Asp.Net Webcam Stream?
-
Bu aralar asp.net ile webchat sistemi üzerine kafa yoruyorum. Daha önce hiç bu tür birşey üzerine çalışmadım ve kurcalamadım. İnternette aramalar yaptım konu hakkında makale bulamadım. Konu hakkında deneyimi olan veya böyle bir proje geliştirmiş olan varsa bilgilerini paylaşırsa, yönlendirirse berhudar olurum.com
-
yeni bir chatroulette mi geliyor yoksa :P Bilgisayar donanımını kullanmak için web cam'ın apisini bulup onun üzerinden iletişime geçmek gerekiyor diye duymuştum. Ancak html5'de bu işi yapıyor sanırsam. Bilginin kısıtlı olduğu bir işle uğraşmaktasın..
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------
yeni bir chatroulette mi geliyor yoksa :P Bilgisayar donanımını kullanmak için web cam'ın apisini bulup onun üzerinden iletişime geçmek gerekiyor diye duymuştum. Ancak html5'de bu işi yapıyor sanırsam. Bilginin kısıtlı olduğu bir işle uğraşmaktasın..
Adobe Flash kullanılırsa direk görüntüyü çekiyorsun ona Moodle'la ilgilenirken bakmıştım. Ama c#'da asp.net için böyle bir dll, component, bileşen göremedim. Digitürk'ün sitesine baktım stream yapılıyor ve asp.net ile diye onlarda silverlight kullanmış. Silverlight'la baktım ondada bulamadım vay arkadaş hep bulamadım. -
http://www.xarg.org/project/jquery-webcam-plugin/
bu şekil olsa?
ben diyorum badana sen diyorsun adana gibisinden düşünüyor olabilirsin ama belki işine yarar diye :)
-
TeRRoR bunu yazdı:
cemnet bunu yazdı:
Adobe Flash kullanılırsa direk görüntüyü çekiyorsun ona Moodle'la ilgilenirken bakmıştım. Ama c#'da asp.net için böyle bir dll, component, bileşen göremedim. Digitürk'ün sitesine baktım stream yapılıyor ve asp.net ile diye onlarda silverlight kullanmış. Silverlight'la baktım ondada bulamadım vay arkadaş hep bulamadım.
tüm kapılar yüzüne kapanmış seninde :D Bende zamanında merak edip akabinde araştırıp sonrada kaynak yetersizliği sebebiyeti ile yılmıştım. Araştırmalarıma devam etseydim şuan böle lafı gevelemek yerine verimli paylaşımda bulunabilirdim. Sen yılma, araştır-öğren makale yaz :F -
myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------http://www.xarg.org/project/jquery-webcam-plugin/
bu şekil olsa?
ben diyorum badana sen diyorsun adana gibisinden düşünüyor olabilirsin ama belki işine yarar diye :)
eyvallah dostum şimdi bakıyorum. en azından camerayı web üzerinde görebiliyoruz. stream özelliği filanda demiş şimdi indirip bi kurcalayacam eyvallah. -
yokmu bilen gören?
-
Bilen olsa bile söyleyeceğini sanmıyorum. Ben de biraz araştırmıştım vaktiyle, ama nafile.
-
flash'la yazılmış bi companent vardı,uzaktan eğitim projesinde kullanılmıştı. Onu bi araştır,bende bulmaya çalışıcam adını
ayrıca silverlight 4'ün betalarında da tanıtılmıştı bu olay?
araştırmayı flash / silverlight üzerine yoğunlaştır sonuca ulaşacaksın :)
edit: Flash Communication server başlangıç olabilir :P
-
TeRRoR bunu yazdı:
yokmu bilen gören?
-
Beklenti büyük,yardımı ise ufukta göremedim(up)