folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Araştırmak Veya Hemen Birine Sormak

Araştırmak Veya Hemen Birine Sormak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Genel anlamda bir şey sormak istiyorum. Bilinmeyen bir konuyu sormak yada araştırmakla ilgili.

Örneğin,

Bugün evdeki 3 bilgisayarı önce fiziksel temizlik yaptım sonra format filan attım. Sonra ideos x5 telefonuma rom yüklemeye çalıştım. Ne yaptığım pek önemli değil. Ama aşağıda 3 örnek verdim.

Mesela, 

Masaüstünde işlemci fanını sökünce pc çalışmadı. Fanı sökmeden önce internette bir kaç video izledim. Bir sürü ergenin küfürlü videolarını izlemek zorunda kaldım. Neyse söküp taktım bu sefer pc çalışmayınca araştırmaktan bıktım soru sordum. Konuyu burayada açtım. 

Dün gece sahurdan sonra telefonun garantisi dolunca rom yüklemek istedim. O kadar konu okudum ki. Hiç kimseye bir şey sormadan sırayla denileni yapmaya başladım. Örneğin bir site a dan z ye sunu indireceksiniz sunu yapacaksınız filan diye güzelce açıklanmış. Tam yarıya geldim hop download linki bozuk çıktı. Adam programın adınıda yazmamış tıkla indir demiş ama "this file does not!" yazısı. Neyse saatlerdir uğraşıyorum olmadı gitti. İyice cılkı çıktı telefonun saçma bir sürümde bir sürü şey sorunlu şuan <3

Sırada asus bir bilgisayar var. Format atacağım bios ayarlarında hiç usb filan yok. En az 1 saattir google de pc nin modelini yazıp video resim konu okuyup duruyorum. Ama işe yarayanı bulamadım henüz.

Sormak istediğim bu sorunların çözümü değil.

İnsan bilmediği bir şeyi şak diye yapamaz tabii. Araştırması lazım. Ama bazen öyle bir raddeye geliyorum ki kaldırıp çarpasım geliyor elimdekileri <3

Dahada genelleştirmek gerekirse,

Örneğin okulda bir derse girmedim diyelim. Ne arkadaşlardan ne hocadan tam anlamıyla ne anlatıldığını öğrenemiyorum. Arkadaşlar genel olarak üşeniyor (hakkını yemeyeyim yardımcı olanlarda var ).

Yani işi bilmiyorsan bir bilene sormakla,

Saaatlerce nette araştırmak arasında gidip geliyorum. Düşünüce bir şeyi bilmiyorsam öğrenmek için çok fazla efor sarfediyorum onu farkediyorum. Mesela şuan 1.5 günüm ziyan oldu. Böyle oluncada diğer bütün işler aksıyor. 

Yani kısaca benim düşüncem bilmediğim her şeyi sormalıyım. Araştrarak işine yaramayan bir sürü şeyide öğrenebiliyorsun. Ama sorarsam hemen öğrenebilirim. Tabi burda mesela iki sıkıntı var.

Bir çok şeyi tbt ye sorarsam tbt yönetimi rahatsız olur. ( olmadı hiç ama olur)

Birine sorsam 2 kere sorabiliyorsun 3. süne o adam kaçar gider. 

Sonuç:

Bir şeyi öğrenirken sanki büyük bir zaman kaybına uğruyorum. Sanki daha etkin bir şeyler olmalı. Sizce bir şey bilinmiyorsa bir bilene mi danışmalı. Yoksa internette mi araştırılmalı. Yani siz bilmediklerinizi etkin biçimde nasıl öğreniyorsunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

yakınlarda yardımcı olabileceğini düşündüğüm insanlar varsa önce onlara sorarım, ancak muhakkak internet üzerinden de kendi araştırmamı yaparım.

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hiç bilmediğim bir konu olduğu zaman ve internetten araştırınca daha çok kafam karışıyor takılıyor kalıyorum.

sanki bilerek beni uğraştırmak için eksik bilgiler yerleştirmişler nete.

onun için en sağlıklı olanı bilen bir arkadaşımı arayıp adım adım bilgi alıyorum.

video ile yazı ile çözemiyorum çoğu zaman.

ama hayatım teknik serviste geçtiği için fişe takılan cihazların çoğusunda problem yaşamıyorum çözerken.

kısaca birşeyi çözmek için konuşarak birinden yardım almak en etkili çözüm bence.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

hiç bilmediğim bir konu olduğu zaman ve internetten araştırınca daha çok kafam karışıyor takılıyor kalıyorum.

sanki bilerek beni uğraştırmak için eksik bilgiler yerleştirmişler nete.

onun için en sağlıklı olanı bilen bir arkadaşımı arayıp adım adım bilgi alıyorum.

video ile yazı ile çözemiyorum çoğu zaman.

ama hayatım teknik serviste geçtiği için fişe takılan cihazların çoğusunda problem yaşamıyorum çözerken.

kısaca birşeyi çözmek için konuşarak birinden yardım almak en etkili çözüm bence.

(:

duygularıma tercuman oldum zalım adam

"sanki bilerek beni uğraştırmak için eksik bilgiler yerleştirmişler nete."

