Anlamsız Bir Wifi Bağlantı Problemi ?
-
hocalar work and travel kapsamında şuan abddeyim evde iki gün wifiyı sorunsuz kullandım sonra birden kullanamamaya başladım. Tablettede, telefondada bağlanıyor fakat internete giremiyorum benim dışımda herkes evde kullanabiliyor acaba telefonla tablet mi bozuldu dedim ama bende evin dışında heryerde kullanabiliyorum.
telefon iphone 6 plus tablet samsung nexus 10 tablette wifi bağlantısının üstünde ünlem işareti var telefon normal bağlı gözüküyor ama bağlanamıyorum
ağ bağlantılarını telefonda sıfırladım modeme reset attım herşeyi denedim yine olmuyor sorunun ne olduğunu bilen biri varmı hocalar
-
modemden mac adresine göre giriş izni verilmiş olabilir,
Telin ve tabletin mac adresleri engellenmiş olabilir. Soruna göre 1. söylediğim daha anlamlı geliyor.
Modeme girebiliryorsan, mac adresi onayına göre internete girebilir şekilde ayarla. arkadaşlarının mac adreslerini de modeme girmen lazım. Birde öyle dene...
sakabey tarafından 29/Haz/15 02:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Gateway problemi gibi duruyor. Baglantida u lem cikardiginda default gatewayi denetle.
-
elle ip ver.
-
arkadaşlar dediğiniz şeyi anlayamadım laptop gibi birşey malesef yok bu dediklerinizi telefon veya tabletle yapabilirmiyim
-
Hocam faturayi yatirmadigin icin interneti kesmis olmasinlar :)
-
faturada sıkıntı yok hocam herkes kuşlanabiliyor interneti benim dışımda
-
arkadaşlar halada çözüm bulamadım tablete de reset attım yine olmadı
-
şu browser a192.168.2.1 yazıp (veya kullandığın modemde ne ise)admin ve şifre ile modemin içine gir, mac engellemesi varmı bak senin laptoptun wifi aygıtının mac adresini öğren. Modemin içine girecen içine....
-
sakabey bunu yazdışu browser a192.168.2.1 yazıp (veya kullandığın modemde ne ise)admin ve şifre ile modemin içine gir, mac engellemesi varmı bak senin laptoptun wifi aygıtının mac adresini öğren. Modemin içine girecen içine....
Laptop yok tablet var elimde sadece zaten evde kimsede laptop yok bu engel kendi kendine olabilir mi tablet veya telefonla yapabilecegim bir şey var mı
-
android browser ile de yapabilirsin. modem şifresi fabrika şifresi ise birileri modeme mudahale de etmiş olabilir