folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder ATATÜRK Hakkında Hangisini Biliyorsunuz



ATATÜRK Hakkında Hangisini Biliyorsunuz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DooM
    DooM's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Ertan ayrıca şunu demişsin ''Atatürk yaşasaydı şuan belki kuran diye birşey ortada olmayabilirdi''

    bende bu sözüne Atatürk'ten bi sözle cevap veriyorum.."Milletimiz dil ve din gibi kuvvetli iki hazineye sahiptir. Bu faziletleri hiç bir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamıyacaktır ve alamaz."
    Din hakkında insanımızın kalbinden kimse sökemez dien birinin kuranı kerimi yasaklamaya kalkması ne kadar mantıklı????Bence daha çok kıtap oku araştırrvee düşün... Seni ayıplıyor kınıyor ve yuh diorum... Son sözler şunlarıda oku!

    "Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor."

    "Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur."

    "Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’iın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır." "Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır."

    Son yazdıgım sözdee şuraları dikkatli oku!!!!!

    "Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır."

    !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Atatürk komünizm düşmanidir demek gerçeğin tam aksini söylemektir...Atatürk komünist değildi bu doğru ancak atatürk komünist düşmanıda değildi...Kemalizm kapitalzm ve marksizmin içinden gelmiş bir doktrindir...Kemalizm in altıok ilkesine bakarsaniz (Laiklik,milliyetçilik ve cumhuriyetçilik Fransız devrimini eseridir burjuvazi dir burjuva kültürüne dayanir kapital özellik taşır....Devletçilik,halkçılık,devrimcilik sosyalist devrim özellikleri taşır Sovyetlerden alınmıştır...Atatürk bunlardan nutukta bahsediyor)..Ve bizim devletimiz 1950 li yillara kadar devletçi halkçı bir özellikte olduğu için kapitalist değildi aksine sosyalizan bir devletti...Hakimeyeti Milliye gazetesinin baş yazarı Atatürktü atatürkün orada yayınlanan yazılarına bakarsaniz bir cümle sarf etmiş orda aynen şöyle "Milletlerin düşmanı ne falan ne de filan uluslardır bizzat kapitalizm ve onun şimarık cocugu emperyalizmdir" bu tahlili net bir şekilde yapiyor....Atatürk ün hiçbir zaman komünizme karşı bir tutumu olmamistir...Şimdi TKP meselesi var Mustafa Suphi olaylari var ancak neden mustafa suphiyi savunan suphinin sovyetlerde lenine karşı bir muhalif hareketin yandaşı olduğunu söylemiyorlar...?...Üstelik suphi olayı daha karışıktır olaylar Mustafa Kemalden bağımsız gerçekleşmiştir....Yani mustafa kemal faşistti komüsit düşmanıydı yok komünistti bilmem ne gibi tartışmalarda ATatürke zarar verir...Atatürk fransız devrimini ve sovyet devrimini özelliklerini almış Türkiye nesnelliğine uygulamış bir ihtilalcidir...Yaptığı Anadolu devrimi bütün dünyada fırtına gibi esmiştir...Çünkü dünyaya bağımsızlığı biz öğrettik...Bakın Mao çin de devrim yapmıştır Mustafa Kemal in pratiğinden yararlanmış ve orta okul lise kitaplarinda LEnin in Gandhi nin yaninda Mustafa KEmal i öğretmektedir cocuklara...devrimci teşkilatçı diye...Bakın Lenin enternasyonal konusmalarinda Ermeni Sosyalist cumhuriyeti adiyla kurulan ingiliz kuklasi devletin adinin sosyalist kendisinin emperyalist usaklik ettiğini söylemiş ve anadoludaki Jöntürkleri desteklek gerektiğini söylemiştir...yine sovyet devriminden önce Lenin mevcut koşullarda ihtilalci yapı olarak en sağlam hareketi jöntürk hareketi olarak değerlendirmiştir....Cezayir Tununs emperyalizme karşı(Fransız emperyalizmi) 1950-60 larda verdiği mücadelede oradaki direnişçiler fransız askerlerince kursuna dizilmis kanli gömleklerinin altindan Mustafa Kemal fotoğraflari çıkmıştır....Fidel Castro havana meydanina Mustafa Kemal heykeli diktirmiş Mustafa Kemal bizim esin kaynağımızdır o 19 mayıs 1919 da emperyalistleri kovmak için samsuna cikti bizde 19 mayis 195* (tarihi tam hatırlamıyorum ya 54 ya 57) günü simdiki adiyla domuzlar körfezine ciktik demistir...Dünyanın bütün sosyalist ülkelerinde okutulan rehber edilen bu adam nasil komünist düşmanı olur ?...Dediğim gibi mesele bu değil...MEsel bağımsızlık meselesi olmuş...emperyalizme karşı Mustafa Kemal cephesinde birleşme meslesi..Dünyaya bağımsızlığı öğretenler olarak tekrar tam bağımsızlığımzı kazanmak zorundayız...

