Arkadaşa Aşık Olmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Daha once iyi gecinemediginiz bir kızla aynı sınıftasınızdır, lisedir, olay farklıdır, olgunlastıgınızı düsünürsünüz... kız herseye ragmen sizinle konusmaktadır, sizse biraz sıkkınsınızdır gecmisinizden, ama degismistir pek cok sey, o sinir bozucu kız gitmis, yerine anlayan, konusabilen, ve en önemlisi düsünebilen bir kız gelmistir ve anlasıyorsunuzdur da yani o kadar mal, tikky vs. arasında essizdir o... iste bu düsünceler ucurumun kenarında duran sizin ayaklarınızın altından ilk toprak parcalarını kaydırmaya baslamıstır. arkadaslık kurulur, konusulur, bir yandan da düsünülür bir olasılık, itiraf edemez kendine insan bir takım seyleri. duygularınız ise mantıklı oldugunu sandıgınız beyniniz icinde semirip durur gizlice... gercekten de acıksozlu, iyi bir arkadas edinmissinizdir . bir yıl gecer,sınıflar ayrılır, iliski sürmektedir. bir okul gezisinde cıktıgı elemandan bahseder, iciniz birden burulur, soyleyemezsiniz bi bok, karizma kesip cool davranırsınız, espri falan yapıp "sallamıyorum" imajı vermeye kasarsınız, domuzlar gibi sallıyorsunuzdur halbu ki. yine de takılırsınız eglenirsiniz. ve hicbirsey olmadıgını, tas gibi, duygusuz oldugunuzu kendinize kabullendirmeye calısırken birgün okulda onu görürsünüz. zehirlenmis gibisinizdir, gözünüz kararır, tuvalete gidip kusarsınız, kankalara yediginizin dokundugunu soylersiniz, bir hafta ac kalıp dogru düzgün su bile icemezsiniz, kıvranırsınız köpekler gibi, ancak olan biteni annenize dahi söylemezsiniz ki o sizin ilk aşkınızı anlattıgınız kisidir, neden yine ona acılmaz mevzu,o ayrıdır. bir bucuk yıl dogru dürüst kahvaltı etmez,ögle yemegi ise hic yiyemezsiniz, kız sorar ne olduunu, delikanlıya yakısmaz ya, söylenmez onun yüzünden oldugu, bunun yerine karizmaya devam edilir herseye ragmen. iliskinin boyutları derinlesir ertesi sene, bircok sey paylasılır ve duygular artık kafatasınıza ve gögüs kafesinize sıgacak boyutu asalı cok olmustur, patlamak üzeresinizdir, 3 yıldır akla gelmeyen, daha dogrusu cesaretin yetmedigi gercek itiraf edilecektir artık. tabii ki bu itiraf olsa olsa t1000 kadar duygusal oldugunu düsünen bireyce tam 2 haftada gerceklestirilir...
    olaylar daha da boktanlasmıstır, kız haliyle arkadas oldugunuzu hatırlatır, olsun bu yine de onun icin önemlidir, ayrıca önceki iliskilerinin onu yıprattıgını, bu nedenle arkadaslık ettiklerine bu sekilde yaklasmadıgını beyan eder, dünyanın en kuvvetli göt olma efekti cınlar kulaklarınızda. 3 yıl kestiginiz karizmanız lllaaaaakkk deyu çökmüs, sizi gerceklerle basbasa bırakmıstır, kızı,belki de en iyi arkadasınızı kaybetme olasılıgını aklınıza dahi getirmek sizi yolun ortasında aglama esigine sürükler. arkadas kalınacaktır, bariz yalandır, her ne kadar o kısı atlatsanız da baharda cosan kız nese icinde iliskiden iliskiye kosar, kıskancınız size yüz vermez olup etraftaki diger elemanları muhattap alır olmasıyla katlanır da katlanır. kalbinizi kırdıgının o da farkındadır, ancak onarmak icin parmak oynatmaz, günden güne zayıflar aranızdaki özel bag. eskiden bir olaya aynı anda aynı espri ile tepki verip, eszamanlı dusunup konusurken, simdi kuzey rüzgarları yemektedir iliski.
    bu halde öss ye girilir, araya yaz girer, hayatınızın en hüzünlü yazıdır bu, ve ondan bir tek mesaj bile gelmemesi sizi deli eder, kanser eder, her gece ölüp her sabah dirilirsiniz. artık onu unutmanız gerektigini anlarsınız, malsınızdır, neden önceden akla gelmez ki bu?? ancak zehir su dakika bile kanınızda dolasmakta, olan biteni gururunuza yedirememektesinizdir, hayvan uzun entryler girilir uktelerinizi atabilmek icin, gecmesi gerekir, neden gecemez ki bu acı?...

