Banka Kredi Masrafını Aldım!
-
Durum şu bulunduğum yerdeki tüketici hakem heyeti ilk bankaya başvur dedi başvurdum. dilekçe ve dekont ile (dekont olması şartmı bilmiyorum belki kredi numarasıda yeterli olabilir) bankadan haliyle red yazısı geldi. Red yazısı ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurdum. hakem heyeti iade kararı bu gün elime geçti. konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.
-
Mahkemenin karşı dava açma durumu varmış böyle birşey duydunmu hocam
-
duydum hocam hatta senmi konu açmıştın oradada tartışmıştık.
Sorun değil açarsa hertürlü damga vergi vs. den muaf mış. bide davayı bana değil tüketici hakem heyetine açması gerek :) benim bir talebim ve şikayetim var haksızsam da haklıysamda bunu tüketici hakem heyeti verdi bende bu karara uydum. Suçum varmı. :):)
-
NuLL29 bunu yazdı
duydum hocam hatta senmi konu açmıştın oradada tartışmıştık.
Sorun değil açarsa hertürlü damga vergi vs. den muaf mış. bide davayı bana değil tüketici hakem heyetine açması gerek :) benim bir talebim ve şikayetim var haksızsam da haklıysamda bunu tüketici hakem heyeti verdi bende bu karara uydum. Suçum varmı. :):)
hocam banka paranı ödeyip hakem heyetinin almış olduğu kararı temyize gider. karar bozulursa üst mahkemeye intikal edip hakem heyeti değilde sana dava açıp kesmiş olduğu ücretleri faiziyle isteyebilir. kazanırsa ana para+faiz ve mahkeme masraflarınıda sana kitler. biri böyle tüm kredi masrafı + kart aidatları+ hesap işletim ücretlerini almıştı 1250 civarı. 6 geçmeden 3000 TL geri ödemek zorunda kaldı. banka sanırım meblağ yüksek olursa peşini bırakmıyor. hakem heyeti kararına uyup paranı ödeyip sonra temyize gidiyor. savundukları tek şey. müşteri ile karşılıklı sözleşme dahilinde bilgilendirilerek kesintilerden haberdar edilerek kredi verilmiştir diyor. hakem heyeti buna dikkat etmeyip müşteriyi haklı çıkarsa bile tüketici mahkemeleri pek hakem heyeti gibi yaklaşmıyor olaya. hatta bazı şehirlerimizde tüketicilerin dilekçeleri rededilebiliyor.
-
Bankalar zaten terörist gibi haraç topluyor
iyi oldu bu -
hocam Sitelerden dilekce örnegıne ulasamadım saglam lınk verebılırmısın?
-
çizik
-
o halde tüketici hakem heyetini niye kurmuşlarki. O zaman durum yine eskisi gibi. yani eskiden tüketici hakem heyeti yoktu bankadanda lehimize bir karar çıkmaz diyorduk. bide bir ton masraf var riske girmeyip bırakıyorduk. şimdi senin söylemen sonuçta iş aynı kapıya çıkıyor.
her türlü vergi ve harçtan muaf yazıyor ama tabi avukat ücretini kitlerlerse onu bilemem. hukuka bile parası olan erişebiliyor. Ok yaydan çıktı daha burdan sonra durmam. neye patlarsa patlasın. danıştaya kadar yolu var :)
-
hesap işletim ücretini geri aldım sizlerde almak isterseniz paranızı geri aln
önce
https://www.isbank.com.tr/Internet/yardim/yardimyenisite/Yardim.aspx?src=INTSUBE
yardım bölümünden şikayetinizi belridin kesim ücretlerini geri almak isyiyorum diye
bankanızı kullanmak istemıyorum sürekli hesap işletim ücreti kesiyorlar hesabımı acilen kapatılmasını sitoyurm
orası artık beyin gücünüze kalmış neden kesilmesini istemiyorsunuz gibi
daha sonra 2 gun içinde verdiğinz telefon numarasına dönüş yapıyorlar
azda olsa bana iade ettiler ben uzun süredir kullanmıyorum biraz para yatırdım baktım kesmişler ve geri aldım
19/12/2013 09:33:19 +2.24 TL 47.45 TL * HESAP İŞLETİM MASRAFI İADE 6210/ 00000 *MUH.HESABINDAN YATA 19/12/2013 09:33:19 +44.76 TL 45.21 TL * HESAP İŞLETİM MASRAFI İADE 6210/ 70090900*MUH.HESABINDAN YA 47 tl bereket versin :)