folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Ben Mi Yanlis Zamanda Dogmusum Yoksa 21. Yüzyilin Müzükleri Cok Mu Dandik?



Ben Mi Yanlis Zamanda Dogmusum Yoksa 21. Yüzyilin Müzükleri Cok Mu Dandik?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek
    Ya millet bana bi gruplardan bahsedio, ama cogunun kim oldunu bilmiorum, ben netten paso beatles, elvis presley,cat stevens fln gibi sanatcilari indirip dinliorum ve MTVdeki müzüklerin cogu ilgimi cekmiyor ve salak buluorum.

    Haksızmıyım ya eskilere göre cok kalitesiz ya sacina sekil koluna dövme yapan, gitari kapip bagirio tv de sora bunu müzük die daitiolar, görsellik müzigin önüne geçmiş.

    Türkiyede duruma çabuk ayak uydurmus görünüyor, türkiedende aşık veysel, barış manço fln cok hos gerisi bos, yenilerden birkac rockci disinda yeni nesil bes para etmez...


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkish
    turkish's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2002
    Erkek
    sonucta hic bi grup kendi kendini birinci secmiyo.. veya top list`lerin en ust sirlarina cikarmiyo.. herseyi yine onu dinleyen genc ( bizim yaslarimizdaki) cogu ozenti genclik dinliyo.. ben burda (ingilterede) radyolarda dinledigim bir muzigi 1 saat icinde 2.3 defa dinliyorum.. cunku burda kim ne dinlerse herkes onu dinlyo... cok garip bisey.. hic kimsenin belli bir muzik tarzi yok.. herkes birbirine bakiyo ne dinliosa oda onu dinliyo.. asiri enteresan bi durum.. ayni sekilde kiyafet durumuda burda boyle.. sokaga bi cikiyosun sanirsin butun millet cocuk esgirme yurdundan kacmis gibi..
    muziklerde dandik felan ama onu dinleyenlerde cok normal kisiler degil genelde..

    0pen your minD
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imhotep
    Imhotep's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2003
    Erkek
    valla bence cok kaliteli bea... cunku sen turkce sarkilara bakion techno trance dinle sen gel abi harbiden kaliteyi dogru yerde aramayi bilmioz ama bence yani kimseye bisi demiom herkesin dinledigi muzik kendine bu yuzden cok kavga ettik zati...

    www.hackteamturkey.com CominG SooN...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkish
    turkish's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2002
    Erkek
    haklisin zevkler renkler olayi ama.. bukadarda birbirinin kopyasi muzikler ve bukadar absurd dinliyiciler olmamali bence..
    bi club`a gidiyorum adamlar nirvana ile hoplayip zipliyolar ardindan ayni adam hip hopla cosuyo daha sonrada techno ile kendinden geciyo.. dogrumudur bu..
    ya nirvana ile ziplayacan ya hip hopla cosacan yada techno ile kendinden gecicen.. hem borek hem corek ikisi birden olmaz bence..

    0pen your minD
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Synthmaster
    Synthmaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    Haklısın HOLY... Galiba ben de yanlış zamanda doğmuşum. Ya da bunların hepsi O.Ç. Etrafına bir bak herkes müzisyen olmuş maşallah. Elinde gitarla gezmeyen var mı ? Gitarı da fahişe ettiler. Dandik dandik guruplar, şarkılar.

    Şimdi buraya bir dörtlük sallayacam. ister rock(bokunu çıkardılar) ister arabesk, ister dandik manken müziği olsun en az 1.000.000.000 parçanın içinde vardır %100000.

    "Ayrıldım senden, Kalbim çarpıyor,
    rüzgar olmuş sevdamız içim yanıyor,
    saçların rüzgarlarla yüzüme çarpıyor,
    anayın .mı emi !!"

    Ne yazık ki, aşk meşk ten başka hiç bir konu kalmadı müziğimizde.
    Her gün yeni guruplar türüyor (belki de geceleri birbirine verip ürüyor).

    Müziğimiz malesef öldü. Allah rahmet eylesin.
    ---------------------------------------------------
    Perdedar-i mikuned der kasr-i kayser ankebut
    Bu növbet mizenet der tarim-i afrasyab (Barış MANÇO)

    Forum, Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı :))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Synthmaster
    Synthmaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    Bir kere o yazdığım(imzam olan), Barış'ın sözüdür. Ondan bahsetmiyorum ben. Herhalde ki gerçek Rock hala var. Boku çıktı dediğim herkesin "Ben Rakçıyım" diye ortalıkta göt savurması. Eline elektrogitar alıp iki akor basan veya cover yapan her dümbük Rockçu mu ya da genel olarak müzisyen mi oluyor ???

