folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ankesörlüye Kontor Yükleme



Ankesörlüye Kontor Yükleme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zep_lin
    Zep_lin's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2002
    Erkek
    Yaw kardeşim bir arkadaş çıkıp şu ankesörlülere nasıl kontor yükleniyo anlatsa millet bişe sallıyo da deniyom olmuyor. Kaset bandıyla birşeyler yapıyomuşsun da ben yapamadım.. Ayrıntılı olsun lütfen.............

    Gökler Yerler Bir Olmuş, Sonsuz Sıfırdan Fazlaymış.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    robertcan
    robertcan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ağustos/2002
    Erkek
    kaset bandi ankesorluler kolluyken calisiyordu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ted
    ted's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2003
    Erkek
    __________________________________________________
    1 boş kaset bandı(eğer boş kaset bulamadıysan dolu kasedi al ve şeridine mıknatıs çek)
    1 mıknatıs
    1 prit yapıştırıcı(kırtasiyeden al)
    1 tanede 100"lük kontür(30"luk yada 60"lık da olabilir)

    Önce bandı alacan ve aldığın telefon kartından 1 cm uzun kes tabi yıpratmadan.(telefon kartının kontörü dolu olacak)
    Sonra bu bandı iki köşesinden zarifçe tutarak prit yapıştırıcısının tepesine sürt.(sürtmeden önce bandı dilinle 2 kez yalaki ıslak olsun)
    Bandını yapıştırıcıya sürttükten sonra sıra kartının manyetik kısmına tam ortalıyacak şekilde yapıştırmaya geliyor.Unutma kartın manyetik kısmı hani şu kahverengi tıpkı yapıştıracağın kaset bandı renginde..İşte tam oraya güzelce ortalıyacak şekilde yapıştır ve hatta prit yapıştırıcının kapağı ile bandı yıpratmadan düzleki altındaki prit yapıştırıları bantın altından çıksın.
    sonra git bi telefon kulübesine ve kartı sok haneye ve bekle ekranda 100 gösterdimi? gösterdi ise kartı çıkar ve evine dön.
    Artık kartının üzerine yapıştırdığın banda 100 kontör yüklenmiştir bundan sonra senin yapman gereken şey şu;
    O bandı yapıştırdığın şekli değiştirmeden yani yönünü değiştirmeden başka bir nesneye(mesela boş bir karta)yapıştır ki yıpranmasın.
    Sonra üzerinden bandı çıkarttığın o 100 kontürlük kartın ile konuşma yapabilirsin 100 kontürün iyice bittikten sonra al mıknatısını ve o kartının manyetik kısmına sürt.(eğer birkaç kontür kalmış ise tam olarak sıfırlanması için)Sonra muhafaa ettiğin, içine 100 kontör eklemiş olduğun bandı al ve daha önce anlattığım gibi kartın manyetiğini ortalıyacak şekilde yapıştır.(unutma daha önce nasıl ve hangi yönde yapıştırdıysan aynı yönde yapıştır)
    Tekrar telefon klübesine git ve o bantlı kartı telefonun hanesine sok.Eğer ekrenda 100 kotör yazıyosa kartı şıkar ve aynı şekilde bandı çıkartarak muhafaza et"ki bi daha kullanabilesin.
    İşte bukadar artık 100 kontürünü bitirdikçe bu yöntemle dolduracaksın.

    Telefon kartı doldurmada başka bir yöntem daha var o daha basit ama şimdilik bununla yetin onuda daha sonra anlatırım...

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vip
    vip's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2004
    Erkek
    bu  olay  kredi  kartında da aynı  tepkiyi  verirmi   yauwss  merak  ettim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ted
    ted's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2003
    Erkek

