folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bakalım Yüce Adaletimiz "Dokunulmaz" Vekillere İşleyecek Mi?



Bakalım Yüce Adaletimiz "Dokunulmaz" Vekillere İşleyecek Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2003
    Erkek

    Ölümlü kazayı yapan milletvekili mi, oğlu mu?

          Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

    MERSİN’de, otomobiliyle 48 yaşındaki TEDAŞ memuru Faruk Gündem’e çarparak ölümüne neden olduğu belirtilen AKP Mersin Milletvekili 58 yaşındaki Ali Er’in kaza anında direksiyonda kendisinin değil, üniversite öğrencisi oğlu 22 yaşındaki Hasan’ın bulunduğu iddia edildi. Bir jandarma başçavuş ve jandarma er, kazayı bizzat gördüklerini, direksiyonda milletvekilinin oğlunun bulunduğunu söyledi.
          22 Temmuz seçimlerinde 6’ncı kez Mersin milletvekili seçilen Ali Er’e ait 06 ALA 96 plakalı otomobil, 28 Temmuz gecesi Soli kavşağı yakınında Mersin-Antalya karayolu üzerinde bisikletiyle giden 3 çocuk babası Faruk Gündem’e çarparak, ölümüne neden oldu. Sağ ön camı patlayan ve rot kırarak kaza yerinden yaklaşık 40 metre sonra durabilen araçtaki Milletvekili Er ile eşi Zeliha ve Bilkent Üniversitesi öğrencisi oğlu Hasan Er kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Milletvekili Er, kaza sonrası eşi ve oğlunu taksiyle Mersin Devlet Hastanesi’ne gönderirken, kendisi Mezitli Polis Karakolu’na gidip, otomobiliyle kaza yaptığını söyledi. Er’in ölümlü kazaya karıştığı polis telsizlerinden geçerken, karakolda hareketlilik yaşandı. AKP Mersin Milletvekili Ömer İnan, AKP Mersin İl Başkanı M. Mustafa Gültak, Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür ve partililer karakola koştu. Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer ile çok sayıda müdür yardımcısı ve üst düzey polis yetkilileri de karakola gelerek konuyla yakından ilgilendi. Gazetecilerden kaçırılan, karakoldan arka kapıdan çıkarılan AKP’li Er’in alkol kontrolü de yapılıp, soruşturma dosyasına konuldu.
         
         SÜPRİZ TANIKLAR
          Polis ve savcılık, Milletvekili Er’in kaza yaptığı yönünde soruşturmayı yürütürken, kaza haberini televizyonlardan izleyen Mersin İl Jandarma Komutanlığı Davultepe Karakolu’nda görevli Başçavuş Olcay Gözübüyük, kendisinin ve bulundukları araçtaki askerlerin kazaya bizzat tanık olduğunu, otomobilin direksiyonunda milletvekilinin değil oğlu Hasan’ın bulunduğunu öne sürdü. Başçavuş Gözübüyük, jandarma er Yıldız ve 2 askerle birlikte 29 Temmuz’da adliyeye giderek, nöbetçi savcıya kazayla ilgili bilgi verdi. Kaza olduğu gece kendilerinin bir görevden döndüklerini bildiren Gözübüyük, “Söz konusu 06 ALA 96 plakalı otomobil çok süratli bir şekilde bizim aracın sağından geçti. Yaklaşık 1-2 dakika sonra kaza yerine ulaştığımızda bizi hızla geçen aracın bisikletli birine çarparak ölümüne neden olduğunu anladık. Aracın direksiyonundaki kişi Milletvekili Ali Er değil, daha sonra ismini öğrendiğimiz oğlu Hasan Er’di. Bu durumu kaza yerine gelen polis ekiplerine de söyledik. Daha sonra milletvekilinin kaza yaptığı haberlerini izleyince şaşkına döndük'' dedi.
          Jandarma Er Murat Yıldız da, kaza yapan aracın direksiyonunda Milletvekili Ali Er’in olmadığı yönünde ifade verdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kepoğlu, jandarmadaki diğer 2 askerin tanık olarak ifadesini almaya gerek görmedi.
         
         ‘KAZAYI OĞLUM YAPMADI’
          Bu ifadeler kaza soruşturmasının seyrini değiştirdi ve soruşturma dosyasında Milletvekili Er tanık, oğlu Hasan ise şüpheli olarak yer aldı. Yaşanan kaza sonrası oğlunu kurtarmak için milletvekili dokunulmazlığı zırhını göz önünde bulundurup, aracı kendisinin kullandığını söylediği ileri sürülen Ali Er, tanık olarak verdiği ifadesinde de, “Otomobili kullanan bendim. Jandarma aracındakiler neden böyle beyan verdiler bilmiyorum. Belki onlar da yanılmıştır. Direksiyonda ben vardım. Oğlum önde, eşim ise arka koltukta oturuyordu'' dedi.
          Savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Milletvekilinin oğlu Hasan Er de, kaza anında otomobili babasının kullandığını söyledi.

Toplam Hit: 1031 Toplam Mesaj: 1