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    BAkin arkadaslar din meselesinde yanlis ve gerici tutum aliyorsunuz..Mustafa Kemal bir liderden once bir birey o insanin inanci kimseyi ilgilendirmez..Sen elmayi seviyorsun diye elmaninda seni sevmesi gerekmez....Mustafa Kemal ortacag kalintilarini temizlemistir tam temizlenmesede bugun yeniden turemistir...Tekke zaviye medrese harem selam anlayisi kaldirilmistir...Ancak bunu devam ettiren said kurdi(nursi) tarikatı fetocular falan var simdi zaten bunlarda kemalist sistem dusmanlaridir...Sonuc olarak Ataturk inansa da seyime inanmasada seyime olay budur dininden sizene inansa ne olacakti size ne getirisi olacakti cennetten yermi vereceklerdi innamasa ne olacakti Mustafa Kemal uzerine dusen tarihsel gorevi yerine getrmistir gerisi yalan...Bakin Filistinde El Fetih orgutunun lideri Arafat yillarca filistindeki direnisi orgutlemistir(marksisttir El fetih)...Arafatin dini inanci neydi bileniniz varmi ? Adam hristiyandi el fetih basindayken yillarca o sekilde intifadalar oldu...kimse bu adam niye hristiyan demedi bu adam bizim bagimszligimiz icin mucadele ediyor o zaman biz bunun yanindayiz dedi...Son yillarda inanci ne oldu musluman mi oldu ne oldu bilemem orasini...Yani agaci yikmak istiyorsaniz dalina vurmayin kokune vurun...Yok o oyle bu boyle bunlarla kurtulmaz bu ulke...burada ataturkun dinini sorgulayan zihniyet ab ve abd bizim kurtulus savasimizi soykırıma dayandırmak istediginde sesi cikmaz...adamlar bagirio turkler kurtulus savasinda ermenileri kiydi diyor bunun karsisinda kuzu kesilenler burada agzini acip Mustafa Kemal e laf soylemesin soylettirmemde.

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DooM
    DooM's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Arkadaşımız komınizme değinmiş.Mustafa Kemal'in kominizm hakkında görüşlerini kendi cümleleriyle yazıyorum..

    "Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız.
    Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."

    "Bolşeviklere gelince, bizim memleketimizde bu doktrinin hiçbir şekilde bir yeri olamaz. Dinimiz, adetlerimiz ve aynı zamanda sosyal bünyemiz tamamiyle böyle bir fikrin yerleşmesine müsait değildir. Türkiye'de ne büyük kapitalistler, ne de milyonlarca zanaatkar ve işçi vardır. Diğer taraftan zirai bir problemimiz yoktur. Son olarak, sosyal bakımdan dini prensiplerimiz bolşevizmi benimsemekten bizi uzak tutmaktadır." (Atatürk'ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri, IV., 1917-1938, Ankara, 1964, s.78)

    "Komünizm içtimai bir meseledir. Memleketimizin hali, memleketimizin içtimai şeraiti, dini ve milli ananelerinin kuvvetli, Rusya'daki komünizmin bizce tatbikine müsait olmadığı kanaatini teyit eder bir mahiyettedir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. III, 2. Baskı, s .20)