    Olmaz.Çünkü telefon kartındaki mantık şu; Ankesörlü telefon, kontörlü kart takıldığında ilkin manyetik kısmını bir okuyucu vasıtası ile okur.Telefon görüşmesi yapıldığında ankesörlünün beyninde (diyelim 100 kontör taktınız) 99-98-97 diye geriye gider.Ama bu gerisayım işlemi sanıldığı gibi kartın üzerinde değilde ankesörlünün ilk okuduğu rakkamı beyninde gerisayması ile gerçekleşir.Konuşmanız bitip kartı çıkartmak istediğinizde ankesör telefonun beyninde olan bu son rakkamı kartın manyetik kısmına (ilk takarken 100 kontörü okuduğu,kahverengi kısma)yazar.Hali ile ilk taktığınız 100 kontürün üzerine diyelim ekranda konuşmanız bittiği anda 50 yazıyosa 50 kontür yazılır ve eski 100 kontür silinerek yerine 50 geçer.Yani burada ankesörlü telefon birnevi kontür yazıcıdır.Demin anlattığım işlemle 100 kontürü koyup ankesörlünün ekranında görünen 100 kontürü eksiltmeden çıkarttık. Yani kartı takıp eksiltmeden tekrar çıkartarak ekranda görülen 100 kontürü kartın manyetiği ile birlikte yapıştırmış olduğumuz bantada yazdırttık.Bantı çıkartıp buruşmayacak bir şekilde muhafaza edip.Kartımızı bir güzel harcatıktan sonra mıknatısla iyice sıfırlamamızın sebebi ise bantla beraber kartımızı 2. sefer soktuğumuzda makinanın okuyucusunun bantın üzerinde bulunan 100 kontürü değilde kartın manyetiğinde eğer bir kaç kontür kaldı ise onları okumasını engellemektir.evet yani mıknatısla kartı iyice sıfırladıktan sonra bantı kartın üzerine eski yerleştirdiğimiz biçimde iyice yerleştirip makinaya sokarsak makina bantın 100 kontürünü okuyup kartı çıkarttığımızda kartın manyetiğinedes on rakkamı yazacak.


    Mantık bu.


    Bu mantıkla kredi kartını ilişklendiremeyiz çünkü çalışma prensipleri farklı.Kredi kartı sadece bir kilit vazifesi görür.Yani banka hesap bilgileriniz kredi kartınıza kaydedilmez.eğer kaydadilseydi.olabilirdi...


    Saygılar...   

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vip
    vip's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2004
    Erkek
    thanks
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    süper...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    TED eski kartları çok iyi özetlemiş.


    Yeni çıkan akıllı kartların (smart card) aslında fazla detaylı bir teknolojisi yoktur.Bu kartlar 32 ike 64 Kb. arası veri depolayabiliyor.(kentkart, sim cartları, smart telefon kartları....)


    Bu kartları internetten bile alacağınız basit bir kart okuyucu ile kopyalabilir ve okuyabilirsiniz.Ama veriler mühtemelen kriptoludur.


     Şimdi gelelim Telekomu'un smart kartlarına.Mantık eskisiyle hemen hemen aynı fakat bu sefer bilgi kriptolu.Hem kartın gerçekliğini hemde içindeki veriyi okuyabilmeniz için kriptoyu çözmeniz gerekli.
    kartın üzerinden hexaminal olarak kodlanmış bir sayı göreceksiniz.Bunu bir public key gibi olarak düşünebilirsiniz.


     Kısaca; kartın Kriptolama algoritmasını (rsa,Blowfish,aes veya kendine özel birşey...) ve kaç bit şifrelendiğini bulursanız (muhtemelen 128-bit) gerisi bilgisayarınızın güçüne kalıyor.Tabii algoritmayı çözmeniz yıllarınızı da alabilir.falan filan işte.......


     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paranoid_Android
    Paranoid_Android's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2004
    Erkek

    eski kartlarda bir yöntem daha var bayaa komik ama işe yarıyor. manyetolu çakmaklar var ya hah işte onun manyetosunu çıkartıp elinize alıyorsunuz. ankesore içinde kontor bulunan bir kartı takıp çıkartıyorsunuz yani sadece okuyor. sonra boş bir kartı takıyorsunuz ve hemen telefonun "5" tuşuna manyeto ile seri çakımlar yapıyorsunuz. ankesor daha once okuttuğunuz dolu karttaki kontoru şimdiki taktığınız boş kartta okuyor ve kontor bitene kadar konuşabiliyorsunuz. bir kez kullandığınız boş kartı bi daha kullanamıyorsunuz,geçersiz kart yazıyor alet. sallamıyorum bende hade len çekmiştim ama sonra bizzat denedim çalışıyor. bu yüzden yoldaki ankesorlerin üzerine bakarak dolaşıyorum boş kartları toplamak için. sanırım ankesorun hafızası 5 tuşunun altlarında bir yerde manyeto ile çakınca da bir önceki kartın kontorunu kabul ediyor. bu yontem bir ara bayaa meşhurdu. iyi konuşmalar...


     


     


     


     


    yaslı gittim şen geldim, aç koynunu ben geldim...
Toplam Hit: 3865 Toplam Mesaj: 9