folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder At Ve İn Arasındaki Farkı Açıklayacak Babayiğit Aranıyor

At Ve İn Arasındaki Farkı Açıklayacak Babayiğit Aranıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mesela

my father wanted to stay at home yesterday

my cat in the garden

bu iki cümledede mekan sözkonusu biri ev diğeri bahçe ikisindede in ve at de maksadıyla kullanılmış bahçede evde aradaki farkne hangisini kullanıcamızı nasıl anlıycaz bide mesela şöle bişivar

the sun rises in the east

water boils at 100c

burda dahada karışıyor budefa cümlelerden birinde yön var diğerinde derede doğudan demek için in derecede demek için at kullanılmış nasıl ayırıcaz bunları

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selam,

uyumadan önce yazayım dedim ,

bunlar preposition yani edat. bahsettiğin şeyler birer kalıp, gün isimlerinde in kullanmıyorsun on kullanıyorsun gibi..

dil bilimci değilim ama bildiğim kadarıyla bunların bir mantığı yok, bu şekilde ezberleyip öğreneceksin, bol bol yazı okuyarak ne nerede kullanılır hafızana kazınacak.. ilk zamanlar karıştırabilrsin çok sıkıntı değil ama zamanla bu kalıplar oturacak..

ingilizce çok basit dil aslında, fazla istisnai durum yok, ben fransızca çalışıyorum en küçük şeylerde bile yığınla kural var

edatlar için buraya göz atabilirsin http://www.ingilizcearsiv.com/dilbilgisi/ingilizcede-edatlar-prepositions.html 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

selam,

uyumadan önce yazayım dedim ,

bunlar preposition yani edat. bahsettiğin şeyler birer kalıp, gün isimlerinde in kullanmıyorsun on kullanıyorsun gibi..

dil bilimci değilim ama bildiğim kadarıyla bunların bir mantığı yok, bu şekilde ezberleyip öğreneceksin, bol bol yazı okuyarak ne nerede kullanılır hafızana kazınacak.. ilk zamanlar karıştırabilrsin çok sıkıntı değil ama zamanla bu kalıplar oturacak..

ingilizce çok basit dil aslında, fazla istisnai durum yok, ben fransızca çalışıyorum en küçük şeylerde bile yığınla kural var

edatlar için buraya göz atabilirsin http://www.ingilizcearsiv.com/dilbilgisi/ingilizcede-edatlar-prepositions.html 

teşekkür ederim

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

At ve In arasındaki farkı açıklayacak babayiğit diyince bildiğimiz hayvan olan at ile mağara olarak bildiğimiz in arasındaki fark sandım, amk nasıl felsefi bi soru bu diyerek daldım konuya. İngilizcedeki at ve in deseymişsin iyiymiş :/

:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    wasd bunu yazdı

At ve In arasındaki farkı açıklayacak babayiğit diyince bildiğimiz hayvan olan at ile mağara olarak bildiğimiz in arasındaki fark sandım, amk nasıl felsefi bi soru bu diyerek daldım konuya. İngilizcedeki at ve in deseymişsin iyiymiş :/

Bende öyle sandım sonra yıkıldım :D

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

at mekan/zaman/miktar gibi yerlerde

in ise sadece mekan belirten yerlerde

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bunlar böledir, sorgulamadan biat edeceksin hocam

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

turkce'deki; saat 5'te ile 5'de mantigini ve hangisinin nizami oldugunu ayiktigin gun , 

takip edecek bir sonraki kelimeye gore in , at , on hangisinin gelecegini otomatik kavrayacaksin..

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

en iyi şöyle açıklarım:

at the begining : Bir şeyin başı mesela kitabın başı, oyunun başı, ayın başı gibi..

in the begining: Başlangıçta

Arada böyle bir anlam farkı yaratıyor. 

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

at = ....'da

in = ...'nın içinde

%80 ingilizce kullanımda bu anlamlara gelirler.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
Toplam Hit: 3902 Toplam Mesaj: 11