folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp İle Mysql Veritabanı Oluşturma Sorunsalım....



Asp İle Mysql Veritabanı Oluşturma Sorunsalım....

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    ağırdan ağırdan mysql e giriş yapıyorum yanlız bir noktada takılıp kaldım arkadaşlar...

    şimdi benim sistemde modül mantığı var , bende tembel adamım veritabanı sql al oluştur falan bir sürü iş diyorumki modülü kurarken asp dosyası ile veritabanınıda otomatik oluşturayım böylece zamandan tasarruf etmiş olurum hemde profesyonel birşey yapmış olurum ayrıca otomatik olmasıda ayrı bir avantaj... netten bakıyorum kurcalıyorum aradığımı buldum veritabanını oluşturuyorum alanları oluşturuyorum yanlız bir sıkıntım var oda otomatik sayı !!! 

    bunu bir türlü yapamadım Holyone döküman yazmış fakat acces için bana mysql lazım yani yapacağım tek işlem mysql de otomatik artan sayı ve primary key oluşturmak text,tarih vs. onları oluşturuyorum ama kafam döndü sanırım otomatik sayıyı ne yaptıysam oluşturamadım o yüzden yardımınızı gerekli.

    http://www.kudretunal.k12.tr/images/uyari.gifKısaca Mysql de asp ile bir tabloya otomatik artan sayı alanı eklemek istiyorum,  kodları aynen paylaştım... (AUTO_INCREMENT)

     


    <%
    on error resume next
    dbadi           = "veritabani_adi"
    dbsifresi       = "sifre"
    dbkullanicisi   = "kullanici_adim"
    dbserver        = "localhost"

    Connection_DSN= "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver};SERVER="&dbserver&"; UID="&dbkullanicisi&"; pwd="& dbsifresi&";db="&dbadi&";"
    Set dbbaglanti= Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    dbbaglanti.Open Connection_DSN
    %>



    <%
    dbbaglanti.execute("Create Table uyeler(adi text)")
    dbbaglanti.execute("Alter Table Uyeler ADD sira integer primary key autoincrement")                           ' oluşturamadım !!!
    dbbaglanti.execute("Alter Table Uyeler ADD idi int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT")                             ' oluşturamadım !!!
    dbbaglanti.execute("Alter Table Uyeler ADD AdSoyad varChar(100) NULL")                                 ' yeni alt tablo oluşturma...
    dbbaglanti.execute("Alter Table Uyeler ADD tarih datetime NULL")                                             ' Tarih Alanı Oluşturduk...
    dbbaglanti.execute("Alter Table Uyeler ADD secim SET('e','h') NULL")                                         ' Evet Hayır Alanı Oluşturduk...

    response.write "oluştu..."
    dbbaglanti.closeset dbbaglanti = Nothing
    %>


     


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    lazım olur belki.


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek

    dbbaglanti.execute("CREATE TABLE Uyeler(id NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMERY KEY, adi text, AdSoyad varChar(100) NULL, tarih datetime NULL, secim SET('e','h') NULL)")


    Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    tablo eklerken;
    DB.Execute("CREATE TABLE [TABLOADI] ([HUCRE] INT NOT NULL auto_increment, PRIMARY KEY ([HUCRE]))")

    Var olan tabloda değişiklik yaparken;
    DB.Execute("ALTER TABLE [TABLOADI] ADD([HUCRE] INT NOT NULL auto_increment, PRIMARY KEY ([HUCRE]))")

    [TABLOADI] ve [HUCRE] kısımları keyfine göre.

    Daha fazlasını öğrenmek için;
    Asp Web Wiz Forum: http://www.aspindir.com/indir.asp?ID=3959&sIslem=Indir
    Setup_DB klasöründeki mysql ile alakalı db kurulum sayfasındaki kodlar işini görecektir.

     


    :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    wyv sagolun bir dneeyeyim web wiz kurcalamak hiç gelmedi aklıma bakayım onada.


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onureroglu
    onureroglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2012
    Erkek

    selamun aleykummmm arkdaşlar kısa bi sorum olcak

    localhostta asp web sitesi yapıyordum format attım ve veritabanı bağlantım gitti ne yapmalıyımm


    http://www.fullfilmiizle.biz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    onureroglu bunu yazdı:
    -----------------------------

    selamun aleykummmm arkdaşlar kısa bi sorum olcak

    localhostta asp web sitesi yapıyordum format attım ve veritabanı bağlantım gitti ne yapmalıyımm


    -----------------------------

    nasıl nasıl anlamadım :S


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    hacı sen yanlız baya baya ağırdan geliyorsun :D

    en son 2-3 sene önce sana mysql kodları verdiğimi hatırlıyorum :D ve hala mysql a geçmemişsin höh amk :D


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------

    hacı sen yanlız baya baya ağırdan geliyorsun :D

    en son 2-3 sene önce sana mysql kodları verdiğimi hatırlıyorum :D ve hala mysql a geçmemişsin höh amk :D


    -----------------------------

    olm mysql kullanıyom lan sıkıntı yok otomatik veri tabanı şeysi lazımdı ondan ötürü sordum.


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onureroglu
    onureroglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2012
    Erkek

    usta localhostta site yapıyordumm daha sonra format attım  siteyi tekrar bağladımm veritabanı bağlantısı gitmiş asp de yapıyordum siteyi yardım edersiniz sevinirimm :D


    http://www.fullfilmiizle.biz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    hacıı

    bak şu aşağıdaki linkte php ile olanını vermiş

    http://www.w3schools.com/php/php_mysql_create.asp

    orada şöle bişey kullanmış

     

    personID int NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    PRIMARY KEY(personID),

    sen bunu bi dene. mysql mysqldir.


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 1723 Toplam Mesaj: 11