At Ve İn Arasındaki Farkı Açıklayacak Babayiğit Aranıyor
-
mesela
my father wanted to stay at home yesterday
my cat in the garden
bu iki cümledede mekan sözkonusu biri ev diğeri bahçe ikisindede in ve at de maksadıyla kullanılmış bahçede evde aradaki farkne hangisini kullanıcamızı nasıl anlıycaz bide mesela şöle bişivar
the sun rises in the east
water boils at 100c
burda dahada karışıyor budefa cümlelerden birinde yön var diğerinde derede doğudan demek için in derecede demek için at kullanılmış nasıl ayırıcaz bunları
-
selam,
uyumadan önce yazayım dedim ,
bunlar preposition yani edat. bahsettiğin şeyler birer kalıp, gün isimlerinde in kullanmıyorsun on kullanıyorsun gibi..
dil bilimci değilim ama bildiğim kadarıyla bunların bir mantığı yok, bu şekilde ezberleyip öğreneceksin, bol bol yazı okuyarak ne nerede kullanılır hafızana kazınacak.. ilk zamanlar karıştırabilrsin çok sıkıntı değil ama zamanla bu kalıplar oturacak..
ingilizce çok basit dil aslında, fazla istisnai durum yok, ben fransızca çalışıyorum en küçük şeylerde bile yığınla kural var
edatlar için buraya göz atabilirsin http://www.ingilizcearsiv.com/dilbilgisi/ingilizcede-edatlar-prepositions.html
-
unbalanced bunu yazdı
selam,
uyumadan önce yazayım dedim ,
bunlar preposition yani edat. bahsettiğin şeyler birer kalıp, gün isimlerinde in kullanmıyorsun on kullanıyorsun gibi..
dil bilimci değilim ama bildiğim kadarıyla bunların bir mantığı yok, bu şekilde ezberleyip öğreneceksin, bol bol yazı okuyarak ne nerede kullanılır hafızana kazınacak.. ilk zamanlar karıştırabilrsin çok sıkıntı değil ama zamanla bu kalıplar oturacak..
ingilizce çok basit dil aslında, fazla istisnai durum yok, ben fransızca çalışıyorum en küçük şeylerde bile yığınla kural var
edatlar için buraya göz atabilirsin http://www.ingilizcearsiv.com/dilbilgisi/ingilizcede-edatlar-prepositions.html
teşekkür ederim
-
At ve In arasındaki farkı açıklayacak babayiğit diyince bildiğimiz hayvan olan at ile mağara olarak bildiğimiz in arasındaki fark sandım, amk nasıl felsefi bi soru bu diyerek daldım konuya. İngilizcedeki at ve in deseymişsin iyiymiş :/
-
wasd bunu yazdı
At ve In arasındaki farkı açıklayacak babayiğit diyince bildiğimiz hayvan olan at ile mağara olarak bildiğimiz in arasındaki fark sandım, amk nasıl felsefi bi soru bu diyerek daldım konuya. İngilizcedeki at ve in deseymişsin iyiymiş :/
Bende öyle sandım sonra yıkıldım :D
-
at mekan/zaman/miktar gibi yerlerde
in ise sadece mekan belirten yerlerde
-
Bunlar böledir, sorgulamadan biat edeceksin hocam
-
Yukarıdaki linkte adam çok güzel anlatıyor
-
turkce'deki; saat 5'te ile 5'de mantigini ve hangisinin nizami oldugunu ayiktigin gun ,
takip edecek bir sonraki kelimeye gore in , at , on hangisinin gelecegini otomatik kavrayacaksin..
-
en iyi şöyle açıklarım:
at the begining : Bir şeyin başı mesela kitabın başı, oyunun başı, ayın başı gibi..
in the begining: Başlangıçta
Arada böyle bir anlam farkı yaratıyor.
-
at = ....'da
in = ...'nın içinde
%80 ingilizce kullanımda bu anlamlara gelirler.