folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Artık Kendimizi Aşağılamayalım. Bu Konuda Biraz Türkleri Yüceltelim



Artık Kendimizi Aşağılamayalım. Bu Konuda Biraz Türkleri Yüceltelim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2007
    Erkek

    Eskiden Turk halki dendigi zaman insanlarin aklina hosgoru,misafirperver,sicakkanli vs gibi kavramlar gelirdi.Artik bu da yok.

    Turk halkinin suan itibariyle ovunecegi hicbir sey yoktur.Turk insani cahildir,bencildir,kabadir ve terbiyesizdir.Turk halkinin en onemli ovunc kaynagi savaslarda kazandigi basarilardir.

    Bazı Türklere laf etmem,edeni de sustururum,(Atatürk gibi)ama toplum çok dejenere oldu,4 bir yanı cemaatlerle tarikatlerle sarıldı.İnsanların birbirlerini kutuplaştırdığı boktan kişiliklerin türediği bir yer oldu.


    Pragmatism&Realism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2010
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Tarihle övünmek kadar aptalca birşey yok türkler için. Tamam övündün de ne oldu? Kendini tatmin ettin.

    Eğer tarihinin bir önemi varsa övünmek değil tanıtmak gerekiyor. Geçende 13000 yıllık (Dünyanın en eski) arkeolojik sehrini barındıran göbeklitepe hakkında bir konu açmıştım. şimdi yeni öğrendim, Istanbulun ortasında aynı romadaki gibi kolezyum varmış. Roma imparatoru imparatorluğu istanbula taşıdığında (sanırım 2000 sene önce) Romadakinin aynısının 2 kat büyüğünü (10 tane fenerbahce stadı kadar) istanbula yapmış.

    Bu şeyin yarısı hala duruyor. Fakat duvarları görünse de yanından geçip göremüyoruz çünkü üstüne okul falan dikmişiz. Osmanlı dönemindede bu alana camileri dikerken cikan molozu dökmek için kullanmışız, daha sonra da okul yapmışız. onun için çoğu yerin altında kalmış. Bugün de kapılarını kitlemişiz duruyor. Ne kazıyoruz. ne tanıyoruz ne tanıtıyoruz.

    Çoğu istanbullunun apartmanının altı roma yapıtlarıyla doludur haberleri yok diyorlar.

    History channel bunun belgeselini yapmış. Ben istanbulun, türkiyenin tarihi zenginliğini hep Gevur kanallarında ingilizce belgesellerden öğreniyorum.

    Yani anlatmak istediğim şey Tarihle övünmenin bir anlamı yok. Bence övünülecek adamlar yunanlılar çünkü yunanistanda büyük bir tarih var sanıyoruz. Aslında bir haltları yok.

    Adam kazıda el bulmuş heykelin gerisini imitasyon olarak tamamlayıp müzeye koymuş. (Fotografını çektirmiyor flashdan zarar gorecek diye)
    Hani bizim heryerde gördüğümüz taş parçaları testiler fln var ya. yerden çıkan anlaşılmaz şekildeki antik kasabanın 20 cmlik tugla yiginarinin üzerine camdan koca bir koruma çekmişler bunun üzerinde yürüyüorsunuz. Bi bokmuş gibi fotograf da çektirmiyorlar. Ulan burada biz onların üzerine grafiti yapıyoruz, doğuda çakıyla millet aşkını kazıyor çok daha iyi durumdaki şeylere =))))

    bu dediğine aynen katılıyorum hocam sümela manastırına gittim binlerce yıllık resimler kültür hazinelerinin üzerinde asım makbuleyiseviyordan ahmet 85/1 şafak 150ye kadar binlerce çakıyla kazınmış yazı mevcut adam üşenmemiş 10 metre yükseğe bile yazmış harabeye çevirmişler her yeri 


    adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
Toplam Hit: 8137 Toplam Mesaj: 73