--------------------------

Ekşide ilgimi çeken bir yazıdır bu üsteki herkezin kendinden birşeyler hissetiği duygu yumağı...

Herkezde bir anı bırakır lise yılları. Hepimizin oturduğunda anlatabileceği mutlaka 3-5 olayı vardır kayda değer. Bunların en önemlileri ise bizim için; hoca ile sürtüşmeler, kavgalarımız ve aşklarımız. İlk iki olay pek ilgi alanıma girmediğinden ben aşkı tercih etmişimdir betimleme için.Lisede aşkların en güzeli benim için platonik olanıdır. Yaşadığım için kendimden biliyorum :)

Her gün gözlerinin içine bakardım, bana ne olduğunu sorduğunda kızla dalga geçecek bir şeyler bulur, hep onunla t.şak geçme edalarıyla geçirdim koca 2 yılı. Bir çoğumuz böyle saçmalıklar yapmıştır. Ona onu ne kadar çok sevdiğimizi söylemek yerine, delikanlı kesilir yada benim yaptığım gibi işi yavşaklığa vurur, aşkı onunla değilde içimizde yaşarız. Tabi benim gibi lise bitip, kız evlenince anlaşılır, aslında onu ne kadar çok sevdiğimizi. Zamanın geriye gitmesini çok isteriz, ona birkez bile olsa içimizdekileri dökmeyi, ona "Seni seviyorum" demeyi çok isteriz ama, artık çok geçtir, o artık evli ve bir çocuk sahibi bir annedir...

Lise aşklarını anlatan bir çok yazı vardır, sizlerde içinizi dökün, en saf haliyle sevginizi tasvir ederek...

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Bilirsiniz şu hoca "aşkı tasvir edin" deyince boş kağıt veren süper zeka öğrencinin hikayesini :) Aha o işte o adam benim. Neyi anlatacaz emir abi?

"Evvelim sen oldun, ahirim sensin.." demek yeterli benim yegane hikayem için..

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

edit amk :S

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Bu gözleri seninle açtım seninle kaparım ancak... Bu sözde benim için yeterli...  
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

gizliden hiç bilmez her derste gözlerine baktığımı, sevdiğimi bilse kaçırırdı bakışlarını zaten ... "ne oldu niye bakıyorsun" dediğinde verdiğim "hiç" cevabının sorusunu bile sormazdı çünkü ...bu yüzden söylemezdim sevdiğimi ama bilmezdi neler çektiğimi içimden . artık anlasın ne olur,ben söylemeden anlasın ama, söylersem büyüsü bozulur herşeyin. artık bakmaz yüzüme ... ben ne yaparım o zaman.

yanıma oturup sevdiğin çocuğu anlatırdın uzun uzun . arkadaş edasıyla dinlerdim sessiz sessiz, aralara pek girmezdim, seni kızdıracak bir espri yapar sallamadığımı düşünmeni isterdim . halbuki bilmezdin ne kadar üzüldüğümü . varlığına sinirlenir, yokluğunda acı çekerdim . hayatımdan çıkmanı isterken seni düşünmeden edemezdim.

bahçede otururken sana baktığımı biliyorsun ... sanki bana inat yaparmış gibi en yakın arkadaşlarına sevdiğin çocuğu anlatırdın . neden bu kadar zordu konuşmak seninle, hiç bir zaman olmayan şeyler,neden sadece seni görünce gelirdi başıma. durup dururken terler, durup dururken kızarırdım ... sonra senin bulunduğun ortamdan hızla uzaklaşır, senin her daim içinde olduğun düşlerimi kurardım kafamda . kendimi mutlu eder ama sana söyleyemezdim. eve gittiğimde sesin kulaklarımda çınlar aklıma gelirdin . seni bana hatırlatan tonlarca şeyi birden hayatımdan atmayı düşünürdüm o anda .

en sonunda kazdığım çukura düştüm ... sevdiğimi söyledim, herşey beklediğim gibi oldu, sanki o ana kadar hiç birşey yaşamamışız gibiydin, tıpkı iki yabancı . ne farkeder ki ben zaten sensizliği göze almıştım .....

kovalayan günler dahada işkence oldu bana, söylememiş olmayı diledim .ama biliyordum söylemesem çıkmazdaydım . ilerde "neden söylemedim "diyeceğime bunu yapmış olmaktan dolayı mutluydum yinede .

sonrasından çektiğim acılara, dertlere rağmen kendimi arınmış hissediyordum . unuttum mu peki ? tabi ki hayır ...

