Asp Log Sorunu ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2005
    Erkek

    s.a diyerekten başlayalım..


    şimdi bi log sistemi yazdım


    siteye girenleri


    İp : 127.0.0.1 - String :Parametre=Makaleler


    İp : 127.0.0.1 - String :Parametre=Makaleler<script>naberlow
    strigleri fln kayıt edio


    ama string uzun olunca


    örneğin : Parametre=Makaleler<script>naber lan denyo herif</script> yazdığı zaman almıo


    string uzun olunca kayıt etmio


    bu arada table not oluncada hiç kayıt etmio


    çözümünü cevaplıcak arkadaş varmı ?


    dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    vallaha hacım sen boş ver asp yi php ye geç bak php de naısl yapıldığını gostereyim belki fikir verir.


    <?


      $parametre = $_GET[parametre] ;


       ...


        ...  databae bağlantıları vs. işte anla


    $kayit = " INSER INTO log (parametre) VALUES ('$parametre') "


     $sorgu = mysql_query("$kayit" , $database_baglantisi) or die("HATA : Ekeleme");


    ?>


     gibi sen url üzerinden gelen değişkeni kayıt ettirirsen sorun olmaz. ama adam ' " gibi ozel karakterler girer ve filtremelezsen dataase hata verir. o yüzden " ' gibi karakterleri temizle. kolay gelsin.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2005
    Erkek

    karekterleri temizliom zaten


    İp : 127.0.0.1 - String :Parametre=Makaleler<script>naberlow


    < karekteri açık bıraksaydım ekrana bastığım yerde yazmazdı


    replace ile kapadık onlarıda


    işte string uzun olunca ekrana basmıo db'tede kayıt etmio


    o sorun oldu :) yirim phpni len adama bak :D


    dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    abi server dan kaynaklanabilir ne bilim. bazen lycos da oluyo url cok uzun olunca engellior. ulem yapacğın sql enjeksiyonu loglamak oda zaten üçbeş parca kod ala ala ne uğrasıyon :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2005
    Erkek

    ne server i local de deniyorum :)


    yok abi tam olarak yazması lazım yoksa ne analadım ben o işten


     


    dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2005
    Erkek

    N e yapcanız Asp yi PhP yi Yaşasın HTML Boş verin hepimiz din kardeşiyiz HTMl olarak yapalım ...:D:D:D


    Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek

    loglarken ne komutu kullanıon


    <%=Request.Querystring()%>


    bunu kullan

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2005
    Erkek

    vs...


    String =  Request.ServerVariables("Query_String")


    vs...


    rs.addnew
    rs("String")=String


    rs.update


    böyle db ye kayıt ettiriyorum ama ekrana basarken karekter uzun olunca boş geçio


    String :Parametre=Anasayfa<script>langue dimi canım benim</script>


    fln olunca ekrana basmıo boş kayıt edio :)


    dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitNickKevin
    MitNickKevin's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2004
    Erkek
    hoja db'de metin olarak ayarlamışınya orda bir sınır bırakılmış galiba mesela 10 karakter gibi onu arttır istersen...

    Bilgi ceza, Bilgi suç ve Taşımak ağır. Unutmak ise öğrenmekten daha çok zaman alır...
Toplam Hit: 1482 Toplam Mesaj: 9