    Forum, Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı :))
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n0th1ng
    n0th1ng's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2003
    Erkek
    Negative mtv ye gore ve hatta amerikalı bircok kisiye gore rockstar demek trilyoner demek.bunu superstar kelimesi ile karısmasından ve bu karısımda buyuk emegi gecen Marilyn manson'a yüklemek fazla olmaz.Bence bi rockstar war bi de American Rock Star var.
    Holy'nin dedigi ise cok dogru.yannış bir zamanda dogduk belki.artık yapılan müzigin ruhu yokh.sorun da bu zaten.Doors dan Syd Barrett dan pink Floy dan janis joplin den elvisden beatles'dan kaliteli müsik yapan yok neredeyse.cunku dedigim gibi ruh yok.
    Imhotep nickli arkadasında dedigi gibi bu zevk ve renk meselesinin kavgasını cok verdik :), o yüsden tekrar aynı konuya dönmeyelim.Ben Rock dinlerim neredeyse tüm kategorileriyle aynı zamanda trance da dinlerim.o yüsden kaliteyi nerde bulursan derimm.
    Ama sorun kalitesiz müsik, buyrun iste gecenlerde Adrenalin mi ne 3 dene manken götünü başını açıp MUZİK yaptıklarını söylüolar..ha simdi bunu dinleyende kabahat.petekh dinchos vs vs gibi sanatcılar, TIKKY olma istegi, özentilik, imaja,görsellige,marka hastalıgına olan egilim, kızı üserindeki Tommy Hilfiger ile etkileme istegi,kızın o üserindeki Tommy yüsünden cocuga verebilmesi gibi yüslerce neden sayılabilr günümüzde neden adamakıllı müzigin yapılmadıgına/dinlenmedigine.
    Zaten akdeniz akşamları adlı sarkıdan sonra gercekten gitarist olanlar icin hüzün dönemi baslamıstır bence.her eline gitar alan sahilde ya onu yada üzülerrek söylesemde notting else matters'ı çalıo sooora üserindeki dkny'ye bakıo bide kıza bakıo nassı ii gitar calıommu gibisinden,bla bla bla..yazlıkçı tribi..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dream_Catcher
    Dream_Catcher's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2003
    Dişi
    Oncelikle;
    Herşeyde olduğu gibi müziktede bir evrim sözkonusu,hernekadar kabul etmek istemesem de bu böyle.Biliyorsunuz ki Elvis ilk sahne aldığında çok büyük bir kesimden tepki almıştı,fakat şimdilerde Amerikanın efsaneleri arasında yer alıyor.Müziği tuttu neden?Kaliteliydi,eskimeyecek nitelikteydi.Elvis öldükten sonra doğdum fakat hergün O'nun parçalarını dinliyorum,biliyorum ki günün birinde çocuklarımız ve hatta onların çocukları da O'nu tanıyıp dinleyecek.Sözün kısası; hoşlanmadığımız müzikler zamanla kaybolup gidecek.Yıllar önce Snow diye biri çıkmıştı,hatırlarsınız "informer" diye bir parçayla ortalığı kasıp kavurdu,şimdi nerede?? Kendi ülkemizdeki gecelik şarkıcıları saymak bile istemiyorum,inanın takip güçlüğü çekiyorum ve yolda görsem kim olduklarını dahi bilemem.
    Ama bize de çok büyük bir görev düşüyor;arz-talep meselesi diyorlar ya bu çok doğru;dinlemeyelim!!!
    Bir şarkılık albüm olmaz arkadaşlar.Adamın klipli tek parçasına aldanıp da albumunu aldıktan sonra diğer kendini bilmezlere de yol açılıyor.Kaliteli müzik dinleyebilmemiz için öncelikle kaliteli müzisyenlerin yolunu açmalıyız.Sevdiğiniz ve her zaman yeni bestelerini duymak istediğiniz sanatçıların asla ve asla korsan albümlerini satın almayın ki yaratabilsinler! Günlük şarkıcılarınkini alın (( ))

    Sevgiyle ve müzikle kalın....


    Only after the last tree has been cut down, only after the last river has been poisoned, only after the last fish has been caught, only then will you find that money cannot be eaten
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McKie
    McKie's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2003
    Erkek
    ya bence zevkler renkler işi.. soz olrak çok ii değil ama muzik ritileri guzel son şarkıalrın :)

    [img]http://www.geocities.com/desertwolftr/djmystic.jpg[/img]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2008
    Erkek
    Konu eski olmasına ramen vicdanım şuraya ne varsa eskilerde var diye (özellikle 80ler) karalamamı söyledi...
Toplam Hit: 2805 Toplam Mesaj: 10