    2 Kasım 1922'de,

    "Şurası unutulmamalı ki, bu tarz-ı idare, bir bolşevik sistemi değildir. Çünkü, biz ne bolşevizim ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim şekl-i hükümetimiz tam bir demokrat hükümetidir ve lisanımızda bu hükümet halk hükümeti diye yad edilir." (Ag.e, c .3, 2. Baskı, s. 20)

    21 Haziran 1935'te,

    "Türkiye'de bolşeviklik olmayacaktır. Çünkü, Türk Hükümeti'nin ilk gayesi halka hürriyet ve saadet verme, askerlerimize olduğu kadar, sivil halkımıza da iyi bakmaktır." (A.g.e., c. 3, 2. Baskı, s. 99)

    "Bugün Avrupa'nın doğusunda bütün uygarlıkları ve hatta bütün insanlığı tehdit eden yeni bir güç belirmiştir. Bütün maddi ve manevi imkanlarını top yekün bir şekilde, dünya ihtilali gayesi uğruna, seferber eden bu korkunç kuvvet, üstelik Avrupalılar ve Amerikalılarca henüz malum olmayan, yepyeni siyasal metodlar tatbik etmekte ve rakiplerinin en küçük hatalarından bile mükemmelen istifade etmesini bilmektedir. Avrupa'da çıkacak bir savaşın başlıca galibi ne İngiltere, ne Fransa, ne de Almanya'dır. Sadece bolşevizmdir. Rusya'nın yakın komşusu ve bu memleketle en çok savaşmış bir millet olarak biz Türkler, orada cereyan eden olayları yakından izliyor ve tehlikeyi bütün çıplaklığıyla görüyoruz. Uyanan Doğu milletlerinin düşünce yapılarını mükemmelen sömüren, onların milli ihtiraslarını okşayan ve kinleri tahrik etmesini bilen bolşevikler, yalnız Avrupa'yı değil, Asya'yı da tehdit eden başlıca kuvvet halini almışlardır." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 3, s. 94-95)

    "Komünistliğin memleketimizde değil, henüz Rusya'da bile tatbik kabiliyeti hakkında açık kanaatler hasıl olamadığı anlaşılmaktadır. Bununla beraber içerden ve dışardan çeşitli maksatlarla bu akımın memleketimizi içine girmekte olduğu ve buna karşı akla uygun tedbir alınmadığı takdirde milletin pek çok muhtaç olduğu birlik ve sükununu bozan durumların ortaya çıkması da imkan dairesinde görülmüştü. ..." (31 Ekim 1920, SD, IV, s. 360-361, Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektuptan)

    "Devlet bireyin yerini alamaz, fakat, bireyin gelişme ve kalkınması için genel koşulları göz önünde bulundurmalıdır. Devlet eliyle yapılacak işler, bireyin büyük kar getirmediğinden dolayı yapmayacağı işler veya milli çıkarlar için gerekli olan ekonomik işleri kapsar. Özgürlüklerin ve yurt bağımsızlığının sağlanması ve korunması ile iç işlerinin düzenlenmesi nasıl devletin görevi ise, devlet vatandaşların öğretimi, eğitimi, sağlığıyla ilgilenmek zorundadır. Devlet, memleketin asayiş ve savunması için yollarla, demir yolları ile, telgrafla, telefonla, memleketin hayvanlarıyla, her türlü taşıtlarıyla, milletin genel servetiyle yakından ilgilidir. Memleket yönetiminde ve savunmasında, bu saydıklarımız, toptan, tüfekten, her türlü silahtan daha önemlidir. ... Özel çıkarlar çoğunlukla, genel çıkarlarla tezat halinde bulunur. Bir de, özel çıkarlar, en nihayet rekabete dayanır. Oysa, yalnız bununla ekonomik düzen kurulamaz. Bu kanıda olanlar kendilerini, bir serap karşısında, aldatılmaya terk edenlerdir. ...Bir de, ferdin kişisel çalışmaları, ekonomik kalkınmanın esas kaynağı olarak kalmalıdır. Ferdin inkişafına (gelişme) mani olmamak bilhassa iktisadi sahadaki özgürlük ve teşebbüsler önünde devletin kendi faaliyeti ile bir engel yaratmaması demokrasi prensibinin önemli esasıdır. (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 46-47)

