehlikesi olan amphibole tespit edildi. Rüzgar nedeniyle sabit olmayan asbestin, hava ölçümleri ile sağlıklı bir şekilde tespit edilemiyor. Uzmanlar sahada ve kapalı mekanlarda hava ölçümlerinin yapılmasını öneriyorlar." 
    Kaynak:

    http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/687956/4/Ankara_da_kimyasal_alarm__Turunun_en_tehlikelisi__halki_tahliye_edin_.html


    İşin sonucuna gelirsek hesap yine bize  kitlendi .  Ankaradaki müritler ne yapmalı konu hakkında bilgi sahibi müritler bilgi verebilir mi ?


    ProSky tarafından 02/Mar/17 03:50 tarihinde düzenlenmiştir

    Üzüldüğümde zevk alanların hepsine mutluluklarım girsin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Gökçek'in olduğu şehirden fazla mantık beklemeyin.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek

    Ankra'da hiç yaşamadım, haberler ve web de ki adamın hareketlerine bakıyorumda, bu kadar saçma sapan hareketler ile bu herif nasıl yıllardır başkan, hayret edilesi bir olay.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek

    way amg ne gökçekmiş la


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    ankara da abdest tehlikesi diye okudum bir an :D abdest tutmuyor mu acaba dedim :D

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek
    FiL3MAN bunu yazdı

    ankara da abdest tehlikesi diye okudum bir an :D abdest tutmuyor mu acaba dedim :D

    oh be yalnız değilmişim, kendi kendime iyi güldüydüm ıaeıaegaeıgh


    Metallica Rules
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Yalnız şakası yok bu asbest denen malzemenin. Havadan akciğerlere girip ciğerlerde kalarak vücudun asit üretmesine sebep oluyor. Vücud bu asbesti eriteceğim diye akciğerlere zarar veriyor.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2008
    Erkek

    Peki yok mu bi mimar muhendis olctuk bictik aha buda belgesi bakin diyecek. Kmo yuzde 15-40 arasi rastladik zehirli maddeye diyor Melih pampam yok oyle bisey diyor. İki tarafta kendi arasinda atisiyor giren yine bize giriyor. Biri ciksinda sonuc tetkiki gostersin. Belki halkta anlayabiliyordur o belgede yazan degerleri. 

     

Toplam Hit: 1358 Toplam Mesaj: 8
kanser absent işbilmezlik