----------------------------------------------

emir abime burdan sevgi ve saygılarımı gönderiyorum . yardımların için sağol

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek
    yaptığın değilde yapmadığın şeylerden pişmanlık duymayı öğreniyorsun..

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bu gözleri seninle açtım seninle kaparım ancak... Bu sözde benim için yeterli...  

yusuf sana deli oluyorum bu konuda. başka kız mı kalmadı? anca kendine zarar.

We can be more, we can be much more.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

sanırsam lise aşkları çocukluk döneminin en uç halidir :) ne sever insan ne aşık olur, sadece sevdiğini ve aşık olduğunu zanneder. aşk basit bişey değil :)

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Stifler bunu yazdı:

sanırsam lise aşkları çocukluk döneminin en uç halidir :) ne sever insan ne aşık olur, sadece sevdiğini ve aşık olduğunu zanneder. aşk basit bişey değil :)

katılıyorum. kız yolda birini görüyor akşam geliyor ya ben aşık oldum, tvde birini görüyor geliyor ya aşık oldum ben vs vs..

We can be more, we can be much more.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hMhM
    hMhM's avatar
    Erkek

Aynı şekilde ilk 2 sen hiç bakmazsın kızın yüzüne, kıl olursun sonra bir şey olur, muhabbet başlar. En yakın arkadaşlarından biri olur.

Zaman ilerledikçe farkedersin asında aşık olduğunı. Tabi kendine söylemeye çekinerek. Yok sevmiyorum falan dersin ama nafile. Kendine söyleyemiyorsun arkadaşlarına da söyleyemezsin. Millet arkasından nahoş sözler söylediğinde yutmak zorunda kalırsın. Herkese söylüyorlar zaten diye kandırırsın kendini, onlar en yakın arkadaşım, bilseler böyle söylemezler dersin ama içine oturur. Arkadaşlarından uzaklaşırsın, kıza karşı da davranışların değişmiştir artık.

Uzakta yaşayan bir arkadaşına anlatırsın durumu. Nisan aylarında falan. Gaz verir git teklif et sonra okul bitecek zaten farklı şehirlerde yaşıyorsunuz bari 3 ay mutlu ol diye. Gider teklif edersin ama anlamsız bir şekilde terslenirsin aranızdaki her şey biter. Bitmişsindir artık, bomboş bir hayat. normalde ayrılacağından 3-4 hafta erken ayrılırsın okuldan yüzünü görmeyim sesini duymayım diye, hatta dershanenin olduğu şehri bırakıp memlekete dönersin hemen.

Sonra zaman geçer sınav gelir geçer. Okuduğun şehre gidersin tam normale dönmüşken. Bir bakarsın karşından geliyor. Sen o kadar bakarsın dönüp yüzünü bile çevirmez, gelir geçer. Elinde bir sigara arkasından bakarken dersin bir daha aşık olmayacağım diye!

kenarda köşede takılırım ben
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    dogru demisin emir abu en guseli platonik ask lisedeyken bnde oleydim sonradan aciliyim dedm kiza gittim soledim fln eice boka sardi olay:D bide sonradan kizin yanina giderdim konusamazdm bile nbr nasilsin derdim baska hic bisi konusamazdim sanki dilimi kesmislerde konusamiyorum gibi bahcede olece turlardik ama o da bos deildi gibi bana sonucda yaninda hic konusamazdim ama ogle tenefusunde yarim saat bahcede dolasirdik gel zaman git zaman hatunda skilmis olcak bu isten aynen o yazidaki gibi siklememeye basladi fln nedense ole olunca insan daha bi baglaniyo fln sonrasinda okul bitti bn yoluma o yoluna simdi ne yapar ne haldedir hic haberim yoq kisin kadikoyde otobusteyken gormustum onu yolda yuruyordu gorunce birden heycanlandim 2yildir gormemistim onu otobusten indim arkasindan kostum yakalasam ne diyecektim ki nbr nasilsin:) zati kostumda ne oldu bulamadim kizi:D bnm ilk askimdi hala da unutamam onu degisik bi duyduydu insan bi garip oluo gercekten de bide lisedeyken:)

imza
Toplam Hit: 2051 Toplam Mesaj: 11