    "Biz büyük savaşlar görmüş, büyük bir milletiz.. Ama savaşçı değil, barışçı felsefeyi benimsemiş bir milletiz. ... Kendimizi dünyadan soyutlayamayız. Dünya nimetlerinin emperyalist ülkeler tarafından zaman zaman pervasızca paylaşıldığını ve bu paylaşma esnasında gelişmemiş ülkelerin tarihten silindiğini hafızalardan silmek kadar gaflet olamaz. Dünyanın bugünkü durumu hiç de parlak görünmüyor. Her ülke, gençliğini bir başka ideolojiye sahip olarak yetiştirme gayreti içinde. İtalya faşizm ideolojisine dört elle sarılmış. Bu ülkenin diktatörü olan Mussolini ülkesinin sekiz milyon faşist gencinin süngüsü üzerinde yaşadığını haykırıp duruyor... Almanya'da Hitler'in yaratarak geliştirmekte olduğu Nazilik de faşizmin bir başka, bir büyük tehkileli benzeridir. Hitler bir ırkçıdır. Dikkat buyurunuz, milliyetçi demiyorum, ırkçıdır diyorum. Alman ırkını en üstün ırk olarak gören bir mecnundur. Tekmil Alman gençliğini peşine takmış, onlara bu ideali aşılamıştır. Moskova'da oynanan oyun ise bir başka türlüdür. Stalin yalnız kendi gençliğine değil, dünya gençliğine komünistlik ideolojisini aşılamaya çalışıyor. Komünistlik propagandasının, fukarası ve cahili çok ülkelerde ne kolay taraftar topladığı ise ortada bir gerçektir." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.155)

    "... Hayır. Ne komünizm ne de faşizm... Bu iki ideoloji de memleketimizin, ulusumuzun gerçeklerine karakterine asla uymaz. Şunu da hemen ilave edeyim ki, ne faşizmin ne de Nazizm'in sonu yoktur." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.159)

    Kominizm ve emperyalizm hakkında görüşler bunlar..Bana göre Atatürk ve Kurtuluş Savaşının temeli Türk Milliyetciliğidir.

    "Türk Milleti milli duyguyu, insani duyguyla
    yanyana düşünmekten zevk alır.
    Vicdanında milli duygunun yanında insani duygunun
    şerefli yerini daima muhafaza etmekle iftihar eder."
    -Mustafa Kemal Atatürk

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    ZAten ben komünist demiyorum ki...Mustafa Kemal in soylediklerini Lenin de soyluyor su an komünizm e gecmek bir hayal once lenin NEP(kapitalist ekonomik sistem) uyluyor sanayiyi geliştirmek için LEnin e göre 60-70 yıllık bir süreç tutatacaktır komünizme geçis yani 1990 larda falan ...ama Stalinin hatasıyla 1938 de stalin komünizme geçtik diyor :))..gerisi çöküş zaten...Dinle iligli herkes atip tutuyor ama çok merak eden devşirmek yada atatürkün olmayan nutukları bırakıp adam gibi araştırıp asıl nutuk a uluşırsanız orda dinle ilgili son noktayı koyuyor günümüzdeki nutukların çoğu yeniden yazılmış değiştirilmiş...1944 basimi saman kağıda basili nutuk var elimde ilk tarih kurumunun yayinladigi baskilara bakarsaniz orada gercekten nutuk oynanmış orjinal olarak durur...Ona bakarsan 20 yil sonra atatürk nutukta ab den de bahsedecek ab ye girelim gibisinden sözler koyarlar kapitalizm bu affetmez...Atatürk gerçekten inancli olsa said nursiyi surgune değil devletin basina getirirdi.

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Hem bakin hicbir şeriat ülkesinde Mustafa Kemal örnek alinmaz neden çünkü temel olarak terst taban tabana...ama sosyalist ülkelerde mustafa kemalden olumlu ve önemli izler varsa durup düşünmek gerek.


    alttaki tazı önemli bence okuyun.


