Asp.Net Access "E Veri Yazdırma (Vb)
-
Arkadaslar asp.net te bi sayfa yaptım sayfada bir kaç tane textbox ve dropdownlist var bunu access e yazdırmaya çalışıyorum.Veri tabanı hazır sayfa hazır bi tek bağlantı yapma kaldı nasıl yapcam yardım ederseniz sevinirim
-
-
alp saol adam güzel hoş açıklıoda ben baştan kaybettim :D
"Şimdi sol tarafta “toolbox” adı altında “data” sekmesini seçin. Onunda altında “OleDbDataAdapter” nesnesini göreceksiniz. Projenize bu nesneyi ekleyin"
böyle diyor ama bende oledbdataadapter denen bi nesne yok benimkilerden bana en mantıklısı accessdatasource nesnesi geldi ona tıklayınca ayarlardan bi sihirbaz açılıo where advanced bide order die bölümler var tıklayınca başka bişi açılıo sql komutuda altında gözüüküyor
edit//
bu vb ye göre anlatmış bana ASP.NET e göre yazdırmak lazım
galiba Veri tabanıyla bağlantıyı sagladım test edince veri tabanının tabloları gözüküyor sadece kod bölümü kaldı sanıyorum
bağlantı kodlarını paylaşırmısınız
şimdiden teşekkürler
-
Dim baglan As Data.OleDb.OleDbConnection
Dim sql As Data.OleDb.OleDbCommand
baglan = New Data.OleDb.OleDbConnection("Provider=Microsoft.jet.OleDb.4.0;Data source=" & Server.MapPath("veritabaniadi.mdb"))
baglan.Open()
sql = New Data.OleDb.OleDbCommand("insert into uyeler(kadi,sifre,sifret) values('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "')", baglan)
sql.ExecuteNonQuery()
baglan.Close() -
cLubb3R bunu yazdı:
-----------------------------
Dim baglan As Data.OleDb.OleDbConnection
Dim sql As Data.OleDb.OleDbCommand
baglan = New Data.OleDb.OleDbConnection("Provider=Microsoft.jet.OleDb.4.0;Data source=" & Server.MapPath("veritabaniadi.mdb"))
baglan.Open()
sql = New Data.OleDb.OleDbCommand("insert into uyeler(kadi,sifre,sifret) values('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "')", baglan)
sql.ExecuteNonQuery()
baglan.Close()
-----------------------------sql.ExecuteNonQuery() burda hata verdi deli oldum
baglan olayını page loada aldım sonra gerekli syste.oledb vs onlarıda ekledim o haldede sorunu çözemedim ama garip olan hata normalde yok gözüküyor çalıştırınca sayfayı sql.ExecuteNonQuery() burda hata veriyor eet arkadaslar yardımlarını bekliorum
-
Imports System.Data
Imports System.Data.OleDb
Dim baglanti As New OleDbConnection
Dim sorgu As New OleDbCommand
page_load :
baglanti.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.oledb.4.0; Data Source =" & Server.MapPath("App_data\vt1.mdb")
baglanti.Open()
kaydet butonu :
sorgu.Connection = baglanti
sorgu.CommandText = "insert into personel(adi,soyadi,maas,kadrosu,medeni) values('" & adi & "','" & soyadi & "','" & maas & "','" & kadrosu & "','" & medeni & " ' )"
sorgu.ExecuteNonQuery()
Response.Write("elemanı kaydettin aferim ")
Response.Redirect("anasayfa.aspx")
sorun cıkarsa söyle hocam. -
aynı yerde hata alıyorum. şöyle değiştiriorum kendime göre
ben mi bi hata yapıorum acaba
Imports System.Data
Imports System.Data.OleDb
Partial Class _Default
Inherits System.Web.UI.Page
Dim baglanti As New OleDbConnection
Dim sorgu As New OleDbCommand
Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
sorgu.Connection = baglanti
sorgu.CommandText = "insert into kayıt(ogrenci_no,ogrenci_adi,ogrenci_soyadi,ogrenci_sinifi,ogrenci_subesi,gelmedigiders,devamsizliksaati,aciklama) values('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "','" & DropDownList2.Text & "','" & DropDownList1.Text & "','" & DropDownList3.Text & "','" & TextBox7.Text & "','" & TextBox8.Text & "', )"
sorgu.ExecuteNonQuery()
Response.Write("Kayıt Başarıyla Tamamlandı ")
Response.Redirect("default.aspx")
End Sub
Protected Sub Page_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load
baglanti.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.oledb.4.0; Data Source =" & Server.MapPath("DB/Database.mdb")
baglanti.Open()
End Sub
Protected Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged
End Sub
End Class
-
up
-
bunu indir hocam bak.
daha önce gene müridlerden biri istemişti yaptım calısıyor hiç bi sorun yok... bi incelesene..
http://rapidshare.com/files/185314370/oernek.rar
-
ya nurky verdigin üzerinde değişiklikler falan yaptım ama yine hata aldım
http://rapidshare.com/files/202903754/oernek.rar.html
bu linkte değişiklik yaptıgım haliyle var bir iki tane hata çıktı bu hataları biri giderip gönderebilirmi acaba
gerçekten çok acil
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------ya nurky verdigin üzerinde değişiklikler falan yaptım ama yine hata aldım
http://rapidshare.com/files/202903754/oernek.rar.html
bu linkte değişiklik yaptıgım haliyle var bir iki tane hata çıktı bu hataları biri giderip gönderebilirmi acaba
gerçekten çok acil
-----------------------------pff anladım olayı nurky senin verdigin olay vb6 da yapılmış bana vb 2005 te yapılmış bişi lazım arkadaşlar gerçekten yardımlarınızı bekliorum