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

duruma gore degisir. cunku hassas bir konu. herseyi kendin yaparsan ozguven budalasi ukala biri olup cikarsin. herseyi sorarsan da adin sapsal budalaya cikar. sahsen ben bir seye baslamadan once muhakeme yapiyorum. kendi basima cozmeye calisirken kaybettigim vakit, kazandigim tecrubeden fazla olacak mi? cevap evetse youtube, answers yahoo, wikihow tarzi sitelere bakiyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı

duruma gore degisir. cunku hassas bir konu. herseyi kendin yaparsan ozguven budalasi ukala biri olup cikarsin. herseyi sorarsan da adin sapsal budalaya cikar. sahsen ben bir seye baslamadan once muhakeme yapiyorum. kendi basima cozmeye calisirken kaybettigim vakit, kazandigim tecrubeden fazla olacak mi? cevap evetse youtube, answers yahoo, wikihow tarzi sitelere bakiyorum.

Buda çok doğru bir yorum.

Mesela adam biliyor o işi 3-5 kere sormuşum diyelim ( bknz: unbalanced. kendisi hiç bir zaman yeter imasında bile bulunmasada ) bir sorum daha olunca kendimi " adin sapsal budalaya cikar" diye bu tanımdaki gibi hissediyorum geri duruyorum.

Sanırım olması gereken fikir bu:" kendi basima cozmeye calisirken kaybettigim vakit, kazandigim tecrubeden fazla olacak mi?"

Teşekkürler :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Malesef egitim konusunda geri bir ulkeyiz. Universite mezunlarimiz bile egitimsiz olarak diploma aliyorlar. Bunun sonucu olarak Turkce paylasilan bilgi cok az. Eger arastirma yapmak istiyorsan ingilizcenin gelismis olmasi lazimki okudugunu rahat anlayabilesin.

Arti daha fazla arastirma yaptikca arastirma yapmayi ogrenirsin. Ben Turkiye'de okurken ogretmenler hesap makinasi kulandirtmazlardi. Amerikaya geldim herkes mantikli olarak hesap makinasi kullaniyor. Yani atesi tekrardan kesfetmenin manasi yok. Sana egitim verirken teori dusunme yonunde egitim veriyorlar 200/7 yaparken yuzdesini yanlismi dogrumu yapmissin diye degil.

Sonuc olarak her ikiside guzel birsey. zaten soru sormak arastirmak. internette sormussun soruyu veya yuz yuze bir arkadasina sormussun ayni sey. Eger cevabi bilen birisini taniyorsan zaman kaybetme onlara sorarak yap arastirmani. Boylece baska birsey daha arastirabilirsin.

Kolay gelsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ideos x5in piyasası var mı hâlâ? elimde bir tane var temiz.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Birde şey var genelde donanımhaber'de denk geliyorum. Adam konu açmış sorununu yazmış. Bir kaç kişi yardımcı olmuş, sonra adam sorunumu hallettim teşekkürler yazıp gitmiş. Mal adam Google diye bir şey var. İleride bu sorun başkasının başınada gelebilir hiç düşünmüyor. 

mkyb tarafından 20/Tem/14 00:16 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek

Hocam güzel diyorsunda hep tek taraflı bahsetmişsin. Sen zaman kaybediyorum diğer işlerim aksıyor diyorsun ya insanlar sana hep istediğin gibi yardım ederse de o kişinin işleri aksar ve zaman kaybetmiş olur. Birde bizim memlekette yardım kültürü biraz değişik. Mesela yazılım konusunda adama bir yardım ediyorsun adam komple projeyi sana yazdırmaya kalkıyor. Sürekli yardım edincede cılkı çıkıyor işin. Bu sefer kendi işini yapamamaya başlıyorsun. Bu arada sen boza boza doğrusunu yapmayı öğrendiğinde emin ol en iyi şekilde yaptığın şeyi öğrenmiş olacak ve bir daha bu sorunla karşılaştığında gözün kapalı halledebileceksin. Hazır aldığın bilgide bu pek mümkün olmuyor.

Titanyumun gücü adına!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

herzaman araştırmacı olmak en iyisidir.

ben çok araştırırım bütün bulduğum kaynakları birleştirim.

kitap kurcalarım, internetten bakarım, ingilizce kaynakları araştırırm, hatta hızımı alamazsam konuya göre tabi japonca bile araştırırım

site ve blogdaki bir yazı ile ilgili admine mesaj atarım.

birde araştırırken konu içindeki bilmediklerimi not alırırm onlarıda ayrı araştırırım.

görsel video oarak he türlü aratırım.

ama en çok forumlardan soramayı seviyorum daha nokta atışı oluyor.

tanışlarımdan varsa sorarım

telefon no falan bulduysam kurumsal birşeyse internteen e-mail gönderirim.

genelde herkes bana sorar ama ben çok kişiye soramam.

ama sağlık konularını çok araştırmıyorum tek istisna

basit bir üşütmeyi kanser olarak algılaması kolay oluyor.

araştırmadan sadece  soranlara uyuzum.

ben birşey bulamdım sa ve kafam karışmışsan sorarım.

komşumuzun kızı vardı ödevde yardım et diye gelirdi ben kendimi kaptırırdım bakardım ki ben masada ödevi yapıyorum oda tv izlerdi.

ablası abisi vardı üniversitede bana gelirdi. en son geldiğinde çok işim vardı

pazartesine hoca istedi diye zorladı bende işimi bıraktım yarına diye yaptım yine

ertesi gün hoca ne dedi dedim. mırın kırın yaptı kaçtı anlamadım

benimde kafama takıldı ya erkesi gün yine sordum yine aynı meğerse pazartesi diye yaptırdığı ödev hazırda dursun diye perşembe vereceği ödevi yalanla yaptırdı bana

tabi hiç lafımı böyle durumda esirgemediğimden güzel haşladım sonra gelmedi. resmen aptal yerine koyuyorlar.

futurist tarafından 20/Tem/14 14:12 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 1226 Toplam Mesaj: 11