    ------------0---------------------
    Fidel Castro, dünya kamuoyunun yakından tanıdığı son günlerde anımsadığım
    kadarı ile 80. yaş günü kutlanan belki de yaşayan en eski ve uzun yıllardır
    yönetimde olan Küba devlet başkanıdır.

    Türkiye sol hareketi Castro ve Guevera’yı 68’li yıllarda tanıdı. Castro
    ülkesinin ABD’ye karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin önderidir.

    Castro, ABD’ye ve yerli işbirlikçilerine karşı verdiği mücadeleyi bir genç
    Küba’lı avukat olarak; “Tarih Beni Berat Ettirecektir” adlı kitabında
    detaylı olarak anlatıyor.

    Yine, “Havana Duruşması” adlı tiyatro oyunu, Castro ve Che Guavera’nın ABD
    Emperyalizmi ve yerli işbirlikçilerine karşı ABD’nin “Domuzlar Çıkarması” ve
    sonuçlarını izleyicilerine lirik bir dille anlatan bir oyundur.

    Fidel Casto, doğrusu ile yanlışı ile 40 yılı aşkın bir zamandır Küba devlet
    başkanıdır.

    Bu zaman süreci içinde Castro dünyaya bir olguyu isbat etti. ABD
    Emperyalizminin burnunun dibinde bir minik adada bu süper gücün binbir
    entrikasına karşı boyun eğmedi. Tam bağımsız olarak Küba varlığını sürdürdü.
    Sürdürüyor.

    Küba halkı aç kaldı, susuz kaldı. Ama sömürge olmadı.

    Fidel Castro bu bağımsızlıkçı tavrını sadece kronik karşıtı ABD
    emperyalizmine karşı değil, tüm egemenlere karşı sürdürdü.

    Bu tavrını gün geldi sosyalist olduğu halde S.S.C.B’ye, gün geldi Başkan Mao’nun Çin Halk Cumhuriyeti’ne gösterdi.

    Halkı bir çok şeyden mahrum kaldı. Ama ulusal onuru ayaklar altına alınmadı.
    Küba halkı parya muamelesi görmedi.

    Fidel Castro’yu Fidel Castro yapanda bu onurlu tavrı oldu. O’na sadece
    dostları değil, karşıtları da saygı ile bakmak zorunda kaldı.

    Türk aydınları ile Küba arasındaki ilişkilerde hep sıcak oldu. Bu zaman
    zaman iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilere de yansıdı. Hatta bir ara
    Türkiye’de Küba’ya gidip tatil yapmak moda haline geldi. Bu işten kimler
    kimler nasibini aldı. Sadece sosyalist nostalji için giden Ahmet Kaya v.s.
    değil parlamenter olan eski DİSK Başkanı Rıdvan Budak, MHP milletvekili
    Mehmet Gül, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici’de Küba
    plajlarında boy gösterdiler.

    Fidel Castro’ya karşı süren kamuoyu ilgisi, O’nun 1997’de İstanbul’da
    düzenlenen Habitat toplantısının konuk konuşmacısı olmasına kadar gitti.

    Türk medyası ise, ancak bu yıllardan sonra Fidel Castro’nun Mustafa Kemal
    Atatürk ile ilgili düşüncelerini öğrenebildi.

    22.8.1997 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Barış Doster şöyle yazdı:

    “Zapata Caddesi ile Salvadar Allende Bulvarı’nın kesiştiği yer gibi
    adreslerin tanımlandığı, devrimci bir geleneğin ve anti emperyalist ruhun
    her sokakta hissedildiği Havana’nın en önemli caddelerinden birinde, bir
    başka büyük devrimcinin, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğu
    belirtilmiş. Doğum tarihi olarak ise; 19.5.1881 yazılmış. Ayrıca kaidede
    ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözlerinin Türkçesi ve İspanyolca’sı yer almış.”

    Türkiye kamuoyu 1997 yılında İstanbul’da yapılan HABİTAT toplantısında Fidel
    Castro’nun İstanbul’a gelmesinden sonra Yeni Yüzyıl gazetesinde Jale
    Özgentürk ile yaptığı söyleşide özetle şunları öğrendi:

    Castro Atatürk’ü kastederek, “O’nun yaptıklarını ben başaramazdım. Asıl
    devrimci Atatürk’tür diyor ve şöyle devam ediyor: “Bu kadar büyük bir devrim
    yaptım ama Atatürk’ün yaptıklarını başaramazdım.”.

