folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder BAKTERİ ÖLDÜREN YAPAY VİRÜS



BAKTERİ ÖLDÜREN YAPAY VİRÜS

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _Diablo_Tyrael_
    _Diablo_Tyrael_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2003
    Erkek
    BAKTERİ ÖLDÜREN YAPAY VİRÜS ÜRETİMİNDE BÜYÜK İLERLEME... BİLİM ADAMLARI BAKTERİ HÜCRELERİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ BİLİNEN BİR VİRÜSÜ SADECE İKİ HAFTADA YAPAY OLARAK ÜRETMEYİ BAŞARDILAR.

    ABD"nin Maryland eyaletinin Rockville kentindeki Biyolojik Enerji Alternatifleri Enstitüsü"nde yapılan çalışmada, ticari olarak satılan bir DNA"yı kullanarak, bakteri hücrelerine bulaşıp onları öldüren bir virüsle aynı genetik kodları taşıyan yapay bir virüs sadece iki haftada üretildi. Deneyi yapan bilim adamlarından Enstitü kurucusu J. Craig Venter, yaygın olarak bilinen moleküler biyoloji ilkelerini kullansalar da, virüsün üretiminin aylar ya da yıllar değil sadece iki hafta almasınınçığır açıcı bir gelişme olduğunu söyledi. Bilim adamları daha önce hücrelerde doğal olarak bulunan enzimlerden çocuk felci virüsünü yapay olarak üretmeyi başarmışlar,
    ancak üretilen virüste hatalar çıkmış ve üretim süreci 3 yıl sürmüştü. Venter ve arkadaşlarının geçen yıl sadece iki haftada ürettikleri yapay virüs basit bir organizma olsa da, deney DNA"nın uzun parçalarını hızla yapay olarak üretme imkanını ortaya koydu ve böylece daha karmaşık organizmaları kontrol etme konusunda bir kilometre taşı oluşturdu.

    -ENERJİ ALANINDA VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI BÜYÜK ADIM-

    Son deneyde kullanılan teknik, daha karmaşık genetik incelemelere, daha etkili aşılar oluşturulmasına ve radyoaktive ve kirliliğin olduğu olağandışı ortamlarda yaşayabilecek organizmaların üretilmesine imkan tanıyacak.
    ABD Enerji Bakanı Spencer Abraham deneyin sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında, deneyin enerji ve çevre sorunlarına biyoloji
    temelli çözümler üretme imkanını hızlandıran, olağanüstü ve heyecan verici bir gelişme olduğunu söyledi. Abraham, ""Bu gelişme sonucunda, çok uzak olmayan bir gelecekte, özel olarak tasarlanmış mikroplardan oluşan bir koloninin, kömürle çalışan bir fabrikanın atık kontrol sistemleri içinde yaşadığını ve mikropların fabrikanın saldığı karbondioksitleri ve kirli atıkları yediklerini veya hava kirliliğini büyük oranda azaltmak veya radyoaktif suyun zehirli etkilerini azaltmak için mikroplardan faydalandığımızı düşünmek çok daha kolay"" dedi.
    Araştırmayı yürüten bilim adamları arasında, insanın tam genetik kodunun haritasını ilk üreten bilim adamlarından olan Venter"in yanı sıra, 1978"de genetik araştırmaları için Nobel Tıp Ödülü"nü paylaşan Hamilton Smith de bulunuyor.

    Yasal Uyarı: Anayasanın 135.maddesinin 26.fıkrasına göre oyunlarda hile yapmak çok ayıptır.
Toplam Hit: 1933 Toplam Mesaj: 1