Araç Stışı Hakkında Avukat Yada Bu İşlerden Anlayan Arkaşlar ( Yardım )
-
Bir araba alıyorum ama bazı sebeplerden dolayı aracın ruhsatımı üzerime alamıyorum.Ama ileride zararlı çıkmamak için geçerli bir anlaşmaya ihtiyacım var.Yardımcı olabilecek varsa avukat arkadaşlar yada bu işlerden anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var...
Saygılar
-
sen yanlış yere gelmişsin hoca :)
http://www.tahribat.com/forumviewfolder.asp?topfolderid=132
güvendiğin birinin adına alsan?
-
Evet dostum yanlış yere açmışım.Görevli moderatorler taşıyabilirse sevinirim..
Aracın banka kredisi ile alınmış ve kredinin bitmesini 5 ay var.Ben 5 aylık kredi tutarı hariç kalan parayı nakit olarak veriyorum.5 aylık taksiti bitince ruhsatı alacağım.
Soun şu anda arabada banka tedbiri bulunduğu için ruhsatı üzerime alamamam.
-
adam bankaya borcunu ödemezse banka haczeder arabayı bence sen adama söyle kalan beş aylık parayı ödeyin bankaya haczi kaldırın başın ağrımasın sonra...
-
anladım .
ben araba aldığımda 8 taksiti vardı .aylık 600 ödeniyordu .arabayı aldım ve 8 adet 600 liralık senet aldım .
güvence olarak senet alman gerekiyor .
-
Satın aldığım kişi komşum.yamuk yapacak biri değil ama ne olur ne olmaz başka bir şey çıkar yinede garantiye almak lazım.
adama ne kadar para verdiğimi ne kadar borcum kaldığımı borcum bitince arabayı bana devredeceğini belirten bir yazı yazsak 2 de şahit arasında imzalasak ileride aksi bir durum çıktıgında yeterli olurmu acaba
-
karatahtaya danış :))
-
Hocam dediğin gibi,ruhsatta şu an satılamaz şerhi var,kredi ödemesi bitene kadar satılamaz..Yapacağın çok basit,arkadaşınla taliki şarta bağlı ön satım sözleşmesi yap.Sözleşmede her şeyi açık olarak belirt,şahite gerek yok,sağlama alın noterde yapın sözleşmeyi..
Yani sözleşmede,senin adama verdiğin semen(para) belirtilsin,5 ay sonra arabanın mülkiyetini sana geçireceği belirtilsin.Eğer sen parayı ödemene rağmen 5 ay sonra,adam aracın mülkiyeyini sana geçirmekten imtina ederse,semeni de geri alabilirsin..
Sözleşmeyi NOTERde yapın : ) hadi hayırlı olsun
-
Adamdan vekaletname alacaksın ve senet imzalatacaksın okadar basit
-
Sağolun arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize
-
noterden sözleşmeni yap elinden tek kaç aylıksa tek senet al sözleşmeye yükümlülüğü yerine getirmeyenede şart koy gerisi kolay