    O yılların sağlık bakanı Yıldırım Aktuna; Küba ziyaretinde Castro’nun
    Atatürk’ün tüm yaşamını iyi bildiğini ve O’nun için; “Atatürk’ün büyük bir
    asker, döneminin en önemli liderlerinden biri olduğunu” ifade ettiğini
    ardından ise; “Küba’da bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk’ün
    Türkiye’de yaptıklarını başaramadım. Atatürk, harf devrimi gibi bir takım
    reformlar yaptı. Ben böyle bir düzen değişikliği yapamazdım” dediğini ifade
    ediyor.

    Bütün bunlardan Fidel Castro’nun dünya siyaseti ve Türkiye’nin içinde
    bulunduğu coğrafya’daki siyasi gelişmeleri ve tarihsel gelişimini
    takibettiği de görülüyor.

    Bugün dünyada yaşayan ender sosyalist ülkelerden biri olarak Küba ve devlet
    başkanı Castro’nun aynı zamanda bir ABD uzmanı olduğunu da belirtmek
    gerekir.

    Dünyanın en ücra köşelerinde bile dilediğini yapan ABD emperyalizminin
    burnunun dibinde bağımsız bir devlet olarak yaşamak ancak böyle olabilir.

    Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgalci emperyalist devletlere karşı
    Türk bağımsızlık mücadelesi vererek ulusal devletini kuran Türkiye’ye karşı
    ABD ve AB desteği ile etnik kalkışma yapmaya çalışan Kürtler için bakın
    Fidel Castro bundan tam 11 yıl önce ne diyor:

    “Türkiye’deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin
    oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin (ABD’nin) petrol bekçisi olmaz.”

    Bu sözleri Fidel Castro kendini ziyarete Türkiye’den gelen bir heyet önünde
    söylüyor. Bu heyet içindekilerden biri de Esenyurt eski belediye başkanı
    Gürbüz Çapan’dır. Yıl ise; 1994. PKK Hareketi’nin Şemdinli baskını olayından
    sonraki yıllar.

    Daha ortada ne Irak işgali var, nede Apo’nun yakalanması meselesi.

    Ne yazık ki Castro’nun belirttiği gibi Kürt Hareketi ABD’nin yani Yanke’nin
    elinde adeta oyuncak olmuş durumda.

    Yanke’nin AB destekli Ortadoğu işgalinin en büyük destekçisi artık Kürtler
    oldu.

    Kürtler verdikleri mücadeleye “bağımsızlık” adını veriyorlar.

    Dünya’nın süper gücüne “petrol bekçiliği” yapmanın adı ne zamandan beri
    “bağımsızlık mücadelesi” oldu.

    Üstelik bu bekçiliğe sadece Kürtler içindeki bir grup değil önemli bir
    çoğunluk aday, kamuoyuna açıklanan araştırma sonuçlarına göre Türkler’in
    %80-82’si ABD’nin Irak işgaline karşı iken Kürtler’in %92’si bu işgalden
    yana ve bu işgalin bölgeye demokrasi getireceği düşüncesi var.

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DooM
    DooM's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Hocam ''Atatürk gerçekten inancli olsa said nursiyi surgune değil devletin basina getirirdi.'' demişin.Devletin başına geçirmesi zaten olmaz laikliğe ters,sürgün edilmeside tarikat olayları vesaire..Onun dışında sana sen komınısttir diosun demedim sadece dediklerine ekleme yaptım ;) Genel itibariyle aynı şeyleri sölüyoruz yani;) Hadi ben yattım yarın okul var iyi geceler..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DooM
    DooM's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    computerwolf hocam son eklediğin yazıyı okudum tşk ederim worde aktardım bide saol.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Anlastik haci mesele hürriyet meselesi artik...Hadi yat benimde 8:15 te ders var ama uyumayacağım bizimki can değilmi sen yation ben ayaktayim :))

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 8767 Toplam Mesaj: 40